Prince Edward Island, West Point, West Point Lighthouse

Canada

Een ultieme bucketlist ervaring: slapen in een vuurtoren! De kamers zijn nog luxe ook. Het is kleinschalig en knus en voor de deur ligt een oranjegeel strand. Wandel over het strand, door de duinen en door de bossen. Een rustig verblijf in een echte eilandsfeer.

Locatie

Er is maar één West Point. Het is een onvergetelijke plek waar de mensen en de kust in harmonie leven; waar de elementen de kust en de levenswijze van de mensen vormgeven. West Point is een steeds veranderend landschap, een nieuwe richting voor degenen die van de gebaande paden af willen, en een showcase voor het beste wat Prince Edward Island te bieden heeft. Hier kunt u verblijven in een vuurtoren en van daaruit de ongerepte stranden en de Cedar Dunes verkennen. Ga dineren en proef de lokale zeevruchten terwijl u kijkt naar de vissersboot die aan land gaat. Ontdek de levendige geschiedenis van Prins Edward Island of kies voor een activiteit in de open lucht.

West Point, een kleine gemeenschap gelegen in het westen van Prince Edward Island, is de bestemming voor bezoekers die op zoek zijn naar afzondering en schoonheid. Interpretatieve paden slingeren zich door West Point's gevarieerde ecosysteem van strand, duinen en beboste gebieden. Op de achtergrond ziet u de adembenemende Northumberland Strait. Hier vindt u een strandwacht, het Cedar Dunes Provincial Park, de West Point Craft Shop en de jachthaven waar pleziervaartuigen en vissersboten de zee op gaan en aanleggen.

Accommodatie

Slapen in een vuurtoren, in slaap vallen bij het geluid van de golven, genieten van spectaculaire zonsondergangen...De 4-sterren West Point Lighthouse Inn beschikt over 13 eigentijdse kamers en de zeldzame mogelijkheid om te verblijven in een vuurtoren. 12 kamers bieden een adembenemend uitzicht op de Northumberland Strait en het prachtige rode zand van het West Point strand. 11 kamers zijn ook voorzien van walkout decks, terwijl The Keeper's Quarters en The Tower Room zich bevinden in een besloten gedeelte van het historische West Point Lighthouse Museum.

De West Point Lighthouse is een van de meest herkenbare plekken op het eiland. Met een hoogte van 21 meter is het de hoogste vuurtoren van Prince Edward Island en een van de meest unieke vuurtorens vanwege de unieke taps toelopende vierkante vorm en de zwart-witte gestreepte verf. Gebouwd in 1875, in gebruik genomen in 1876, en bemand tot 1963 toen de tweede bewaker, die in de bijgevoegde woning woonde, met pensioen ging; vandaag de dag werkt de lantaarn elektrisch. In 1987 werd de herberg opgericht door de West Point Development Corporation, een groep ondernemende vrijwilligers die gevestigd is in het westen van Prince Edward Island. In 2011 werd de herberg opnieuw opgeknapt en werden verdere accommodaties toegevoegd en geactualiseerd.

De vuurtoren is tevens een museum. Het is de thuisbasis van een van de meest complete collecties van Lighthouse informatie en memorabilia van het eiland. Artefacten, displays en tentoonstellingen vertellen het verhaal van de gemeenschap, de vuurtorenwachters, de technologie en de geschiedenis van de maritieme bakens van Prince Edward Island in een gebouw waar deze geschiedenis is ontstaan.

De vuurtoren is van juni tot en met september geopend.

In de kamers kunnen twee personen slapen; er staat een queensize bed. Er is een eigen badkamer met een bad en douche. Er is airconditioning, een dvd-speler en een haardroger. In sommige kamers staat een magnetron of een kleine koelkast.

Voorzieningen
  • Wifi in de algemene ruimtes
  • Inclusief ontbijt
  • Magnetron voor algemeen gebruik

 

Er is geen zwembad bij dit hotel.

  • Gratis parkeergelegenheid
  • Wasservice
Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën