Datong

Datong en de Yungang grotten

Datong is een bezoek waard tijdens uw vakantie vanwege de prachtige boeddhistische Yungang grotten, gelegen op zestien kilometer buiten de stad. De grotten zijn uitgehouwen in de zuidelijke wand van de Wuzhou heuvels en bevatten een aantal grote boeddha-beelden die zeer goed bewaard zijn gebleven. De meeste grotten dateren uit de Noordelijke Wei dynastie, gebouwd in de periode tussen 460 en 494. 

 

De boeddhistische beelden zijn een mix van Griekse, Indiase en Perzische invloeden. Het complex bevatte ooit zo’n 50.000 beelden, nu is er nog maar een fractie aan beelden te zien. Gelukkig zijn alle beelden voortreffelijk bewaard gebleven en is dit zeker een hoogtepunt in uw reis. Unesco heeft de grotten op hun lijst geplaatst om deze waardevolle schat voor de toekomst te behouden.

 

Bezoek het Hangende Klooster tijdens uw reis

Hebt u nog tijd over, reis dan nog een klein stukje verder naar het Hangende Klooster. Helemaal gebouwd tegen de rotswand aan en ondersteund door enkele pilaren is het een spectaculair gezicht. Een geweldig stuk architectuur. Het uitzonderlijke van deze tempel is de Hal van de drie Religies. In deze hal staan Boeddha, Confucius en Laozi vredig naast elkaar. In uw reis kan Datong goed gecombineerd worden met Chengde, Xi'an en Beijing.