Bouwsteen Spot de zwarte beer

Vanuit Québec City rijdt u in uw eigen huurauto in westelijke richting naar Duchesnay Station. Dit is dé plek waar u de zwarte beer kunt spotten in het oosten van Canada. U staat vroeg op en gaat met een Engelssprekende gids op pad. Vergeet vooral uw camera niet, want wellicht kunt u een mooi plaatje schieten als een beer net een stukje forel uit het water vist.

 

Nog zo’n fotogenieke plek: Baie-St. Paul. Een kunstenaarsplaatsje waar je prachtige wandelingen en fietstochten kunt maken.

Beren spotten met een gids
Charmant kunstenaarsplaatsje
Midden in de Charlevoix-vallei
Canada-Banff-Fietsen
Nicole
Gigantische bergen die weerspiegelen in de meren, wereldsteden en wilde dieren zoals grizzlyberen en walvissen spotten. Wilt u dit ook ontdekken?

Reis van dag tot dag: Spot de zwarte beer

Dag 1      Québec – Duchesnay Station

Dag 2      Duchesnay Station

Dag 3      Baie-St. Paul

Dag 4      Baie-St. Paul

Dag 5     Vertrek Baie-St. Paul

100% maat werk

Dag 1 Québec City – Duchesnay Station

Ca. 75 km / 1 uur

Canada-Duchesnay-Bear Canada-Duchesnay-Station-Bear Canad-Knight-Inlet-Lodge-Beer_1_495936

U verlaat het pittoreske Québec City en steekt de St. Lawrence-rivier over. Het is slechts een uur rijden naar Duchesnay. Als u nog geen beren gezien heeft tijdens uw rondreis door Oost-Canada heeft u geluk. Hier is de kans erg groot dat u ze ziet. Zeker als u tussen half juni en half augustus naar Canada afreist. Het zijn wilde dieren, dus geen garantie, maar het is het gebied waar de zwarte beer graag komt. Maar ook bevers, herten en verschillende vogelsoorten worden hier veel gespot.

 

Het is een groen gebied, gelegen aan de Lac Saint-Joseph rivier. Een plek waar u kunt wandelen, fietsen en kanoën.

 

Overnachting in Duchesnay Station.

Inclusief huurauto

Dag 2 Duchesnay Station

Goed geslapen vannacht? Zin om de zwarte beer van dichtbij te spotten? Samen met een Engelssprekende gids en een klein groepje internationale reizigers gaat u dieper het bos in. U stopt bij een observatieplatform waar u het beste zicht heeft op het leefgebied van de beren. Heeft u een beer gespot? Probeer te fluisteren zodat de beren niet schrikken en geniet vooral. Als u stil blijft, zult u zien dat de beren gewoon doorgaan met het zoeken naar voedsel. Een lekker stukje zalm of forel of ze snuffelen naar iets anders. Het is heel bijzonder dat u zo dicht bij een wild dier kunt komen. Vergeet uw camera vandaag niet en schiet de mooiste foto’s. Een onvergetelijke herinnering!

 

Weer terug bij de accommodatie heeft u nog tijd om te genieten van de omgeving. Heeft u nog zin in een wandeling? Aan de rand van North Bay kunt u over rotsen en rivieren naar een waterval lopen. U bent ongeveer een uurtje bezig met deze wandeltocht.

 

Als u slecht ter been bent of reist met kleine kinderen raden wij het af om deze wandeltocht te maken. Blijf dan meer rondom de accommodatie en wandel daar een route of stap in een kano en ontdek vanaf het water het beboste gebied.

 

Overnachting in Duchesnay Station.

Inclusief huurauto, beren spotten, Engelssprekende gids

Dag 3 Duchesnay Station – Baie-St. Paul

Ca. 130 km / 2 uur

Canada-Charlevoix-Hiken-1 Canada-Charlevoix-Hiken

Na het beren spotten is het tijd om in noordelijke richting te reizen naar Baie-St. Paul. Het charmante Baie-St. Paul is genesteld in een panoramisch berglandschap in het hart van de Charlevoix-vallei. Het water van de machtige St. Lawrence-rivier kabbelt door het stadje heen. Ondanks dat wij Tadoussac het walvisparadijs vinden, kunt u hier ook op excursie op zoek naar deze machtige dieren.

 

Toch staat de stad voornamelijk bekend om de kunstenaars die hier leven. Het is een prachtige plek om mooie tekeningen en schilderijen te maken. Buiten, maar ook binnen worden deze parels tentoongesteld. Wandel door Rue Saint Jean Baptiste waar u veel kunstgaleries, maar ook Franse gebouwen vindt. Struin tussen het rondneuzen door neer bij een van de koffietentjes en geniet van een kopje koffie of een traditioneel gerechtje.

 

Overnachting in Baie-St. Paul.

Inclusief huurauto

Dag 4 Baie-St. Paul

Heeft u de kleurrijke binnenstad al bewonderd? Dan is het vandaag tijd om meer van de natuur te genieten. De omgeving leent zich om ontdekt te worden. Huur een fiets of pak de wandelschoenen uit de koffer en maak een mooie wandeling langs de rivier.

 

Overnachting in Baie-St. Paul.

Inclusief huurauto

Dag 5 Vertrek Baie-St. Paul

Er is een einde gekomen aan deze bouwsteen. U laat het natuurschoon achter u, maar kunt doorreizen naar het échte walvisparadijs Tadoussac. De kans dat u hier walvissen spot is behoorlijk groot. Reis daarna door via Riviere-du-Loup naar het Franse Montréal.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën