Bouwsteen De ommezwaai van Medellín

Verblijf in een kleinschalig hotel in Medellín; een stad die de laatste jaren enorme veranderingen heeft ondergaan. Tijdens een stadstour bezoekt u onder andere de wijk Comuna 13 met kleurrijke graffiti. Net buiten de stad indrukwekkende natuur bij de meren van Guatapé. Klim naar boven op de Peñol rots voor het mooiste uitzicht.

Bezoek Comuna 13 inbegrepen
Slapen in mooi boutique hotel
740 traptreden op bij El Peñol
Eva-profielfoto
Eva Drenth
Ik heb al diverse landen in Latijns-Amerika bezocht en de landen fascineren mij enorm. Mijn ervaringen deel ik graag met u!

Reis van dag tot dag: De ommezwaai van Medellín

Dag 1  Aankomst Medellín
Dag 2  Medellín
Dag 3  Medellín: El Peñol en Guatapé
Dag 4  Vertrek Medellín

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Medellín

De stad bekend om Pablo Escobar

Colombia-Medellin-Streetart-1 Colombia-Medellin-graffiti-muren

Op de luchthaven wordt u opgewacht door uw chauffeur en Engelssprekende gids. Samen gaat u naar uw hotel in Medellín.

Medellín is een grote stad. Een aantal jaar geleden moest u er niet komen: het was de gevaarlijkste stad ter wereld. Drugsdealers, jeugdbendes en guerrilla’s hadden zich in verschillende wijken van de stad verschanst en een mensenleven telde niet. Daarom is de stad nu ook zo bijzonder, want wat is het veranderd! De inwoners zijn serieus bezig om de stad een veiliger en duurzamer karakter te geven. Wijken zoals Comuna 13, vroeger een favela of krottenwijk, zijn nu toeristenattractie nummer één. Vergaapt u hier aan de prachtige graffiti. Hoewel het woord muurschilderingen meer recht doet aan deze ware kunstwerken op de muren. Maak gebruik van het uitstekende openbaar vervoer in de stad, waaronder de kabelbanen. En wat dacht u van roltrappen die u op steile stukken van de ene straat naar de andere brengen.

 

Overnachting in Medellín.
Inclusief privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Dans de tango
Medellín

Dans de tango

Bij de tango denkt u misschien eerder aan Argentinië dan aan Colombia. Maar ook in Colombia en zeker in de...

Dag 2 Medellín

Citytour: wederomstanding van een stad

Enkele tientallen jaren geleden moest je echt niet zeggen dat je naar Medellin ging. De stad was verweven met drugscriminaliteit, bendes, guerilla’s en Pablo EscobarHet was de gevaarlijkste stad ter wereld. Wat een verschil met het heden, de stad heeft een ware transformatie ondergaan! Drugsbaron Pablo Escobar werd uitgeschakeld. Er werd een ingenieus transportsysteem voor Medellín ontwikkeld. Een nieuwe economie ontstond. De mensen openden winkeltjes en restaurants, begeleidden tours door hun wijk, ze maakten muziek en dansten op straat en verdienden daar geld mee. De wijk Comuna 13 daar het perfecte voorbeeld van. Ooit gevaarlijk; nu kleurrijk en gezellig en bovenal boordevol historie. De talloze kunstwerken van graffiti geven hiervan een goed overzicht. U reist tijdens deze excursie met de auto, tram en kabelbaan.

Wilt u meer weten over de beroemdste inwoner van Medellín? Boek dan de Pablo Escobar tour. Opvallend van Medellín zijn de vele sociale projecten die op de kaart gezet worden. Boek een kookles bij de locals of bezoek een project op een voormalig vuilnisbelt.

 

Overnachting in Medellín.
Inclusief ontbijt, citytour met transport, Engelssprekende gids

Pablo Escobar tour
Medellín

Pablo Escobar tour

U kunt er niet omheen: Pablo Escobar is de meest bekende persoon uit Colombia. Tijdens deze tour wordt het...

Dag 3 Medellín

De rots van Peñol en de meren van Guatapé

Colombia-Guatape-rots-El-Penol1 Colombia-Guatape-merengebied2_1_486532 Colombia-Medellin-Guatape1

Na een goed ontbijt, staan uw chauffeur en gids al klaar. De stad uit richting Guatapé. De activiteiten van vandaag vinden in willekeurige volgorde plaats. Het dorp Peñol werd enkele decennia geleden onder water gezet om een merengebied voor de watervoorziening van de stad en voor recreatie te creëren. U maakt een boottochtje door het merengebied. Een letterlijk hoogtepunt van de dag is de beklimming van de monoliet El Peñol. Dat kost wel een druppeltje zweet en wat spierpijn de volgende dag: u gaat namelijk 740 treden naar boven. Dan staat u op de rots van 200 meter hoog met een uitzicht van 360 graden over het merengebied. Een traditionele Colombiaanse lunch in een restaurant dat uitkijkt op het Guatapé reservoir is inbegrepen. U loopt het lieflijke dorp in. Er is een plein met een kerk. Heel bijzonder zijn de huizen van Guatapé met zocalo’s, versieringen laag op de gevel. Dwaal nog even rond tussen de souvenirwinkels van het dorp voordat u teruggebracht wordt.

 

Overnachting in Medellín.
Inclusief ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids, entrees, boottochtje, lunch

Citytour, Arví Park, Santa Elena
Medellín

Citytour, Arví Park, Santa Elena

Medellín is een stad waar zo’n verhaal aanhangt, dat een tour door de stad met een Engelssprekende gids zeker...

Kookles bij de locals
Medellín

Kookles bij de locals

Bij de transformatie van Medellín zijn veel lokale initiatieven genomen om sociale projecten op te zetten. Eén...

Dag 4 Vertrek Medellín

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven buiten de stad (José Maria Cordova) gebracht door uw Spaanssprekende chauffeur. U vliegt naar uw volgende bestemming; denk bijvoorbeeld aan de Caribische kust en de stad Cartagena.

 

Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën