Bouwsteen Slapen in een wijnvat en hip Valparaíso

Vanaf Santiago de Chile rijdt u met een huurauto naar het wijngebied bij Santa Cruz. In de Colchagua Vallei liggen architectonische parels van wijnhuizen. Maar geniet vooral bij de wijnproeverijen. Heel toepasselijk is de plek waar u slaapt: in een enorm wijnvat! Daarna een mooie route, deels langs de kust naar Valparaíso. De stad is bekend om zijn gekleurde huizen en streetart. De route terug naar Santiago de Chile gaat door het wijngebied van Casablanca.

Origineel hotel: in wijnvat
Chileense wijnen proeven
Veel vrijheid met selfdrive
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De ongerepte natuur van Chili is prachtig, met Torres del Paine als mijn favoriete nationale park en het woestijngebied van San Pedro de Atacama

Reis van dag tot dag: Slapen in een wijnvat en Valparaíso

Dag 1     Santiago de Chile - Colchagua Vallei

Dag 2     Colchagua Vallei

Dag 3     Valparaíso

Dag 4     Valparaíso

Dag 5     Casablanca Valley - Santiago de Chile

100% maat werk

Dag 1 Santiago de Chile - Colchagua Vallei

ca. 140 km / 3 uur

210ff423-e9d2-4516-9fb1-c49e34834c52 Chili-Colchagua-Valley-wijngaarden-Santa-Cruz Chili-Colchagua-Valley-bodega

U haalt uw huurauto af en rijdt van Santiago de Chile naar Santa Cruz, de hoofdstad van de Colchagua wijnregio.

 

In de wijnregio Colchagua draait alles om productie van rode wijn. Groene valleien met heuvels, velden vol met druivenstruiken en statige wijnboerderijen. De belangrijkste plaats in de Colchagua Vallei is Santa Cruz. U kunt in de stad of op een wijnlandgoed buiten de stad verblijven. Ga wel even naar Santa Cruz toe en breng een bezoek aan ons favoriete museum in Chili. Het Colchagua Museum met veel lokale historische voorwerpen en een blik in de geschiedenis van de streek is de moeite waard. Het is leuk opgezet met beelden, koetsen, tentoonstellingen en een heuse treinwagon. Indrukwekkend is het deel met de recente geschiedenis over de ramp waarbij 33 mijnwerkers vast kwamen te zitten. Vanuit uw hotel zijn er diverse wijnboerderijen te bezichtigen. Ga op eigen gelegenheid of boek een tour (zodat u onbeperkt wijn kunt proeven, zonder te hoeven rijden).

 

Overnachting in de Colchagua Vallei.

Inclusief huurauto

Dag 2 Colchagua Vallei

Genieten van Chileense wijnen

Bezoek vandaag enkele wijnbodega’s. Er zijn er veel om uit te kiezen. Eén van onze favorieten is: Viña Santa Cruz. Hier wordt Chamán wijn geproduceerd. Bekijk het hele productieproces of doe een proeverij. Autoliefhebbers lopen warm voor de privécollectie van oude auto’s en motoren van de eigenaar van de wijngaard. Er is zelfs een heuse kabelbaan naar de hoogste bergtop op het landgoed. Hier is een klein openluchtmuseum met huisjes uit diverse Chileense regio’s. Kies vervolgens een ander landgoed uit om te lunchen. Er zijn er veel en de één heeft nog een aantrekkelijker menukaart dan de ander. Als u nog niet genoeg van wijn heeft, bezoek dan ’s middags nog een wijngaard. Doe een tour, proef de wijnen of ga hiken of paardrijden. Als u liever niet op de rug van een paard zitten, dan bieden diverse wijngaarden een tour met paard en wagen aan.

 

Overnachting in de Colchagua Vallei.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Colchagua Vallei- Valparaíso

ca. 220 km / 3,5 uur

Chili-Valparaiso-muurschildering

Een lange, maar mooie en vooral afwisselende route staat vandaag op het programma. Al met al bent u de hele dag onderweg. Eerst langs veel wijngaarden. Mocht u de verleiding niet kunnen weerstaan, dan kunt u nog een laatste wijnlandgoed aandoen of een laatste fles wijn van Colchagua op de eigen locatie kopen. Langzamerhand zijn er minder wijngaarden en meer landbouw, zoals mais en citrusvruchten. De wijnroute gaat langzamerhand over in de Ruta de las Frutas. Dat betekent zoveel als “fruitroute”. Voornamelijk veel citrusvruchten worden gebouwd. Maar ook talloze olijfgaarden. Na ruim twee uur (zonder stops) arriveert u in de havenplaats San Antonio. Ga hier niet de tolweg op, maar volg de kustroute. Sla eens af en maak ergens een strandwandeling. Zoek bij een volgende afslag een lokaal visrestaurant en proef de vangst van die dag. Een stop die u bijna niet over mag slaan is Isla Negra. In dit dorp staat één van de huizen van de beroemdste dichter van Chili: Pablo Neruda. De eindbestemming voor vandaag is Valparaíso.

 

Overnachting in Valparaíso.

Inclusief ontbijt, huurauto

Street art
Valparaíso

Street art

Overal waar u loopt in het oude stadsdeel van Valparaíso komt u ze tegen: de kleurrijke muurschilderingen...

Stadswandeling
Valparaíso

Stadswandeling

U wordt bij uw hotel opgehaald en gaat naar de Plaza Sotomayor. Dit is het belangrijkste plein van de stad en...

Dag 4 Valparaíso

Zwerven tussen de kleurrijke muurschilderingen

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Valparaíso is een hippe stad met veel terrassen, kleinschalige restaurants, bars en winkels. Live muziek, bier van de tap, veel jongeren, mensen die zich onderscheiden met hun kledingstijl, eeuwige hippies en kunstenaars zijn op straat te zien. Bruisend is het eerste woord dat in ons opkomt, als we aan Valparaíso denken. Niet een nette, geordende stad, maar rommelig en een tikje ongepolijst. Het meest opvallende van de stad zijn de vele gekleurde huizen. Valparaíso staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Dwaal door de kronkelende straten. Sommige gaan zo steil omhoog dat er zelfs een lift is. Neem deze zeker een keer, de ervaring hoort bij de stad. Waar u ook komt, overal zijn kleurrijke muurschilderingen.

 

Overnachting in Valparaíso.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Valparaíso - Santiago de Chile

ca. 115 km / 2,5 uur

bb6bb55c-b42b-49c1-8868-b307cbb8cb35 172513f4-4e91-4952-a48c-10325c92a513

Het is ongeveer 2,5 uur rijden van Valparaíso naar Santiago de Chili als u over de tolweg gaat. Maar… niet doen! Net na Valparaíso ligt een natuurgebied met bossen en landerijen. Al snel komt u in de Casablanca vallei. Sla daar zeker even af: er zijn zoveel wijngaarden die u kunt bezoeken. Een rondleiding en een wijnproeverij zijn ter plekke te regelen of zijn van tevoren te reserveren. Enkele leuke wijngaarden om te bezoeken zijn Matetic, Viña Mar, Viña Emiliana of Viña Indomita. Maar er zijn er veel meer en ook de hoofdstad van dit gebied Casablanca is de moeite waard of even rond te lopen. De Casablanca vallei is een gebied met bos en weides. Daarna rijdt u in ruim een uur verder naar Santiago de Chili. Slaap in de stad of vlieg door naar een volgende bestemming.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Video over Valparaíso

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën