Yuanyang

De minderheden in Yuanyang

Een prachtige reis door hoge bergen en langs eeuwenoude rijstterrassen voert u naar Yuanyang. Dit gebied wordt hoofdzakelijk bevolkt door minderheden zoals de Miao, Yi , Yao en Hani. De bevolking leeft een traditioneel leven dat bepaald wordt door het verloop der seizoenen. Er wordt hard gewerkt om de vele akkers en rijstterrassen te beplanten en te oogsten. In de wintermaanden houden de vrouwen zich voornamelijk bezig met weven en het borduren van hun eigen kleurrijke kledij en hoofddeksels.

 

Reis door authentiek China

Tijdens een reis naar Yuanyang komt u weinig toeristen tegen. Op de lokale minderheidsmarkten zult u dan ook waarschijnlijk de enige toerist zijn.  De vrouwen verkopen er hun eigen oogst, maar ook landbouwwerktuigen of kleding wordt verkocht. Het is een groot kleurenfestijn dat u niet mag missen. Uiteraard zijn er ook enkele restaurantjes waar de bevolking eerst een lunch nuttigt alvorens de lange weg naar huis weer aan te vatten, te voet of in een volgeladen tractor tussen de kippen en varkens. Een bezoek aan deze kleurrijke markt zult u na uw reis niet snel vergeten. 

 

Yuanyang is enkel per bus of privéauto te bereiken. Wij regelen voor onze klanten steeds een privéauto met chauffeur en gids. Sommige dorpen zijn op meer dan twee uur rijden vanuit Yuanyang en dan is eigen vervoer wel prettig. Onderweg kunt u van de vele rijstterrassen prachtige foto's maken als aandenken aan uw reis. 

 

Reizen van Kunming naar Yuanyang

In een dag reist u vanuit Kunming naar Yuanyang. U kunt onderweg eventueel een stop maken bij een Mongools dorp. Dit zijn de enige Mongolen die in Yunnan zijn gebleven en het zijn nazaten uit het leger van Kublai Khan die ooit het grootste rijk van de wereld bestuurde. Als u door hun dorp loopt, hangt er een verstilde sfeer en boven sommige deuren ziet u nog de oude yin en yang symbolen geschilderd. Zodra u het dorp uitloopt, ziet u het verkeer op de snelweg voorbij razen, een schril contrast.

 

Onderweg naar Yuanyang reist u ook langs Jianshui. U kunt hier eventueel een stop maken. Jianshui staat bekend om zijn traditionele architectuur. Een voorbeeld is het ouderlijk huis van de familie Zhu, een klassiek voorbeeld uit de Qing-dynasty (1644-1911), met zijn talloze bijgebouwtjes, vijvers en doorkijkjes op de tuinen. Helaas wordt in Jianshui zelf heel wat traditioneel bouwwerk afgebroken en vervangen door nieuw ‘ traditioneel’ bouwwerk.