Bogotá, Casona de Usaquen

Colombia

In de rustige buitenwijk Usaquen heeft u geen moment het idee dat u in de stad verblijft. En ook het hotel is geen typisch hotel. Het is meer alsof u in een woonhuis bij de lokale bevolking logeert. Het is kleinschalig, maar knus en persoonlijk. Niet heel luxe. Naar het koloniale centrum van Bogotá is het ongeveer een uur rijden.

Locatie

In de wijk Usaquen, een uurtje rijden van het koloniale centrum van Bogotá ligt hotel Casona de Usaquen. Vroeger was Usaquen een zelfstandig dorp buiten Bogotá, maar in de loop der jaren is de stad steeds verder gegroeid en nu is het een wijk van de hoofdstad geworden. Maar u heeft geen moment het idee dat u zich in een stad bevindt. Er is veel groen, zoals in iedere Latijns-Amerikaanse plaats heeft Usaquen zijn eigen grote plein. Lommerrijk met veel bomen en de niet te missen kerk. Er zijn veel kleine winkels en restaurants in de omgeving. Maar ook een grote shoppingmall (Santa Barbara) is vlakbij. Het is een wijk waar je prettig kunt wandelen. Oude huisjes en moderne gebouwen wisselen elkaar af. Usaquen ligt in het noorden van de stad. Ideaal voor rustzoekers. Denkt u er vooral eens aan om tijdens een tweede verblijf in Bogotá niet weer in het koloniale centrum te verblijven, maar voor deze plek te kiezen. En als u noordwaarts naar de zoutkathedraal of Villa de Leyva reist, scheelt het al snel een uur reistijd. In de ochtendspits nog meer.

Accommodatie

Als u door de poort de tuin van Casona de Usaquen binnenloopt, heeft u geen moment het idee dat u bij een hotel aangekomen bent. Het is meer een woonhuis. Een beetje rommelig kan het wel zijn. Maar het is knus en kleinschalig. Er zijn tien kamers. Elke kamer is anders; maar officieel is er een onderverdeling in acht standaardkamers en twee suites. Ze zijn gevestigd op de begane grond en twee etages in twee gebouwen. In iedere kamer is een kluisje, verwarming en een koelkastje. Iedere kamer heeft een eigen badkamer met douche met warm en koud water. De inrichting is wat gedateerd. De vloeren zijn van hout. Er zijn tweepersoonskamers en driepersoonskamers en diverse suites. Sommige kijken uit op de tuin en andere op de straat. Ook de kamers die uitkijken op de straat zijn rustig. Twee kamers die bijzonder zijn, zijn de Suite Terraza met een groot balkon dat uitkijkt op de tuin en waar een tuinset staat, en de Suite Familiar met twee etages en slaapruimte voor zes personen. Overal in de tuin zijn zitjes gecreëerd. Er zijn zowel kamers met een tweepersoonsbed als met twee eenpersoonsbedden. Op sommige kamers staat een sofa, op andere kamers staat een extra bed.

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Wifi
  • Roomservice
  • Wasservice
  • Fietsverhuur nabij het hotel. Het is een aanrader om de omgeving lopend of met de fiets te verkennen. En op zondag wordt de drukke Septimo straat naar het centrum voor autoverkeer afgesloten. U kunt dan op de fiets naar het oude centrum; aanrader!
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën