terug naar het overzicht

Autorondreis Buiten de gebaande paden van West-Canada

Deze rondreis brengt u langs de diversiteit die West-Canada te bieden heeft. Rijdt door het warmere zuiden en de hot Springs. Via de Canadese Rockies reist u door naar de countryside van Canada. U komt langs ranches, paard en wagens en groene valleien met kabbelende beekjes. Stap aan boord en vaar over een deel van de Inside Passage, de mooiste vaarroute door Canada. Sluit af op Vancouver Island en ga walvissen spotten.

Wat maakt deze reis bijzonder
Ontdek Country Canada
Inside Passage boottocht
Walvissen en grizzlyberen
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Prijsindicatie vanaf € 4700,- per persoon
Reisduur: 21 dagen / 20 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Buiten de gebaande paden West-Canada

Dag 1    Aankomst Vancouver

Dag 2    Harrison Hot Springs

Dag 3    Penticton

Dag 4    Revelstoke

Dag 5    Banff National Park

Dag 6    Banff National Park

Dag 7    Jasper National Park

Dag 8    Jasper National Park

Dag 9    Wells Gray Provincial Park

Dag 10  Wells Gray Provincial Park

Dag 11  100 Mile House

Dag 12  Prince George

Dag 13  Smithers

Dag 14  Prince Rupert

Dag 15  Port Hardy

Dag 16  Campbell River

Dag 17  Campbell River

Dag 18  Victoria

Dag 19  Vancouver

Dag 20  Vancouver

Dag 21  Vertrek Vancouver     

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Vancouver

Canada-Vancouver-Stanley-Park-1_2_505582 Canada-Vancouver-Steam-Clock Canada-Vancouver-Gastown-Flatiron

Voor ons is Vancouver de leukste stad aan de westkant van Canada. Dat is niet alleen, omdat de stad veel te bieden heeft, maar ook omdat de omgeving van de stad zo leuk is. Het is een relatief jonge stad met veel moderne architectuur. Er is veel hoogbouw waarbij een bezoek aan de Lookout Tower ideaal is om de stad van bovenaf te bekijken. Met een glazen lift gaat u circa 160 meter de hoogte in om vanaf daar het weidse uitzicht op de stad te ontdekken.

 

Overnachting in Vancouver.

Inclusief huurauto

Dag 2 Vancouver - Harrison Hot Springs

Ca. 130 km / 2 uur

De reisafstand van vandaag is kort. Alle tijd voor een kopje koffie in de ochtend en daarna rustig aan richting Harrison Hot Springs.

 

De naam zegt het al, in Harrison Hotsprings treft u warmwaterbronnen aan die binnen- en buitenbaden verwarmen van het Hot Springs Resort. Maar er is nog meer te doen. Het plaatsje ligt aan Harrison-meer. Ideaal voor watersporten, zwemmen of verken het meer per boot. Wandel langs het meer of ga kanovaren op Deer Lake in het nabij gelezen Sasquatch Provincial Park.

 

Overnachting in Harrison Hot Springs.

Inclusief huurauto

Dag 3 Harrison Hot Springs - Penticton

Ca. 310 km / 4 uur

Canada-Okanagan-Lake-1_2_503375

Rijdt via Highway 3 naar Penticton, dan maakt u een mooie route door het Manning Provincial Park. Via de Okanagan-vallei komt u uiteindelijk uit bij Penticton.

 

Voor een zonnig verblijf zit u in Penticton wel goed. Met zo’n 2000 zonuren per jaar is Penticton een perfecte omgeving voor het produceren van wijn. De vallei staat vol met druivenvelden. Een bezoek aan een wijngaard en een wijnproeverij is dan ook een aanrader. Penticton ligt tussen 2 meren in, het Okanagan-meer en het Skaha-meer. Het Skaha-meer is geliefd bij vogelspotters. Of ontspan aan Sunny Beach bij het Okanagan-meer.

 

Overnachting in Penticton.

Inclusief huurauto

Dag 4 Penticton - Revelstoke

Ca. 260 km / 4 uur

De route vandaag gaat eerst nog langs de fruitgaarden, maar hoe dichter u bij Revelstoke aankomt, hoe hoger de bergen weer worden.

 

Bij aankomst in het park, kunt u de Meadows in the Sky Parkway volgen, naar de top van de berg.

Het Mount Revelstoke National Park heeft een afwisseling van valleien, weides, velden en bergen met besneeuwde toppen. Er zijn diverse wandelroutes, voor zowel korte als lange wandelingen.

 

Overnachting in Revelstoke.

Inclusief huurauto

Dag 5 Revelstoke - Banff National Park

Ca. 290 km / 4 uur

Canada-Banff-Moraine-Lake_1_505912 Canada-Banff-Gondola

U legt vandaag een hele mooie route af door de bergen met veel mooie stopmogelijkheden onderweg. U rijdt dwars door Glacier National Park over de Trans Canada Highway om vervolgens via Yoho National Park en Lake Louise uit te komen bij Banff National Park. Maak zeker een stop bij één van de grootste watervallen van Canada, de Takakkaw Falls.

 

U komt aan in Banff. Banff Village is een gezellig dorp. De Bow-Rivier stroomt hier doorheen. Huur een fiets en fiets langs de rivier naar het Fairmont Banff Hotel, een gigantisch kasteel uit 1888 dat nu als luxueus hotel fungeert. Ga aan het einde van de dag langs de winkels en stil uw honger in één van de restaurants.

 

Overnachting in Banff National Park.

Inclusief huurauto

Dag 6 Banff National Park

Een volle dag om op pad te gaan. Als u vroeg vertrekt, raden we aan om naar de Johnston Canyon te gaan. Wandel door de smalle kloof naar de watervallen en zie hoe het onstuimige water door de kloof dendert.


Dichter bij Banff Village blijven vandaag? Neem dan de Gondola naar de top van de Sulphur Mountain. U heeft uitzicht op de zes verschillende bergtoppen in de omgeving. Er is een wandelroute van circa 1 kilometer op de bergtop om alle kanten te bekijken.
Onze tip: houdt altijd uw ogen goed open. In dit Nationale Park leven beren en wie weet komt u die onderweg wel tegen.

 

Overnachting in Banff National Park.

Inclusief huurauto

Dag 7 Banff National Park - Jasper National Park

Ca. 290 km / 4 uur

Canada-Icefield-Parkway-Nicole Canada-Banff-Grizzlybeer_1_506423 Canada-Jasper-Maligne-Lake-1

Sta vroeg op zodat u voldoende tijd heeft voor deze mooie route. Een route via Bow Valley Parkway en de Icefields Parkway. Maak zeker een stop bij Mount Columbia voor een bezoek aan de immens grote gletsjer. Bij voldoende tijd kunt u de gletsjer op of over het glazen plateau, de Skywalk, lopen voor een ruimtelijk uitzicht.

 

Kenmerkend voor het Jasper National Park zijn hoge besneeuwde bergtoppen. Diverse kleine en grote meren zijn hier te vinden en het is de leefomgeving van de beren, wolven en elanden.
Neem de Jasper Skytram om de omgeving van bovenaf te bekijken. U heeft een weids uitzicht op weg naar de top. Kijk goed, wellicht ziet u een beer onderweg! Boven op de berg kunt u nog verder wandelen, naar het topje van de berg. Een forse klim, maar de moeite waard als u het uitzicht ziet.
Het dorp Jasper is klein en sfeervol. Er zijn uiteraard voldoende toeristenwinkels maar ook restaurants. De lokale bierbrouwerij vonden wij erg gezellig om een hapje te eten ’s avonds.

Overnachting in Jasper National Park.

Inclusief huurauto

Grizzlyberen spotten
Banff National Park

Grizzlyberen spotten

Een volle dagexcursie in Banff om het beste eruit te halen. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids...

Paardrijden langs de Bow-rivier
Banff National Park

Paardrijden langs de Bow-rivier

De Bow-rivier is de levensader die door Banff stroomt. En met haar helderblauwe water een mooie plek om te...

Dag 8 Jasper National Park

Ga in de ochtend naar Maligne Canyon. Hier zijn kalkstenen rotsmuren van wel 50 meter diep. Via diverse loopbruggen wandelt u door en langs de wanden. U heeft voldoende tijd om daarna door te rijden naar Medicin Lake. Een groot meer, omgeven door bossen. Er is langs de weg een mooie plek om te stoppen voor een fotomoment.

Nog wat verder doorrijden en u ziet het Maligne Lake. Dit is het meest gefotografeerde meer van Jasper National Park. En dat is ook wel logisch, want het uitzicht op de hoge bergen met het kleine Spirit Island op de voorgrond, is de moeite waard om te bezoeken.

 

Overnachting in Jasper National Park.

Inclusief huurauto

Wildlife bij zonsopkomst
Jasper National Park

Wildlife bij zonsopkomst

Vroeg opstaan loont in Jasper National Park. Neem de camera in de hand en ga op pad met een ervaren gids. Het...

Dag 9 Jasper National Park - Wells Gray Provincial Park

Ca. 350 km / 4,5 uur

Zodra u Jasper uitrijdt, komt u langs Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rockies. De moeite waard voor een stop. Bij Clearwater bereikt u de ingang van het Wells Gray Provincial Park.

 

Als u watervallen wilt zien, zit u goed in het Wells Gray Provincial Park. Er zijn maar liefst 250 watervallen te vinden. De absolute must van dit park is een bezoek aan de Helmcken Falls. Een groene muur van bomen reikt uit boven de grijze vulkanische rotswand. De witte waterval stort wel 140 meter naar beneden en dat is ook te horen.


Iets minder hoog zijn de Spahats Creek Falls. Hier kijkt u uit op de waterval, maar ook op de enorme canyon die hier ontstaan is. Nog tijd en zin om te wandelen? Ga richting de Moul Falls. Met een uur lopen komt u bij deze waterval uit. Het is de enige waterval waar u achter de muur van water kunt komen.

 

Overnachting in Wells Gray Provincial Park.

Inclusief huurauto

Varen op de Blue River
Wells Gray Provincial Park

Varen op de Blue River

Een onvergetelijk avontuur. Niet alleen het varen op de rivier, maar ook de verhalen van de gidsen en hopelijk...

Dag 10 Wells Gray Provincial Park

De Clearwater-rivier is de plek om zalm en beren te spotten. Ga naar de Dawson Falls. U kunt hier langs de rivier een wandeling maken. In het najaar zwemmen de zalmen terug de rivier op. Daarbij springen ze het water uit om bij de watervallen verder te komen. Een uitgelezen kans voor beren om de zalm te vangen.


Raften op de rivier is ook een goede manier om de omgeving te verkennen. Mogelijk ziet u beren langs de waterkant. 

 

Overnachting in Wells Gray Provincial Park.

Inclusief huurauto

Dag 11 Wells Gray Provincial Park - 100 Mile House

Ca. 160 km / 2,5 uur

Canada-Wells-Gray-Boottocht_1_506462

Rijdt via Route24, een mooie route langs vele meren met mooie pauzeplekjes.

 

In de tijd van de goudkoorts was 100 Mile House een overnachtingsplek voor de goudzoekers. Een mooie plek, want deze plaats wordt omgeven door moerasland en honderden meren. Ga vooral naar 100 Mile Marsh om de vele vogels in dit gebied te spotten. Of bezoek het openluchtmuseum waar u zich weer even waant in de periode van de goudkoorts. In dit gebied zijn er vele kleine accommodaties. U overnacht in de omgeving van 100 Mile House.

 

Overnachting nabij 100 Mile House.

Inclusief huurauto

Dag 12 100 Mile House - Prince George

Ca. 330 km / 4,5 uur

U volgt de Fraser-rivier richting Prince George. Een landelijke route, u waant zich even terug in de tijd.

 

De stad Prince George ligt in een waterrijk gebied tussen de Nechako- en Fraser-rivieren. Vroeger was dit een belangrijke plek voor de handel van de First Nations maar ook van Europese handelaren. In het lokale museum vindt u meer over de drukke handel in het verleden. Tevens is het een gunstig gebied voor de bosbouw en houtindustrie.

 

Overnachting in Prince George

Inclusief huurauto

Dag 13 Prince George - Smithers

Ca. 380 km / 4,5 uur

Canada-Prince-George-Visser Canada-Prince-George-Plaatsje

Hoe dichter u bij Smithers komt, hoe meer bergen u weer zult zien. Voordat u aankomt in Smithers, kunt u nog een stop maken bij Telkwa waar het Tyhee Lake Provincial Park ligt. Even lekker de natuur in voordat u naar uw accommodatie gaat.

 

Smithers is een fijne plek voor een overnachting op doorreis. In het glooiende landschap tussen de bergen ligt de plaats Smithers. Tijd over? Maak een wandel- of fietstocht langs de Bulkey-rivier om elanden en rivierotters te spotten.

|

Overnachting in Smithers.

Inclusief huurauto

Dag 14 Smithers - Prince Rupert

Ca. 350 km / 4,5 uur

Dwars door de bergen rijdt u naar Prince Rupert. De veelzijdigheid van Prince Rupert maakt het een fijne plaats om in uw reis op te nemen. Buiten de stad is het een uitgestrekte wildernis. Aan de haven zijn baaien en eilandjes te vinden en het stadje zelf heeft oude kleurrijke huizen. Tevens was Prince Rupert het leefgebied van de First Nations geweest en daar is nog veel van terug te zien. Het belangrijkste van Prince Rupert is echter de haven, vanwaar de cruiseschepen vertrekken door de Inside Passage, waar u morgenvroeg aan boord stapt.

 

Overnachting in Prince Rupert.

Inclusief huurauto

Dag 15 Prince Rupert – Vancouver Island, Port Hardy

Ca. 190 km / 2 uur

Canada-Ferry-overtocht-Inside_2_509192

Vroeg op vandaag, want de boot naar Vancouver Island vertrekt al vroeg. De boottocht over de Inside Passage duurt circa 15 uur. U vertrekt in de ochtend vanuit Prince Rupert en komt tegen middernacht aan in Port Hardy. De boot is van alle gemakken voorzien voor een fijne overtocht. Er zijn restaurants aan boord, een lounge om te relaxen en een souvenirwinkel. Maar het meeste van de tijd zult u naar buiten kijken en genieten van het panoramische uitzicht.

 

Overnachting in Port Hardy.

Inclusief huurauto, bootovertocht

Dag 16 Vancouver Island, Port Hardy - Campbell River

Ca. 230 km / 3 uur

U rijdt vanuit Port Hardy zuidwaarts over Vancouver Island richting Campbell River. Maak een stop bij het Nimpkish Lake voor een mooi uitzichtpunt over dit grote meer.

 

Zalmen, walvissen en adelaars zijn te spotten in Campbell River, ten oosten van Vancouver Island. Een wildlifetour is een aanrader in deze omgeving. Grote kans dat u hier de orka’s, dolfijnen of beren ziet. Het is ook de broedplaats van de zalm. Zeker in de herfstmaanden is een bezoek aan het Elk Falls Provincial Park de perfecte plek voor de zalmentocht. Via de Canyon View Trail steekt u de Campbell River over die boordevol zalmen zit.

 

Overnachting in Campbell River.

Inclusief huurauto

Dag 17 Vancouver Island, Campbell River

Canada-Vancouver-Island-Campbell-River-Grizzly_1_506481 Canada-Vancouver-Island-Beer_4_498854

Heeft u tijdens de reis al een grizzlybeer gespot? Ze zijn niet altijd eenvoudig te vinden.
Vandaag gaat u op zoek naar de grizzlyberen. Die leven doorgaans niet naast de weg, dus de dag start met een boottocht dieper het land in, naar het gebied waar de grizzlyberen leven. Een mooie boottocht waarbij u geniet van de spectaculaire landschappen. U komt aan bij een oud inheems jacht- en visserskamp. De gids wacht u op en neemt u mee naar de uithoeken van het regenwoud.

 

Met een busje maakt u stops bij verschillende plekken. Speciale, strategisch gelegen kijkgebieden en platformen geven u de mogelijkheid om de beren in hun natuurlijke habitat te spotten. Eén van de plekken is aan de rivier waar de beren graag hun zalm komen vangen.
Deze tour is alleen mogelijk in de reisperiode eind augustus tot half oktober. 

 

Overnachting in Campbell River.

Inclusief huurauto, Excursie

Dag 18 Vancouver Island, Campbell River - Victoria

Ca. 270 km / 3,5 uur

U reist via de oostkust naar het zuiden van Vancouver Island. Het eerste deel van de reis is dwars door de natuur waar maar weinig mensen wonen. Er zijn onderweg mooie stops met uitzichtpunten op kabbelende beekjes.

 

In Victoria waant zich even in Engeland, want alles heeft een Engelse uitstraling. Er rijden dubbeldekkers, de huizen zijn veelal in de Engelse stijl gebouwd en een high tea bij het Empress hotel maakt de ervaring helemaal af. Ook gebouwen zoals het Craigdoarroch Castle en het parlementsgebouw hebben veel weg van het Europese Engeland.

Wandel door de City of Gardens, zoals Victoria ook wel wordt genoemd. In de Butchart Garden en bij het Hatley Castle vindt u tuinen met de meest kleurrijke en exotische plantensoorten. Bezoek de Inner Harbour van Victoria en wandel rond langs de fonteinen, standbeelden en geniet van het uitzicht op de haven.

 

Overnachting in Victoria.

Inclusief huurauto

Dag 19 Vancouver Island, Victoria - Vancouver

Ca. 50 km / 3 uur

Canada-Vancouver-Stanley-Park-4 Canada-Vancouver-Stanley-Park-Skyline Canada-Vancouver-Stanley-Park-3

Vandaag gaat u per ferry terug naar het vasteland, naar de stad Vancouver. De eerste dag in Vancouver heeft u vast nog niet alles gezien. Daar heeft u vandaag en morgen wel de tijd voor.

 

Ontdek het grootste park van Vancouver: Stanley Park. Met veel fietspaden is er veel te zien. Ook vindt u hier het plein met negen totempalen. Vanaf dit park kijkt u uit op de skyline van Vancouver.
Op een zonnige dag is Granville Island leuk om te bezoeken. De voormalige fabrieken op dit eiland zijn omgetoverd tot een sfeervolle plek met winkels, een markt, straatartiesten en terrasjes aan het water. Vancouver heeft daarnaast de grootste Chinatown van Canada. Naast Stanley Park en Granville Island is deze wijk ook zeker de moeite waard. Neem dan zeker een kijkje bij de Chinese Gardens en waan u even buiten Canada.

Overnachting in Vancouver.

Inclusief huurauto, bootovertocht

Dag 20 Vancouver

U verblijft in de stad, maar u kunt ook de natuur in. Ga dan naar de Capilano Suspension Bridge net even buiten de stad. Een 140 meter lange hangbrug werd in 1889 voor het eerst in gebruik genomen om de grote oversteek over het ravijn te maken. U kunt hier ronddwalen door het park en maar liefst zeven verschillende hangbruggen bewandelen. En niet ver hiervandaan vindt u Grouse Mountain. Een zeer populaire wandelroute is Grouse Grind. Een steile helling van 17° die bestaat uit 2830 traptreden. Van Verre medewerkster Manon beklom hem en genoot vanaf de top van een prachtig uitzicht op Vancouver en zag de grizzlyberen die hier leven. U kunt ook met de kabelbaan naar boven, maar met een goede conditie en af en toe een stop is de klim prima te doen.

 

Overnachting in Vancouver.

Inclusief huurauto

Fietsen in Vancouver
Vancouver

Fietsen in Vancouver

Al fietsend de stad verkennen, dat is iets wat goed kan in Vancouver. Een bezoek aan Stanley Park mag dan ook...

Dag 21 Vertrek Vancouver

Hopelijk heeft u genoten van de minder toeristische plekjes van West-Canada. Vandaag reist u terug naar de luchthaven en levert u uw huurauto in.

 

Liever nog wat langer blijven? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen