Lijiang

De steegjes van Lijiang

Een reis naar Lijiang is een combinatie van cultuur en natuur. Net zoals Dali bestaat ook Lijiang uit een oud en nieuw gedeelte. Het oude stadsdeel is een wirwar van bruggetjes, oude houten huizen en smalle straatjes waarlangs kanaaltjes stromen. 's Avonds gaan de rode lampionnen aan en is het erg sfeervol in het centrum van de oude stad. Lijiang wordt helaas overspoeld door grote groepen luidruchtige Chinezen, maar toch is het leuk om tijdens uw reis rond te dolen in de steegjes van Lijiang. 

 

Beleef de cultuur van de Naxi minderheid tijdens uw reis in Lijiang

In Lijiang woont de Naxi minderheid, een bevolkingsgroep met een matriarchale structuur die nog steeds gehandhaafd wordt in sommige dorpjes. De Naxi hebben hun eigen schrift dat bestaat uit pictogrammen. Hun religie, de Dongba religie, vindt zijn oorsprong in het Tibetaans shamanisme. Bezoek tijdens uw reis in Lijiang een Naxi concert, dat geïnitieerd werd door Xuan Ke, leider van dit orkest van oude bejaarden.

 

Reizen naar het Lashi-meer of naar de Tiger Leaping Gorge

Tijdens uw reis in Lijiang kunt u verschillende excursies maken. U kunt bijvoorbeeld op de fiets naar de wereldbefaamde dokter Ho in Baisha of u gaat onder begeleiding van een gids naar het Lashi-meer om er een fietstocht te maken. Op enkele uren rijden van Lijiang bevindt zich de Tiger Leaping Gorge. Hier kunt u heen als dagexcursie, maar ook een tweedaagse trek behoort tot de mogelijkheden. Op sommige plaatsen is de kloof zo nauw, dat er gezegd werd dat een tijger hierover zou kunnen springen. Een wandeling is een indrukwekkend onderdeel van uw reis in Lijiang.