Amazonegebied, Calanoa, Calanoa Bed & Breakfast

Colombia

Voor een echt avontuur in het tropische regenwoud kiest u voor een verblijf in de jungle zelf in plaats van in de stad Leticia. Vanaf het observatieplatform ziet u apen en vogels. De bungalows zijn prachtig gebouwd met lokale materialen en voorzien van moderne gemakken zoals een badkamer.

Locatie

Makkelijk bereikbaar als u naar Leticia vliegt, maar toch echt middenin de jungle, omdat er geen wegen naar dit gebied gaan. Een echte jungle-ervaring. Dieren in de directe omgeving, een bos met bomen en planten. Maar ook dorpen van de inheemse bevolking.

Accommodatie

Er is één algemene ruimte waar gegeten wordt. Dit wordt het “sociale paviljoen” genoemd. Het is een grote tent met zijkanten van muggengaas en een rieten dak, dat alles een stukje boven de grond, op palen. Er staat een eettafel. U kijkt uit over de rivier. Er hangen hangmatten, zodat het hier voor en na de maaltijden ook goed toeven is. Er is een open keuken. U mag meekijken of meehelpen bij de bereiding van de maaltijden. Er worden gerechten uit de Colombiaanse, Peruaanse en Braziliaanse keuken bereid. U bevindt zich hier tenslotte op het drielandenpunt. Er worden zoveel mogelijk lokale producten gebruikt en op hout gekookt. Men probeert zo duurzaam mogelijk te zijn, en zo min mogelijk impact te hebben op de omgeving.
Via een pad van houten vlonders loopt u naar de bungalows waar de kamers zijn. Deze zijn gebouwd volgens de traditionele bouwstijl van de regio, maar met een moderne insteek. Ook hier is duurzaamheid weer een belangrijke factor. De daken zijn van palmbladeren gemaakt en hout en bamboe uit de omgeving zijn gebruikt voor de muren en de vloer. De kamers staan op palen. Dan rotten de materialen minder snel, het is goed voor de ventilatie en op die manier kunnen dieren moeilijker in de kamers komen. De bungalows hebben twee etages, of eigenlijk de begane grond en een loft. Er kunnen maximaal zes personen slapen. De ramen zijn voorzien van horren tegen de muggen en om het bed hangt een klamboe. Binnen hangen ook hangmatten en op sommige kamers staat een houten bank met kussens.
Iedere bungalow heeft een badkamer met toilet, wastafel en douche. Er is alleen koud water.
Bij de bungalows hoort een houten terras met houten tuinmeubilair.
Het is lastig om deze accommodatie sterren te geven. Wij vinden het interieur en de architectuur prachtig, de locatie en de excursiemogelijkheden perfect. Maar qua faciliteiten is er niets.

Voorzieningen
  • Eetruimte
  • Observatieplatform
Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën