Dali

Het oude en nieuwe gedeelte van Dali

Een reis naar Dali mag eigenlijk niet ontbreken in uw Chinareis. Dali bestaat uit een nieuw en oud gedeelte, maar u logeert uiteraard in het oude Dali. Het nieuwe gedeelte wordt Xiaguan genoemd. Het oude Dali was ommuurd en daar is nog een klein stuk van te zien bij de noord- en zuidpoort.

 

Dali ligt geklemd tussen het grote Erhai-meer aan de ene kant en het Cang-gebergte aan de andere kant. Het stadje wordt bewoond door de vriendelijke Bai bevolking, te herkennen aan de kleurrijke indigoblauwe kledij die veelal zelf gemaakt wordt.

 

Verken Dali tijdens uw reis in Zuid China

Tijdens uw reis in Dali kunt u het centrum gemakkelijk op eigen houtje verkennen, zo groot is het niet. Enkele straten zijn bezaaid met souvenirswinkels en restaurants, maar als u die straten achter u hebt gelaten komt u terecht in het echte authentieke Dali. Net buiten Dali bevinden zich de Drie Pagodes waar u heen kunt wandelen of u neemt een paardenkar. 

 

Fiets door de omgeving van Dali 

Het is zeer aan te raden om tijdens uw vakantie in Dali een fiets te huren en erop uit te trekken om zo het dagelijkse leven van de Bai gade te slaan. Er zijn vele kleine dorpen in de omgeving waar nog mooie traditionele huizen te bewonderen zijn. Deze huizen zijn vaak versierd met mooie schilderingen. Op het marktplein zitten oude mannen vaak hun pijpje te roken. De varkentjes knorren in de modderpoelen naast de huizen en de kippen pikken overal een graantje mee. U fietst langs de vele velden waarop men druk aan het werk is. Bij het Erhai-meer ziet u de bedrijvige vissers aan het werk. Sommige gebruiken hiervoor nog aalscholvers.

 

Leuke excursies tijdens uw reis in Dali

Tijdens uw reis in Dali kunt u leuke excursies maken met een lokale Engelssprekende gids die u de leukste verhalen weet te vertellen. Aanrader is de dagtocht waarbij u de ochtendmarkt in Xizhou bezoekt en een boottocht op het Erhai-meer maakt naar Wase, waar eens in de vijf dagen ook een kleurrijke markt gehouden wordt. Daarna gaat u naar een dorp waar de boerderijen nog prachtige toegangspoorten hebben en binnenplaatsen bezaaid zijn met pepers en maïs die liggen te drogen in de zon. U bezoekt er de dorpsdokter, een schooltje en een boeddhistisch tempeltje waar vaak een kopje thee geschonken wordt. Deze excursie gaat vooral om het traditionele leven en toont u een heel andere kant van Dali, dus is een leuke tip voor uw rondreis in Zuid China.

 

Reis naar de bijzondere Yi markt

Indien u het treft, kunnen we voor u een excursie regelen naar een bijzondere Yi markt. Deze wordt maar eens in de tien dagen gehouden en wordt weinig bezocht door toeristen. De Yi bevolking is een van de grootste minderheden die voorkomen in Yunnan, maar u ziet ze niet vaak omdat ze meestal in de bergen wonen. Ze komen alleen voor bijzondere gebeurtenissen zoals een markt of een festival naar beneden. De Yi vrouwen, die voornamelijk groenten en rijst verkopen, dragen nog traditionele kleding met prachtige geborduurde details. Een bezoek aan de Yi-markt is een hoogtepunt van uw reis in Dali, omdat u hier het authentieke Dali ervaart.