Rondreizen Cambodja

Maak kennis met de prachtige tempels van Angkor, de geschiedenis van de Rode Khmer en witte zandstranden tijdens uw individuele rondreis Cambodja. U doorkruist over de minder bereisde paden en met uw eigen privéchauffeur het land. Hieronder vindt u onze favoriete voorbeeldreizen voor een rondreis Cambodja. Misschien gaat u wel voor een combinatie met Vietnam of Thailand? Wij stellen graag met u, uw ideale rondreis Cambodja samen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze bouwstenen Cambodja.

Tuktuktour over het platteland
Fietstocht: tempel Angkor Wat
Slapen in een jungle-hangmat
Bountyeiland Koh Rong
Op pad met chauffeur Samnang
Gionne (4)
Gionne
Bij Cambodja heb ik het gevoel van 'Azië van 25 jaar geleden', nog zo authentiek. En die cultuurschatten, ik kan het u zeker aanraden!
Azie-Cambodja-Angkor-Wat
Voorbeeldreis Cambodja
14 dagen

Rondreis Cambodja: Hoogtepunten van Cambodja

Centraal-Cambodja: Siem Reap, Angkor-tempels > Battambang, Frans-koloniaal > Phnom Penh, Rode Khmer-verleden. Zuid-west: witte zandstranden op Koh Rong Kampot, Franse tijd, boottocht in rustig gebied 

Reisduur: 14 dagen
€ 1250,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
VanVerre1 (1)
Voorbeeldreis Cambodja
22 dagen

Rondreis Cambodja: Compleet Cambodja

Centraal-Cambodja: Phnom Penh. Noord-oost: Kratie, dolfijnen > Mondulkiri, bergstammen > Stung Treng, 4000 eilanden > Preah Vihear, tempel. Centraal: Siem Reap, Angkor > Battambang Zuid-west: Koh Kong, jungle > Koh Rong, bounty-strand > landelijk Kampot

Reisduur: 22 dagen
€ 2700,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Siem-Reap-Victoria-Angkor-Resort(2)
Voorbeeldreis Cambodja
13 dagen

Rondreis Cambodja: het lokale leven in Cambodja

Centraal-Cambodja: Phnom Penh > Chambok, homestay Noord- oost: Mondulkiri, ontmoeting bergstam > Kratie, zoetwaterdorfijnen. Centraal: Siem Reap, tempels Angkor, fietsen en varen naar drijvende dorpen.

Reisduur: 13 dagen
€ 1600,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Vietnam-Phnom-Penh-Fietsen_1_549572
Voorbeeldreis Cambodja
20 dagen

Rondreis Cambodja: Cambodja actief

Centraal-Cambodja: Siem reap, Angkor pet tuktuk. Oost: Stung Treng, kajakken > Ratanakiri, trektocht > Mondulkiri, olifanten Kratie, fietstocht. Centraal: Phnom Penh. Zuid-west: Koh Kong, jungle  Koh Rong, bounty-strand

Reisduur: 20 dagen
€ 2700,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Cambodja combineren met andere landen
Thailand-boot5587(9)
Cambodja en Thailand
14 dagen

Combinatiereis: Cambodja en Thailand

Cambodja: Siem Reap, Angkortempels > Battambang > Phnom Penh, hoofdstad en Rode Khmer-verleden > Koh Kong, varen en hiken door de jungle. Thailand: bounty-eiland Koh Chang Bangkok, bruisend stadsleven

Reisduur: 14 dagen
€ 1550,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
VanVerre5924669
Cambodja, Laos en Vietnam
24 dagen

Combinatiereis: de Aziatische parels

Laos: Vientiane > via Vang Vieng naar UNESCO-stad Luang Prabang. Cambodja: Siem Reap, Angkor Wat > Phnom Penh > Mekongdelta, Zuid-Vietnam: geschiedenis en cultuur in Ho Chi Minh City, Hoi An, en Hanoi

Reisduur: 24 dagen
€ 3000,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Laos-Don-Khone-Kim
Cambodja en Laos
19 dagen

Combinatiereis: Hoogtepunten Laos en Cambodja

Vanaf de Thaise grens over de Mekong-rivier > UNESCO-stad Luang Prabang. Zuid-Laos: Bolaven, watervallen > via 4000 eilanden naar Stung Treng. Cambodja: Siem Reap Phnom Penh, afsluiten op eiland Koh Rong.

Reisduur: 19 dagen
€ 2500,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
De tempels van Angkor nabij Siem Reap
Cambodja en Vietnam
19 dagen

Combinatiereis: Verrassend Vietnam & Cambodja

Noord-Vietnam: Hoi Chi Minh City > Mekongdelta Cambodja: hoofdstad Phnom Penh > Battambang > Siem Reap, Angkor Wat Centraal-Vietnam: Hoi An > keizerlijk Hue Noord-Vietnam: Hanoi > cruise Halong Bay

Reisduur: 19 dagen
€ 2000,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Cambodja-Siem-Reap-Monniken-Angkor
Angkor Wat en Vietnam
19 dagen

Combinatiereis: Hoogtepunten Vietnam en Angkor Wat

Noord-Vietnam: Hanoi > cruise Halong Bay > Sapa, rijstterrassen Centraal-Vietnam: keizersstad Hue > An Bang, strand Zuid-Vietnam: metropool Ho Chi Minh City > landelijk Mekongdelta Cambodja: Siem Reap, Angkor Wat

Reisduur: 19 dagen
€ 2100,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht
Phnom-Penh-Koninklijk-Paleis
Thailand en Cambodja
21 dagen

Combinatiereis: Compleet Thailand en Cambodja

Cambodja: Phnom Penh, tuktuk tour door hoofdstad > Battambang, rit per bamboetreintje > Siem Reap, Angkortempels > Thailand: Bangkok, bruisend stadsleven > Khao Sok, natuurpark > Koh Samui, witte zandstranden

Reisduur: 21 dagen
€ 2350,- Prijsindicatie per persoon
Excl. intercontinentale vlucht

Voeg een stedentrip toe aan uw individuele rondreis

Haal nog meer uit uw individuele rondreis en maak kennis met een andere cultuur. Voeg een korte stedentrip (stopover) toe aan uw rondreis Azië. Ontdek de woestijn van Abu Dhabi, slenter over kleurrijke markten in Dubai en Qatar of geniet van een fantastisch uitzicht op de bovenste verdieping van het Marina Bay Sands Hotel in Singapore. Meer weten over onze stopovers? Lees meer op onze stopoverpagina of neem contact op.

Wilt u één van deze voorbeeldreizen aanpassen?

Alle bovenstaande voorbeeldreizen kunnen wij aanpassen naar uw wensen. We maken samen met u een reis op maat op basis van uw eigen samengestelde route. Vraag ons naar de mogelijkheden.

ce5a2c12-1092-4804-a81f-929086831852

Inspiratiedag Cambodja

Cambodja is niet alleen een bestemming die je toevoegt aan een rondreis Vietnam; nee, er is veel meer te ontdekken. Bent u op zoek naar een stukje authentiek Azië? Dan is Cambodja de bestemming voor u. Het land kent een duistere geschiedenis, maar heeft een prachtige cultuur en natuur. En zelfs strand voor de ultieme afsluiter. Wilt u dit zelf ervaren? Mis niks tijdens uw rondreis Cambodja en meldt u aan voor onze inspiratiedag.

Wat een individuele rondreis Cambodja bijzonder maakt

De geografie en natuur van Cambodja

Tijdens een rondreis door Cambodja kunt u in feite niet om deze twee grote wateren heen: het Tonlé Sap-meer en de Mekong-rivier. Het meer is een werkelijk natuurfenomeen. Het heeft een oppervlakte die wisselt tussen 3.000 km2 tot wel 10.000 km2. Tonlé Sap functioneert als waterkringloop. Tijdens het regenseizoen (van mei tot en met oktober) stroomt het wateroverschot van de Mekong-rivier het Tonle Sapmeer in. Als gevolg hiervan overstroomt het land rondom het meer. Na de regentijd stroomt het water via dezelfde weg, in omgekeerde richting terug door de Tonlé Saprivier, in de Mekong. De vis stroomt dan letterlijk uit het meer en wordt met veel enthousiasme door de bewoners gevangen.

 

De Cambodjaanse laagvlakte wordt omringd door de laatste uitlopers van de Himalaya: in het westen de Cardamon-keten, in het zuidwesten het Olifantsgebergte (ook Damrei-keten genoemd) en in het noorden de uitgestrekte keten van het Dangrekbergland. De oostgrens met Vietnam wordt gevormd door het hoge, ontoegankelijke Moigebergte, dat slechts via één grensovergang kan worden gepasseerd. Vooral in noordelijk Cambodja wordt de laagvlakte onderbroken door heuvels en afgeronde bergtoppen (phnom). Al in de prehistorie werden deze phnom vereerd als de zetels der goden. Nu vindt u er veelal tempels.
De rondreis Compleet Cambodja geeft u een goede indruk van de variatie in landschappen.


Voor de bevolking en de culturen van het vasteland van Zuidoost-Azië zijn rivieren altijd al van groter belang geweest dan bergen. Alle grote rivieren in dit gebied ontspringen in de Himalaya en stromen van noord naar zuid. De vroegere bewoners vestigden zich in de laagvlakten en delta's.

 

Heeft u niet veel tijd voor Cambodja, dan raden wij u de rondreis Het lokale leven in Cambodja aan. Tijdens deze reis ziet u de belangrijkste hoogtepunten als ook ervaringen met het lokale leven.

 

Kennis maken met de mentaliteit, gewoonten en gebruiken in Cambodja

De Cambodjanen zijn vriendelijk en bescheiden dat zult u zeker ervaren tijdens uw rondreis door Cambodja. Het land heeft een recente oorlogsgeschiedenis; dit maakt de mensen enigszins terughoudend. Maar een lach van uw kant doet die terughoudendheid verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 

Gezichtsverlies is voor een Aziaat het ergste dat hem of haar kan overkomen. Goede manieren, bijvoorbeeld niet te luidruchtig zijn en decent gekleed gaan zijn van groot belang. Afdingen is in Cambodja niet altijd gebruikelijk. U kunt het proberen; u merkt wel of het zin heeft. Overigens: de meeste prijzen zijn vrij laag.

 

Heel belangrijk: voor u is het een spel, voor de verkoper niet (al lijkt dat in uw ogen zo). Als u een bod gedaan heeft en de verkoper gaat ermee akkoord, dan moet u het ook echt kopen. Het is beledigend om dan alsnog weg te lopen.

 

 

Het eten in Cambodja

Tijdens een rondreis door Cambodja mkunt u genieten van de Cambodjaanse keuken, deze heeft ontegenzeggelijk een Khmer oorsprong, waaruit ook de Thaise keuken is ontstaan. Het voedsel is te vergelijken met Thais eten, maar dan minder pittig. Het voornaamste onderdeel in de Cambodjaanse keuken is rijst, maar de Franse koloniale invloed heeft er voor gezorgd dat er in Cambodja ook veel brood (de baguette) gegeten wordt.

 

Daarnaast is Cambodja echt een visland. In de iets grotere plaatsen kunt u Chinees eten, in de steden kunt vindt u restaurants die gerechten uit de internationale keuken serveren. U kunt geen kraanwater drinken, aangeraden wordt om fleswater te kopen.