Bogotá, Casa de la Vega

Colombia

Op een unieke locatie in de oude binnenstad van Bogotá, met straatjes met keien en gekleurde huizen ligt Casa de la Vega. Dit is een historisch familiehuis waar nu een hotel van is gemaakt. De kamers zijn eenvoudig, maar netjes. Als u in Casa de la Vega verblijft, past dit helemaal bij de sfeer van de stad Bogotá van weleer.

Locatie

Over de locatie van Casa de la Vega kunnen we eigenlijk heel kort zijn: ideaal! Dit statige pand staat in een straatje dat dwars door het historische centrum van Bogotá loopt. De wijk heet Candelaria en is de meest interessante wijk voor toeristen. Er zijn veel restaurants en winkels op loopafstand. Maar ook het Goudmuseum en het Museum van de kunstenaar Botero zijn vlakbij. U wandelt er eenvoudig naar toe. Verder is het enkele minuten lopen naar het grote plein, het Simón Bolívar Plein met diverse bezienswaardigheden. Binnen de muren van het hotel is het rustig.

Accommodatie

Het is bijna niet te geloven dat dit grote monumentale pand vroeger werd bewoond door één rijke familie. In het restaurant hangen de foto’s van de familie nog aan de wand. Houten vloeren en prachtig bewerkte tegelvloeren, een enorme binnentuin, balkons met smeedijzeren hekken, dat zijn zomaar enkele details van het verleden die u nog ziet in dit huis. Er zijn vijftien kamers verdeeld over 2 etages. De kamers hebben meubels in klassieke stijl. Alle kamers beschikken over televisie, indien gewenst een mobiele verwarming en een kluisje. In de badkamer is een douche.

 

Kamertypes:

  • 9 Standaardkamers. De kamer is vrij klein, maar voldoet prima. Er kunnen maximaal twee personen slapen. Er staat een tweepersoonsbed in de kamer.
  • 6 Suites. In sommige suites staat een tweepersoonsbed, in andere twee eenpersoonsbedden. Er staat een sofa waar een derde persoon kan slapen. Sommige suites hebben als extra een bad in de badkamer.

Er zijn geen familiekamers, maar de sfeer in dit hotel maakt dat het geen probleem is om voor gezinnen twee kamers naast elkaar te boeken. De veiligheid staat hoog in het vaandel.

Voorzieningen
  • Restaurant met bar
  • Wifi
  • Boekenruil
  • Roomservice
  • Wasservice
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën