Yangshuo

Het karstgebergte bij Yangshuo

Reizen door het bizarre karstgebergte in Yangshuo is een unieke ervaring. Dit is een van de mooiste landschappen in China. De omgeving is uitermate geschikt voor het maken van fiets -en wandeltochten. U kunt op de fiets naar Moonhill, waar u een schitterend uitzicht heeft op het imposante landschap van karstbergen, kleine dorpen en vele rijstvelden. U kunt hier ook een boottocht op de Li Rivier maken en het landschap langzaam aan u zien voorbij glijden. U ziet niet alleen de karstbergen die verschillende vormen hebben, maar ook de boeren die ijverig aan het werk zijn op het land, kinderen die spelen in het water, of karbouwen die even uitrusten van het zware werk op het land. U kunt deze excursie tijdens uw rondreis regelen, maar het kan ook via ons.

 

Leuke souvenirs als aandenken aan uw reis

Yangshuo is vrij toeristisch, dus daar dient u rekening mee te houden als u besluit dit in uw rondreis op te nemen. U merkt op zich niet veel van de vele Chinese toeristen als u overdag gewoon een fiets huurt en de omgeving verkent of een leuke boottocht maakt. Er zijn veel souvenirwinkels, dus wellicht slaagt u voor een souvenir als aandenken aan uw reis. 

 

Combineer uw rondreis met een kookcursus in Yangshuo

Het is een echte aanrader om tijdens uw rondreis een Chinese kookcursus in Yangshuo te volgen. U wordt eerst meegenomen naar de lokale markt waar u ziet wat er zoal allemaal verkocht wordt. Daarna wordt u naar de locatie gebracht waar u samen met anderen zal deelnemen aan de kookcursus. U maakt vijf gerechten die u achteraf zelf mag opeten. En uiteraard krijgt u de recepten mee naar huis zodat u na uw reis al uw vrienden kunt uitnodigen voor een heerlijke Chinese maaltijd.