Barichara, Achiotte

Colombia

“Para descansar”; om even helemaal bij te komen. Dat is het motto van dit kleine charmante hotel. Het past helemaal bij de stijl van Barichara: een witgepleisterd gebouw met houten poort en daarachter een tuin met diverse gebouwtjes.

Locatie

Slechts enkele blokken van de kathedraal. Strijk neer op een terrasje, kies een restaurant voor de lunch of het avondeten uit, dwaal door de pittoreske straten waar Barichara zo bekend om staat. Alles is op loopafstand. En bent u toch vermoeid van de steile straten, neem dan zo’n leuke tuk tuk terug naar Achiotte. De tuin en de terrassen nodigen uit om helemaal tot rust te komen. Een beekje stroomt over het hotelterrein en trekt veel vogels aan.

Accommodatie

Achiotte is opgebouwd als een oud huis. De kamers zijn vrij donker, zodat het heerlijk koel blijft. De witte muren dragen hieraan bij. Balken aan het plafond en de authentieke vloeren geven het geheel een ouderwets (in positieve zin!) karakter. Er zijn acht kamers en elke kamer is anders. Door de tuin stroomt water en het is een paradijs voor vogels. Vergeet de avonden niet, dan wordt de tuin sprookjesachtige verlicht. Er zijn tweepersoons- , driepersoons-, vierpersoons- en familiekamers.

In de kamers staan een koelkast, een flatscreen-televisie, ventilator en een kluisje. De badkamer is voorzien van een douche. Er is zowel warm als koud water. Sommige kamers hebben een balkon of een terras. In de vierpersoonskamer staat een tweepersoonsbed en een stapelbed.

Op de vloer liggen plavuizen, de meeste meubels zijn van hout. Het is niet hip of modern, maar knus en gemoedelijk.

Voorzieningen
  • Zwembad
  • Ontbijtrestaurant
  • Wifi
  • Tuin met terras
  • Roomservice voor ontbijt
  • Wasservice
  • Parkeergelegenheid
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën