Shanghai

De stad Shanghai

Een vakantie in Shanghai is een ware belevenis. Het leven in de kosmopolitische havenstad gaat dag en nacht door. Bewonder de imposante skyline of winkel in de drukke winkelstraten. Struin door de Franse concessiewijk met zijn brede lanen met oude platanen. U vindt er leuke winkeltjes met bijzondere spullen uit Tibet of Zuid China. Shanghai is niet echt rijk aan bezienswaardigheden zoals Beijing, maar het is zeker de moeite waard om er tijdens uw rondreis enkele dagen door te brengen.

 

Afwisselende reis in Shanghai

Tijdens uw reis in Shanghai komt u tijd tekort. Flaneer op The Bund en bewonder er de mooie oude koloniale gebouwen zoals het Peace hotel. Aan de overkant van de Huangpu Rivier ziet u het Pudong disctrict liggen; het nieuwe economische centrum waar volop gebouwd. Indien u houdt van moderne architectuur moet u er zeker een kijkje gaan nemen. Maak een rondvaart op de Huangpu rivier, zodat u een goede indruk krijgt van de stad zelf.Sluit uw reis af met een bezoek aan het Shanghai Museum, gelegen aan het Volksplein. Vooral de collectie bronzen voorwerpen is de moeite waard.

 

Reizen in de omgeving van Shanghai

Het is zeer de moeite waard om in de omgeving van Shanghai te reizen. Er zijn vanuit Shanghai verschillende excursies mogelijk. Vooral de vele ‘ waterside villages’  rondom Shanghai zijn een bezoek waard. In het pittoreske Xitang waant u zich meteen in het oude China. Wandel door de smalle straatjes, langs kleine waterkanalen, over wandelpaden vol rode lampionnen en vele bruggetjes die de verschillende straatjes met elkaar verbinden.