terug naar het overzicht

Autorondreis Rent-a-tent in West-Canada

De ultieme reis om Canada echt te leren kennen. Met de auto, tent, kampeerbenodigdheden en een mooi routeboek gaat u op pad. Slaap tussen de gigantische bomen bij de Rockies, overnacht bij het La Hache-meer of aan de voet van een gigantische ski-berg. Leer de Canadezen kennen met een praatje op de camping bij het kampvuur en kijk uw ogen uit overdag als u op pad gaat. Voor onze collega Nicole is dit haar echte droomreis om zowel de natuur als de zeer vriendelijke bevolking te leren kennen.  

Wat maakt deze reis bijzonder
Verblijf middenin de natuur
Slaap in uw eigen tent
Spontane ontmoetingen
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Prijsindicatie vanaf € 2450,- per persoon
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Rent-a-tent in West-Canada

Dag 1  Aankomst Calgary

Dag 2  Banff National Park

Dag 3  Banff National Park

Dag 4  Banff National Park

Dag 5  Jasper National Park

Dag 6  Jasper National Park

Dag 7  Jasper National Park

Dag 8  Wells Gray Provincial Park

Dag 9  Wells Gray Provincial Park

Dag 10  Lac La Hache

Dag 11  Lac La Hache

Dag 12  Whistler

Dag 13  Whistler

Dag 14  Vancouver

Dag 15  Vancouver

Dag 16  Vertrek Vancouver

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Calgary

Welkom in Calgary!

het uitzicht op de stad Calgary, Canada Stad en natuur liggen dicht bij elkaar in Calgary, Canada

Bij aankomst haalt u uw huurauto op bij de luchthaven en rijdt u naar uw hotel.

 

Calgary is één van de grootste steden van Canada ligt dicht bij de Rockies. Daarmee is het een prima uitvalsbasis om de reis te starten of te eindigen. Ga omhoog in de Calgary Tower. Op net geen 200 meter hoogte kunt u de skyline van Calgary bekijken. Heeft u meer tijd om Calgary te bezoeken? Ga dan net buiten de stad naar het Olympic Park, het centrale punt van de Olympische Spelen van 1988. In de zomer kunt u hier mountainbiken, ziplinen en bobslee rijden.

 

Liever meer historie? Ga dan naar het Heritage Park Historical Village ten zuiden van Calgary. Hier vindt u een levendig historisch dorp waar u een goede indruk krijgt van het dagelijks leven in Canada rond 1900.

 

Overnachting in Calgary.
Inclusief huurauto

Dag 2 Calgary - Banff National Park

Ca. 130 km / 2 uur

Een mooie route want hoe dichter u bij Banff komt, hoe hoger de bergen worden. Voor u bij Banff bent maakt u een stop in Canmore. Hier haalt u uw tent en kampeerbenodigdheden op welke u de hele reis gebruikt.

 

Witte bergtoppen en groene bossen reflecteren in de meren en rivieren van het Banff National Park. U kijkt uw ogen uit! Er is veel te doen dus dat wordt keuzes maken. Onze tip, ga bij aankomst direct naar het Visitor Center in Banff. Want buiten alle highlights die wij uiteraard als tip geven, zijn er zoveel mooie andere plekken en wandelroutes te vinden.


Banff Village is een gezellig dorp. Huur een fiets en rijd langs de Bow-rivier naar het Fairmont Banff Hotel, een gigantisch kasteel uit 1888 dat nu als luxueus hotel fungeert. Maak een klimmetje via de Tunnel Mountain Road en kijk uit over de rivier en de groene bossen.

 

Overnachting op een camping.
Inclusief huurauto, tent en kampeerbenodigdheden

Dag 3 Banff National Park

Canada-Banff-National-Park-kamperen Canada-Banff-National-Park-koken_1_587635

Een volle dag om op pad te gaan. Als u vroeg vertrekt, raden we aan om naar de Johnston Canyon te gaan. Wandel door de smalle kloof naar de watervallen en zie hoe het onstuimige water door de kloof dendert. Het is op de route naar Lake Louise. Dit grote en fotogenieke gletsjermeer wordt omgeven door groene bergen, rotsen en witte bergtoppen. Kabbel met een kajak over het rustige strakblauwe water. U voelt u even heel klein als u naar de immense bergen kijkt. Er zijn diverse wandelroutes mogelijk bij het meer. Naast Lake Louise ligt nog een mooi meer; namelijk Moraine Lake. Maak de wandeling omhoog en zie de bergen weerspiegelen in het heldere water. Dit meer heeft ook lange tijd als afbeelding op het 20 dollar biljet van Canada gestaan.

Dichter bij Banff Village blijven vandaag? Neem dan de Gondola naar de top van de Sulphur Mountain. U heeft uitzicht op de zes verschillende bergtoppen in de omgeving. Er is een wandelroute van circa 1 kilometer op de bergtop om alle kanten te bekijken.
Onze tip: houdt altijd uw ogen goed open. In dit Nationale Park leven beren en wie weet komt u die onderweg wel tegen.

 

Overnachting op een camping.
Inclusief huurauto, tent en kampeerbenodigdheden

Kanotocht op de Bow-rivier
Banff National Park

Kanotocht op de Bow-rivier

Herbeleef de tijd van eind 18e eeuw waarin de handelaren hun pelzen vervoerden per kano. Nu mag u zelf ook...

Dag 4 Banff National Park

Wild spotten

De belangrijkste highlights bekeken? Ontspan in één van de spa’s of badhuizen van Banff Village. Of neem de skilift naar bijvoorbeeld Sunshine Village. Wandel langs de skihelling, om vervolgens door groene bossen, langs meertjes, moerrassen en kleine watervallen te komen. De flora en fauna is zeer divers. Grote kans op het spotten van eekhoorns, marmotten en vooral grondeekhoorns. Let maar eens op alle holletjes. Maar ook bevers, vossen, herten en elanden kunt u zomaar in het vizier krijgen. Er zijn talloze routes voor elk type wandelaar. Niet zo’n bergwandelaar? Ga dan richting Vermilion Lakes, net buiten Banff. Langs dit vlakke meer in het moerasachtige landschap spot u wellicht een eland of een beer!

 

Overnachting op een camping.
Inclusief huurauto, tent en kampeerbenodigdheden

Dag 5 Banff National Park - Jasper National Park

Ca. 290 km / 4 uur

Canada-Jasper-National-Park-eland

Een mooie route via Bow Valley Parkway en de Icefields Parkway. Maak zeker een stop bij Mount Columbia voor een bezoek aan de immens grote gletsjer. Bij voldoende tijd kunt u de gletsjer op of over het glazen plateau, de Skywalk, lopen voor een ruimtelijk uitzicht.

 

Kenmerkend voor het Jasper National Park zijn hoge besneeuwde bergtoppen. Diverse kleine en grote meren zijn hier te vinden en het is de leefomgeving van de beren, wolven en elanden.
Neem de Jasper Skytram om de omgeving van bovenaf te bekijken.
Het dorp Jasper is klein en sfeervol. Er zijn uiteraard voldoende toeristenwinkels maar ook restaurants. De lokale bierbrouwerij vonden wij erg gezellig om een hapje te eten ’s avonds.

We raden aan om bij aankomst het Visitor Center te bezoeken. Rondom het dorp kunt u wandelen langs de rivier. Er is een leuke route van circa acht kilometer. Maar ook veel andere mooie wandelroutes en excursiemogelijkheden zijn hier te vinden.

 

Overnachting op een camping.
Inclusief huurauto, tent en kampeerbenodigdheden

Dag 6 Jasper National Park

Meren en bergen

Een volle dag voor de omgeving van Jasper. Ga in de ochtend naar Maligne Canyon. Hier zijn kalkstenen rotsmuren van wel 50 meter hoog. Via diverse loopbruggen wandelt u door en langs de wanden om uiteindelijk bij de Maligne-Rivier uit te komen.
U heeft voldoende tijd om daarna door te rijden naar Medicin Lake. Een groot meer, omgeven door bossen. Er is langs de weg een mooie plek om te stoppen voor een fotomoment.

Nog wat verder doorrijden en u ziet het Maligne Lake. Dit is het meest gefotografeerde meer van Jasper National Park. En dat is ook wel logisch, want het uitzicht op de hoge bergen met het kleine Spirit Island op de voorgrond, is de moeite waard om te bezoeken. U kunt hier met een boot een tocht maken over het meer. Of maak langs de oevers een korte, relatief vlakke wandeling en aanschouw het meer vanuit diverse oogpunten.

 

Overnachting op een camping.
Inclusief huurauto, tent en kampeerbenodigdheden

Dag 7 Jasper National Park

Hiken

Spirit Island bij Maligne Lake, Jasper

Mogen de wandelschoenen flink slijten deze vakantie? Dan is een extra dag in Jasper National Park echt een aanrader. Wij raden de Valley of the 5 Lakes Trail aan. Afwisselende natuur, mooie meren, bijzondere bomen, spanning om toch een beer tegen te komen en geen hele grote hoogteverschillen. Ziet u onderweg “de rode stoel” staan? Dan heeft u een mooi uitzicht gevonden om even bij neer te ploffen. En uiteraard een foto te maken!

 

Overnachting op een camping.
Inclusief huurauto, tent en kampeerbenodigdheden

Dag 8 Jasper National Park - Wells Gray Provincial Park

Ca. 350 km / 4,5 uur

Als u Jasper uitrijdt, komt u langs Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rockies. De moeite waard voor een stop. Let op: u passeert de tijdzone tijdens deze route. 

 

Als u watervallen wilt zien, zit u goed in het Wells Gray Provincial Park. Er zijn maar liefst 250 watervallen te vinden. Vanuit het dorp Clearwater betreedt u dit Provincial Park. Een enorm uitgestrekt gebied waar u de Clearwater-Rivier volgt. Op deze route zijn er diverse stops te maken met korte en lange wandelingen.

De absolute must van dit park is een bezoek aan de Helmcken Falls. Iets minder hoog zijn de Spahats Creek Falls. Hier kijkt u uit op de waterval, maar ook op de enorme canyon die hier ontstaan is. Nog tijd en zin om te wandelen? Ga richting de Moul Falls. Met een uur lopen komt u bij deze waterval uit. Het is de enige waterval waar u achter de muur van water kunt komen.

 

Overnachting op een camping.
Inclusief huurauto, tent en kampeerbenodigdheden

Dag 9 Wells Gray Provincial Park

Speuren naar beren

Dawson Falls bij Wells Gray Provincial Park Canada-Wells-Gray-grizzly-beer_1_587662

De Clearwater-rivier is de plek om zalm en beren te spotten. Ga naar de Dawson Falls. U kunt hier langs de rivier een wandeling maken. In het najaar zwemmen de zalmen terug de rivier op. Daarbij springen ze het water uit om bij de watervallen verder te komen. Een uitgelezen kans voor beren om de zalm te vangen.

Raften op de rivier is ook een goede manier om de omgeving te verkennen. Mogelijk ziet u beren langs de waterkant. 

 

Overnachting op een camping.

Inclusief huurauto, tent en kampeerbenodigdheden

Dag 10 Wells Gray Provincial Park - Lac La Hache

Ca. 160 km / 3 uur

U rijdt vanuit Wells Gray Provincial Park naar 100 Mile House. De snelste route is vanaf Clearwater via Route24. Een mooie route langs vele meren met mooie pauzeplekjes. Daarna rijdt u nog ongeveer 20 minuten verder over onverharde wegen naar uw kampeerplek bij Lac La Hache.

 

Over Lac La Hache:

Een idyllische plek, waar u echt midden in de natuur bent. Fietsen en wandelen, vissen of kajakken, het kan hier allemaal. Of geniet van een goed boek aan het meer. 

 

Overnachting op een camping.

Inclusief huurauto, tent en kampeerbenodigdheden

Dag 11 Lac La Hache

Canada-Lac-La-Hache-paardrijden Canada-Lac-La-Hace-zonsondergang

Een volle vrije dag om de natuur te verkennen. Het leven staat even stil. Heeft u uw buren op de camping al gesproken? De reizende Canadezen vertellen u graag over hun ervaringen en geven tips.

 

Overnachting op een camping.

Inclusief huurauto, tent en kampeerbenodigdheden

Dag 12 Lac La Hache - Whistler

Ca. 350 km / 4,5 uur

U rijdt door de bergen en heeft mooie uitzichten tijdens de route. Een mooie wandelplek of pauzeplek tijdens de rit is Joffre Lakes Provincial Park.

 

Het einddoel is Whistler. In de wintermaanden is Whistler een groot skigebied, maar in de zomer is het dé plek voor mooie wandelingen, uitzichten op de witte bergtoppen, blauwe meren en mountainbiken. Whistler was de plek voor de Olympische Winterspelen van 2010. Het is een dorp waar u echt even in het toeristische leven stapt. Er hangt een gezellige sfeer en het vormt daarmee een leuke afwisseling met een verblijf in de natuurparken van Canada.

De Blackcomb Mountain is het skigebied van Whistler. Het hele jaar door kunt u met de gondelbaan naar boven. Het is het leefgebied van beren dus altijd goed om u heen speuren vanuit de lift! Vanaf de top kunt u diverse kanten op lopen. Neem wel wat warms mee, want op de top kan het flink afkoelen!

 

Overnachting op een camping.

Inclusief huurauto, tent en kampeerbenodigdheden

Dag 13 Whistler

Canada-West-Canada-Tent-Camping-Package_6 Canada-Whistler-Peak-to-Peak-gondola_1_587713

Er is genoeg te zien en te doen. Neem de rode gondel die van Blackcomb naar Whistler Mountain gaat en vice versa. Een tocht van ruim vier kilometer hangend tussen twee bergtoppen. Vanaf Whistler Mountain heeft u een prachtig uitzicht op de meren en gletsjers. En ook zijn er diverse wandelpaden.

Liever wat lager aan de grond? Neem dan de fiets en verken de Whistler Valley Trail. Een langgerekt pad dat langs diverse meren, riviertjes en bossen gaat. Het is wel 40 kilometer lang. Geniet van een zandstrand aan Lakeside Park en/of Rainbow Park.

 

Overnachting op een camping.

Inclusief huurauto, tent en kampeerbenodigdheden

Dag 14 Whistler - Vancouver

Ca. 120 km / 2 uur

Een relatief korte afstand, dat biedt u de mogelijkheid om de bezienswaardigheden net buiten Vancouver te bezoeken alvorens u doorrijdt naar uw hotel in de stad. U levert vandaag uw tent en kampeerbenodigdheden weer in.

 

Wij vinden Vancouver de leukste stad aan de westkust van Canada. De stad en omgeving hebben veel te bieden. Het is een relatief jonge stad met veel moderne architectuur. Bezoek zeker de Lookout Tower. Een glazen lift tilt u 160 meter de hoogte in. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht op besneeuwde bergtoppen, Granville Island en groene heuvels. 
Wat dichterbij ziet u de leuke wijk Gastown; u gaat daar vast een keer een terrasje pakken. De sfeer uit de pionierstijd van de aanleg van de Canadian Pacific Railway kun je hier proeven. Hier is ook de oude stoomklok, die elk kwartier een melodietje 'fluit'. 

 

Overnachting in Vancouver.

Inclusief huurauto

Dag 15 Vancouver

Canada-Vancouver-Stanley-Park-5_2_531430

Een volle dag om Vancouver te ontdekken. Ontdek het grootste park van Vancouver: Stanley Park. Met veel fietspaden is er veel te zien. Ook vindt u hier het plein met negen totempalen. Vanaf dit park kijkt u uit op de skyline van Vancouver.

Op een zonnige dag is Granville Island leuk om te bezoeken. De voormalige fabrieken op dit eiland zijn omgetoverd tot een sfeervolle plek met winkels, een markt, straatartiesten en terrasjes aan het water. Vancouver heeft daarnaast de grootste Chinatown van Canada. Naast Stanley Park en Granville Island is deze wijk ook zeker de moeite waard. Neem dan zeker een kijkje bij de Chinese Gardens en waan u even buiten Canada.

Liever de natuur in? Ga dan naar de Capilano Suspension Bridge net even buiten de stad.

 

Overnachting in Vancouver.

Inclusief huurauto

Fietsen in Vancouver
Vancouver

Fietsen in Vancouver

Al fietsend de stad verkennen, dat is iets wat goed kan in Vancouver. Een bezoek aan Stanley Park mag dan ook...

Dag 16 Vertrek Vancouver

In een uurtje bent u bij de luchthaven waar u de huurauto weer inlevert.

Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw rondreis door Canada. Neem eens een kijkje bij ons bouwsteenoverzicht of neem contact op.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen