Xi'an

Het terracottaleger in Xi'an

Een bezoek aan Xi'an is tijdens een Chinareis absoluut een van de hoogtepunten. Het staat bekend om het indrukwekkende terracottaleger dat per toeval door een lokale boer is ontdekt. Alle soldaten uit het leger hebben verschillenden gezichten en haartooien. Geen enkele soldaat is hetzelfde. De opgravingen zijn nog steeds aan de gang en men vindt nog heel wat resten. Maar Xi'an is meer dan dit wereldberoemde terracottaleger.  

 

Struin door gezellige straatjes tijdens uw reis in Xi'an

In Xi'an woont een grote hoeveelheid moslims. In de straatjes rond een van de grootste moskeeën van China, Daqingzhen Si, heerst een karakterastieke sfeer. Bakstenen huisjes, islamitische slagerijen, sesamolie-fabrieken en mannen met baarden en witte petjes dragen daartoe bij. De gezellige islamitische restaurants met terrasjes zorgen voor de nodige afwisseling wat betreft het diner tijdens uw vakantie. De moskee is een heerlijke plaats om even tot rust te komen. Als u geen moslim bent, mag u wel de binnenplaats betreden maar niet de gebedshal. Geniet van het vakantiegevoel als u door de smalle straten struint waar u heerlijk gedroogd fruit kunt kopen of een lekkere noedelsoep kan eten.

 

Ervaar cultuur en taoïsme tijdens uw reis in Xi'an

Wilt u tijdens uw reis in Noord China een taoïstische tempel bekijken, dan raden wij u aan beslist een bezoek te brengen aan de Tempel van de acht onsterfelijken, iets buiten de stadsmuur gelegen. Dit is een klein tempelcomplex waar vele Chinezen hun wierookstokjes komen branden. Ook de straatjes eromheen zijn leuk om even in rond te wandelen. Indien het regent kunt u naar het historisch museum, waar een rijke verzameling Chinese kunstvoorwerpen is tentoongesteld. Het museum bevindt zich in het zuiden van de stad, buiten de stadsmuren. Het is erg makkelijk per openbare bus of per taxi te bereiken. Vlakbij het museum bevindt zich de Grote Ganspagode.