Pingyao

Het vroegere handelscentrum Pingyao

Op weg van Beijing naar Xi'an is Pingyao een leuke stop om de lange reis te onderbreken. Tijdens de Ming dynastie ( 1368-1644) was  Pingyao het grote handelscentrum van China. De karavanen tussen Beijing en Xi'an maakten hier een stop waardoor handelshuizen en banken werden opgericht en goede zaken deden. Een aantal handelshuizen en banken zijn opengesteld voor het publiek. U kunt zelf in de voetsporen van de handelaren treden door Pingyao in uw reisroute op te nemen.

 

Ontdek het sfeervolle Pingyao tijdens uw reis in Noord China

Reis door het gezellige autovrije centrum van Pingyao. De restaurants en winkels worden buiten verlicht door rode lampionnen, die het geheel erg sfeervol maken. Ook Pingyao is, net als Xi'an, ommuurd door een enorme stadsmuur waarop gelopen kan worden. De stadsmuur is op sommige plaatsen wel zes meter breed! Leuk om de huizen een keer van bovenaf te bekijken. Pingyao maakt deel uit van de Unesco Werelderfgoedlijst, dus het is zeker een aanrader om tijdens uw reis in Noord China te bezoeken.

 

Reis naar prachtige culturele bezienswaardigheden

Op ongeveer twee uur reizen vanuit Pingyao kunt u een bezoek brengen aan de Qiao Mansion. Dit complex van huizen vormden het decor voor de film ‘ Raise the red lantarn’. Indien u de film gezien hebt, zal u deze prachtige film hier weer herbeleven. Wang's compound is bijna vier keer zo groot als de Qiao Mansions. Dit ommuurde huizencomplex werd tijdens de Qing dynastie gebouwd door de machtige familie Wang. U kunt hier genieten van prachtig versierde huizen en mooie kunstschatten. De Zhenguo tempel ligt op de route en is een ware oase, lekker om het vakantiegevoel even te laten spreken na de (toeristische) drukte in Pingyao.