Bouwsteen Woestijn, flamingo’s en geisers

In de Atacama woestijn is zoveel te zien en te doen! Een aantal excursies voert u langs hoogtepunten zoals de duinen, zoutvlaktes en rotsen in de Vallei van de Maan en de bizarre rotsformaties in de Dodenvallei. De volgende dag ziet u lagunes met roze flamingo’s op zeer grote hoogte. Weer totaal anders zijn de geisers. En omdat de Atacama woestijn zo afgelegen is, zag u waarschijnlijk zelden zoveel sterren aan de hemel.

Veel excursies inbegrepen
Verblijf in gezellig stadje
Bizarre rotsformaties
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De ongerepte natuur van Chili is prachtig, met Torres del Paine als mijn favoriete nationale park en het woestijngebied van San Pedro de Atacama

Reis van dag tot dag: Woestijn, flamingo’s en geisers

Dag 1     Aankomst San Pedro de Atacama

Dag 2     San Pedro de Atacama

Dag 3     San Pedro de Atacama

 

Dag 4     San Pedro de Atacama

Dag 5     Vertrek San Pedro de Atacama

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Calama, naar San Pedro de Atacama

De woestijn in

In ongeveer anderhalf uur rijdt u van Calama naar San Pedro de Atacama. Zodra u de stad uit bent, imponeert het landschap. Het is ruig. Scherpe bergkammen steken af tegen de lucht. Besneeuwde bergtoppen van de Andes ziet u in de verte. Zout dat wel sneeuw lijkt ligt in de vallei. Het landschap is leeg, maar er zijn zoveel tinten bruin, maar ook zwart, rood, grijs en wit. U bent in de woestijn.

 

San Pedro de Atacama is een gezellig dorp tussen diverse bergketens en het dient als uitgangspunt om de Atacama woestijn te bezoeken. Het dorp ligt op 2438 meter hoogte en is een oase in de woestijn. Caracoles is de bruisende hoofdstraat, een voetgangersgebied met talloze restaurants, winkeltjes en toeristenbureaus. Iedereen verzamelt zich hier in de avonden. Eén blok verderop ligt het centrale plein met een oude kerk. Alles in San Pedro de Atacama is op loopafstand. Het hele dorp straalt nog de authentieke sfeer uit. De meeste huizen zijn gebouwd met adobe stenen (gemaakt van klei en stro). Nergens is hoogbouw. De straten zijn ongeplaveid. Echt zo’n plek waar u zich meteen thuisvoelt en waar u ook langer wilt blijven.

 

Overnachting in San Pedro de Atacama.

Inclusief transfer

Dag 2 San Pedro de Atacama

Naar de bijzondere rotsformaties in de Dodenvallei

Bolivia-Uyuni-flamingo-2 Chili-San-Pedro-de-Atacama-gezellig-straatje Chili-San-Pedro-de-Atacama-maanlandschap

U maakt vandaag twee excursies; overdag gaat u naar de Moonvalley en de Death Valley. Het indrukwekkende landschap nabij San Pedro de Atacama is een woestijn, maar dat betekent niet dat het een grote zandvlakte is. U rijdt de oase uit en komt al snel in een gebied met rotsformaties, grijze, rode en gele zandvlaktes. Er zijn verschillende stops bij uitzichtpunten en u maakt korte wandelingen. Met de auto rijdt u verder naar de Death Valley. Ook hier maakt u een wandeling tussen de bergen die zijn uitgesleten en bizarre vormen hebben aangenomen. Tot slot gaat u naar het Kari uitzichtpunt om de zonsondergang te bekijken.

 

's Avonds staat er een andere spectaculaire excusie op het programma. U gaat sterren kijken! Miljoenen sterren zijn vaak te zien, omdat er zo weinig lichtvervuiling in de omgeving is. Prachtig om op deze manier de dag af te sluiten.

 

Overnachting in San Pedro de Atacama.

Inclusief ontbijt, twee excursies in groepje inclusief transport, begeleider, entreegelden

Paardrijden door de Maanvallei
San Pedro de Atacama

Paardrijden door de Maanvallei

Vanaf de manege van San Pedro de Atacama vertrekt u naar de voet van het Zoutgebergte. U rijdt naar de...

Opwarmen in de hotsprings
San Pedro de Atacama

Opwarmen in de hotsprings

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de Vallei van Puritama gebracht. Deze vallei ligt op een kilometer of...

Dag 3 San Pedro de Atacama

Zoutvlaktes en lagunes

Als u in San Pedro de Atacama bent, is een bezoek aan de grootste zoutvlakte van Chili en de omliggende lagunes een must. Bij de Atacama zoutvlakte liggen de Soncor en de Chaxa lagune. U heeft kans om de drie verschillende soorten roze flamingo’s te zien. U rijdt over een hoogvlakte (altiplano) van 4300 meter naar de bekendste lagunes: die van Miñique en Miscanti. De lagunes liggen aan de voet van twee gelijknamige vulkanen. Prachtige foto’s zijn hier te nemen: de helderblauwe meren met de vulkanen op de achtergrond. U rijdt terug naar de zoutvlakte van Soncor voor een eenvoudige traditionele lunch. Wandel rond in het dorp waar de locals nog steeds op traditionele wijze landbouw uitoefenen. Ze hebben terrassen aangelegd tegen de hellingen van de heuvels. Tot slot gaat u naar Toconao. Dwaal over het centrale plein met de kerk van San Lucas. De kerk is gebouwd van modder en stro. Ook is er een klokkentoren deels gemaakt van cactushout.

 

Overnachting in San Pedro de Atacama.

Inclusief ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids, entreegelden, lunch

Quadrijden in de woestijn
San Pedro de Atacama

Quadrijden in de woestijn

Met een busje wordt u naar het startpunt van de ATV tour gebracht. Even oefenen om bekend te raken met uw quad...

Mountainbiken in de Atacama woestijn
San Pedro de Atacama

Mountainbiken in de Atacama woestijn

U vertrekt naar de Catarpe Vallei, waar de San Pedro rivier stroomt, totdat u het gebied van de Cordillera de...

Dag 4 San Pedro de Atacama

Stomende geisers

6991fb5e-d494-47f7-ad63-2c7dd9a99fcb

Vroeg opstaan, maar u krijgt er wel wat voor terug. In het donker verlaat u het dorp San Pedro de Atacama en u stijgt snel naar een hoogte van 4320 meter boven de zeespiegel in het omringende gebergte. U bereikt een hoogvlakte waar geisers zijn. Deze stomende natuurverschijnselen behoren tot de belangrijkste geothermale velden ter wereld. De stoom bereikt een hoogte tot tien meter en er zijn ook geisers die heet water spuiten. Het water komt tot acht meter hoog. Grote kans om uitbarstingen van zowel stoom als water te zien. In de omgeving zijn heetwaterbaden. Prettig om hier even in te dobberen. Vervolgens naar de lagune van Putana, waar vaak flamingo’s en andere dieren te zien zijn. Zo niet, dan is alleen de lagune met op de achtergrond de Colorado vulkaan ook al een foto waard. Op de terugweg bezoekt u het dorp Machuca. Een klein dorp, maar een typisch voorbeeld van een dorp zoals er vele zijn op de hoogvlaktes. Niets is aangepast voor toeristen, het leven gaat al eeuwenlang zijn gangetje. Er is ook een eenvoudige kerk. Terug naar uw hotel.

 

Overnachting in San Pedro de Atacama.

Inclusief ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids, entreegelden, lunch

Dag 5 San Pedro de Atacama - Calama

In ongeveer anderhalf uur rijdt u van San Pedro de Atacama naar Calama. Vanaf de luchthaven van Calama kunt u verder vliegen naar een volgende bestemming in Chili.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën