Riviere du Loup, Phare du Pot a L'eau de vie lighthouse

Canada

Dit moet op uw bucketlist, maar hier heeft u vast nog nooit aan gedacht: slapen in een vuurtoren! Ga wandelen over het kleine, rustige eiland. En maak een tocht over de Saint-Laurent-rivier om walvissen te spotten.

Locatie

De vuurtoren waarin u slaapt ligt op het eiland Pot-à-l'Eau-de-Vie, op 20 minuten varen van Marina de la pointe de Rivière-du-Loup.

Accommodatie

Sommige van de vuurtorens van St. Lawrence mogen dan wel imposanter zijn, maar er zijn er maar weinig die meer charme hebben dan deze herberg met drie slaapkamers. Verlaten in 1964, slechts 102 jaar na de eerste ingebruikname, werd de vuurtoren van Pot a l'Eau-de-Vie in 1989 gerestaureerd en omgevormd tot een gezellige herberg, ingericht in de stijl van de 19e eeuw. Het is nu een federaal erfgoedgebouw. De witte vuurtoren met rode daken is fotogeniek. Er is een witte trap voor het gebouwtje en u dient dus goed ter been te zijn (een trap op te kunnen) als u hier verblijft. Het is moeilijk om een sterrenclassificatie aan dit “hotel” toe te kennen. Het is niet luxe, er zijn niet veel voorzieningen, maar de ervaring is onovertroffen!

 

Bij de accommodatie zijn de maaltijden en een retour met de veerboot inbegrepen. Brunch, diner en een snack zijn in Pot-à-l'Eau-de-Vie Phare inbegrepen. Gasten zijn welkom om hun eigen alcoholische dranken mee te nemen terwijl ze genieten van de versbereide maaltijden. Er zijn slechts drie kamers in de vuurtoren. Elke kamer is anders ingericht. Er zijn gratis toiletartikelen aanwezig. Een gedeelde badkamer is beschikbaar voor de gasten. In die badkamer is een toilet en een douche. Verwarming is er op de kamers.

 

Er is een telescoop beschikbaar om ter plaatse vogels te observeren. Leuke tip: maak een rondvaart over de Saint-Laurent-rivier, met de mogelijkheid om walvissen en ander zeeleven te bekijken. Er komen hier zelfs beluga’s (witte walvissen) voor!

 

Gasten kunnen ook genieten van de uitgestrekte wandelpaden van Pot du Phare.

Voorzieningen
  • Maaltijden inbegrepen
  • Tuin met terras
  • Parkeergelegenheid
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën