Pucón, Los Elementos Ecolodge

Chili

Een kleinschalige accommodatie die u met al uw zintuigen beleeft: ruik de geuren van de natuur, kijk uit op de imposante Villarrica-vulkaan, hoor de vogels, proef lokale specialiteiten en voel de muren die van klei gemaakt zijn. Een heel persoonlijk verblijf met een gastvrouw met passie voor de omgeving en de lokale Mapuche bevolking.

Locatie

Tussen Pucón en Caburgua ligt de Elementos Ecolodge. Aan een kort pad vanaf de doorgaande weg liggen een grasveld, een rivier en een huis met een gastendeel. Er zijn geen restaurants of winkels op loopafstand. Het is handig om over een eigen auto te beschikken, zodat u optimaal de natuur in de omgeving kunt ontdekken. Vanaf de Ecolodge heeft u uitzicht op de besneeuwde helling en de top van de Villarrica-vulkaan.

Accommodatie

De Elementos Ecolodge probeert zo duurzaam mogelijk te zijn. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Veel hout, maar voel eens aan de muren. Deze zijn van klei en stro gemaakt. Het dak is van gras. Deze materialen gebruikte de inheemse bevolking van dit gebied ook al. Dit zijn de Mapuches. Er zijn acht kamers. Vier kamers op de eerste verdieping en vier kamers beneden. Vier kamers zijn geschikt voor twee personen en vier kamers zijn geschikt voor vier personen. In alle kamers staan twee eenpersoonsbedden met een dekbed. In de vierpersoonskamer staat een vast extra bed, met een uitschuifbaar matras eronder. Alle kamers hebben een balkon of terras. Er staan twee stoeltjes en een tafeltje. In de kamer staan krukjes van hout en een tafel. In eenvoudige houten kast zet u gemakkelijk uw spullen weg. In de badkamer is een regendouche. De vloeren zijn van beton. Opvallend zijn de sprei en de kussentjes op bed: met Mapuche details. De kamers hebben geen nummers, maar een naam. Deze namen zijn woorden uit de Mapuche-taal. In alle kamers is aromatherapie en een verwarming.

Voorzieningen
  • Ontbijt wordt geserveerd in de woonkamer
  • Iedere middag en avond is er een vast menu. De eigenaresse hoort graag van tevoren of u mee wilt eten. U zit bij haar in de woonkamer of op het terras. U zit met andere gasten aan een tafel. Er lopen ook een hond, een kat en haar dochter rond.
  • Koelkast in het huis waar u drankjes kunt pakken die u later afrekent.
  • Televisie in het huis
  • Wifi in het huis
  • Spa met Mapuche behandelingen
  • Kluisje in het huis
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën