Beijing

Een kosmopolitische stad als Beijing, of Peking, waar oud en nieuw hand in hand gaan is bijna ongeëvenaard. Het ene moment loopt u te flaneren op Wangfujing om de etalages met de laatste modetrends te bewonderen of dineert u in een hip restaurant, het andere moment waant u zich de laatste keizer van China in de Verboden stad of verkent u een oude hutong wijk waar de oudjes zitten keuvelen.

 

Reis door oude en nieuwe tijden

De laatste jaren is Beijing uitgegroeid tot een supermoderne stad. Langs de brede straten staan enorme kantoren en de allernieuwste flatgebouwen om de steeds groeiende bevolking te kunnen huisvesten. Helaas is er ook een keerzijde aan de modernisering van Beijing. Zo worden vele traditionele hutong wijken afgebroken en kunt u inmiddels niet meer gezellig aanschuiven bij een straatrestaurant op het Plein van de Hemelse Vrede. Maar desondanks straalt Beijing toch een enorme aantrekkingskracht uit, en terecht, want het is een fantastische stad. Reizen door Beijing is een veelzijdige en levendige ervaring die u zeker bij zult blijven.

 

Bewonder de schatten tijdens uw reis in Beijing

Een bezoek aan Beijing begint voor velen met een reis door het Keizerlijk verleden in de Verboden stad. Vroeger enkel het domein van de keizer en zijn gevolg, nu het domein van de vele toeristen die zich even heerser van het ‘ Rijk van het Midden’ willen voelen. Op het poortgebouw kunt u een blik werpen op het Plein van de Hemelse Vrede en ziet u pas hoe groot het is. Een must tijdens uw reis in China. Aan het einde van het Plein bevindt zich het mausoleum van Mao dat nog steeds door vele Chinezen bezocht wordt. Tevens ziet u aan weerszijden van het Plein de Hal van het Volk en het Chinese Parlement.

 

Op zondag moet u beslist naar de Tempel van de Hemel. Niet alleen omwille van deze prachtige tempel waarvan het blauwe dak schittert in het zonlicht, maar ook omdat er aan de Tempel een groot park is verbonden waar op zondag alle Chinezen heen gaan om hun ‘ ballroom dansen’ te oefenen. Een Weense wals, een tango of foxtrot, men doet het allemaal. Doordeweeks ziet u hen in de vroege ochtend de vele parkjes en straten bevolken om Tai Chi te oefenen. Zo blijven de Chinezen fit en gezond. Ook voor u een leuke bezigheid in de vakantie misschien?

 

Reizen door de stad Peking

Indien u zelf actief wilt zijn is fietsen door Beijing een leuke en snelle manier om door de stad te reizen. Maar het ideale metronet brengt u ongetwijfeld het snelst bij bijvoorbeeld de Lamatempel, een Boeddhistisch complex waar actief gebeden wordt. U zal het merken aan de vele wierook die dagelijks geofferd wordt. Vlakbij bevindt zich ook de Confuciustempel. Heerlijk wandelen kunt u rondom het Kunmingmeer van het Keizerlijke Zomerpaleis, een stukje buiten het centrum. Even vakantie vieren zoals de keizers dit gewend waren.

 

De Chinese Muur

In een Chinareis mag een bezoek aan Beijing niet compleet zonder de Muur gezien te hebben. Dit imposante bouwwerk kan op verschillende plaatsen bezocht worden. Badaling is de meest toeristische plaats, dus eigenlijk af te raden wegens de grote toestroom van toeristen. Wij raden u aan om naar Mutianyu te reizen. De Muur bij Mutianyu is iets verder reizen, maar hier komen beduidend minder mensen. Het mooiste stuk Muur bevindt zich bij Jinshanling en Simatai. U kunt bij Jinshanling de Muur op om vervolgens helemaal over de muur tot Simatai te lopen. Een wandeling van ongeveer 9 kilometer waar u maar weinig mensen zal tegenkomen. De mooiste manier om de Muur in alle rust en stilte te beleven. Aan het begin van de wandeling probeert men u nog van alles te verkopen, maar even verderop houdt het op. Eventueel is een meerdaagse trekking over de Muur ook een mogelijkheid. Een aanrader voor de actieve vakantieganger.

 

Uitgaan in Beijing 

Wie wat cultuur wil opsnuiven tijdens de reis kan in Beijing een avondvoorstelling Beijing opera of acrobatiek bijwonen. Eventueel voorafgaand door een Pekingeend diner. In Beijing is er voor ieder wat wils en hoeft niemand zich te vervelen. Een goed begin of eind van uw rondreis.