Bouwsteen Cruce Andino

Eén van de leukste manieren om van Chili naar Argentinië te reizen, is met de Cruce Andino van Puerto Varas naar Bariloche. Vier busritten en drie boottochten in twee dagen. Alles sluit perfect op elkaar aan. U overbrugt een grote afstand plus een grensovergang, maar het is tevens zo mooi dat we het de reis op zich waard vinden! U verblijft een nachtje in Peulla waar de omgeving uitnodigt tot een wandeling. 

Leuke manier voor grensovergang
Boottocht door prachtige natuur
Vicente Pérez Rosales N.P.
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De ongerepte natuur van Chili is prachtig, met Torres del Paine als mijn favoriete nationale park en het woestijngebied van San Pedro de Atacama

Reis van dag tot dag: Cruce Andino

Dag 1      Peulla

Dag 2      Bariloche

Dag 3      Vertrek Bariloche

100% maat werk

Dag 1 Puerto Varas - Peulla

Langs de imposante Osorno-vulkaan

Lakecrossing-Chili-Argentinie-35_1_426379

U wordt opgehaald in Puerto Varas en met een touringcar rijdt u in iets minder dan 2 uur langs de kust van Lago Llanquihue naar Petrohué. Bij helder weer heeft u onderweg goed zicht op 2 bijzondere vulkanen: de Calbuco en de Osorno. De eerste stop is bij de stroomversnellingen van Petrohué. U rijdt door het Vicente Pérez Rosales National Park en gaat aan boord van een catamaran voor een tocht van 2 uur over het Todos los Santos meer. Aan weerszijden van het meer rijzen hoge bergen op. Kijk achterom en bij helder weer heeft u de perfecte blik op de Osorno vulkaan. Gedurende de boottrip ziet u de Tronodor vulkaan verschijnen. Na ongeveer 2 uur arriveert u in het dorp Peulla.

 

Het gebied rond Peulla is zeer geschikt om te wandelen, er zijn verschillende trails uitgezet. Het is mogelijk om excursies in Peulla te boeken. Zo zijn er diverse helikoptervluchten. Grappig is de excursie met een soort floating treintje. U rijdt over land en vaart in hetzelfde voertuig over water. Als u meer actie zoekt, ga dan raften, tokkelen of paardrijden.

 

Overnachting in Peulla.

Inclusief transfer per bus, boottocht

Dag 2 Peulla - Bariloche

Bussen en boten

De ochtend heeft u ter vrije besteding in Peulla. Vroeg in de middag vervolgt u uw tocht richting Argentinië. Eerst een stuk met een fourwheeldrive bus. U passeert de grens van Chili en Argentinië. Tussen de beide landen rijdt u door het Nationale Park Vicente Pérez Rosales. Er is een korte fotostop bij een uitzichtpunt op de Cerro Tronador, een vulkaan die de grens tussen Chili en Argentinië vormt. In Puerto Frías gaat u aan boord van de tweede boot. Nu een kort tochtje van een kwartier over het Lago Frías. Een kort busritje verder wacht de derde boot al. U vaart van Puerto Blest naar Puerto Pañuelo, dat vlak bij Bariloche ligt. Puerto Blest is onderdeel van het eerste Nationale Park van Zuid-Amerika: Nahuel Huapi. Er is een centrum waar men otters probeert te redden. De omgeving rond Puerto Blest is groen en bosrijk. Er is ook een waterval. De laatste boottocht duurt één uur. Wederom is de natuur fotogeniek. U arriveert in Puerto Pañuelo, dat nabij Bariloche ligt.

U wordt opgehaald voor een transfer naar uw hotel.

 

Overnachting in Bariloche.

Inclusief ontbijt, bustochten, boottocht, transfer bij aankomst

Dag 3 Vertrek Bariloche

Argentinie_Bariloche_uitzicht_Cerro_Otto_396229

Skiën, outdoorwinkels, tearooms met Kuchen, koekoeksklokken, chocolade en fondue dat zijn de woorden die deze plaats kenmerken. Bent u in Zwitserland? Nee, helemaal aan de andere kant van de wereld: in Bariloche in Argentinië. Aan het meer Napuel Huapi en tussen de bossen en bergen ligt deze gezellige stad. Er is een aantal autovrije straten met winkels. Bij het Centro Civico staan oude gebouwen zoals een kerk en er is een museum over Patagonië. Langs het meer ligt een lange boulevard, waar het goed wandelen is. Net buiten het centrum liggen het chocolademuseum waar u ziet hoe chocola gemaakt wordt en een stoeltjeslift naar het uitkijkpunt Cerro Viejo.


Rondom Bariloche zijn tal van excursies te maken. Verblijf nog een dag of een aantal dagen in en rond Bariloche of ga met een binnenlandse vlucht naar uw volgende bestemming. Kijk voor ideeën naar onze rondreizen en bouwstenen in Argentinië.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën