Hoogtepunten reis Cambodja

Azië was voor Aart niet onbekend. In 2019 bezocht hij al eens Noord-Vietnam, omdat hij daar voor het goede doel ging fietsen. Aart: “Dat vond ik zo fantastisch en gaaf! Daarvoor was ik altijd een beetje terughoudend voor Azië, maar door deze fantastische ervaring wilde ik heel graag terug naar dit deel van de wereld. Maar niet terug naar Vietnam, dat was een mooie herinnering en dat wilde ik niet aantasten. Daarom zochten we naar iets vergelijkbaars en zo kwamen we uit bij Cambodja en Laos. Op advies van de reisspecialist hebben we uiteindelijk besloten om alleen Cambodja te bezoeken. We zijn heel blij dat we deze keus hebben gemaakt."

Aart en Laura reisden 20 dagen door Cambodja; van Siem Reap via Battambang en Phnom Penh naar Kampot. Ook sloegen ze Kon Rong en Koh Kong niet over. Ze nemen je graag mee in in hun rondreis door Cambodja

Excursie-fietsen-Country-Side-Siem-Reap_1_650562

Ongerept Cambodja

Aart vertelt enthousiast dat Cambodja een land is dat redelijk aan het begin van het toerisme staat. "Hierdoor maak je het land mee zoals het zou moeten zijn. Dit zal wel veranderen de komende jaren en daarom ben ik blij dat wij nu zijn geweest. Voor mij heeft het echt toegevoegde waarde dat wij Cambodja op deze manier hebben leren kennen, nog ongerept. Ik kan het iedereen aanbevelen om een rondreis Cambodja te maken”

Uitzicht-vanuit-de-oude-bibliotheek-Angkor-Wat

Hoogtepunten in Cambodja

Aart vertelt dat het bezoek aan de Angkor Wat tempels ongetwijfeld een hoogtepunt was. “Dat is zo bizar om te zien. Dat kun je niet aan mensen vertellen, daar moet je echt geweest zijn. Maar ook de hike in de jungle van Kog Kong was fantastisch”, vertelt hij verder. “Hier zagen we waanzinnige spinnen, kevers en heel veel vlinders. Het is best spannend, maar je weet dat je midden in de jungle gekke beestjes tegenkomt. Eigenlijk was de gehele reis een aaneenschakeling van hoogtepunten!"

Strand-Koh-Rong

De reis had de juiste balans

“Jullie hebben een ongelooflijk goede balans gevonden van dingen doen en lekker bijkomen en vakantie vieren. Ook de combinatie van strand, jungle, steden en dorpjes bezoeken was perfect", zegt Aart. "De hele combinatie van de reis was waanzinnig. Wij hebben ons geen enkel moment verveelt. Dat vind ik wel belangrijk als je zo’n reis gaat maken, want ondanks dat het een vakantie is, wil je ook wel wat zien."

Eten-street-food-Siem-Reap_1_650612

Verblijf in kleinschalige boutique accommodaties

Aart en Lara overnachtten in verschillende kleinschalige boutique hotels tijdens hun reis. "Alle accommodaties vonden we goed, schoon en gezellig en we hebben ons overal meteen op onze plek gevoeld. De mensen zijn allemaal zo behulpzaam en vriendelijk, je hebt meteen het gevoel dat je thuiskomt.”

Bamboo-train-buiten-Battambang

Contact met de locals

“De Ecolodge in Koh Kong, midden tussen het groen, sprong er voor ons uit,” vertelt Aart verder. "We liepen daar vrijwel alleen rond, maar dat vonden we juist erg leuk. We hadden goed contact met de staf en zwommen zelfs met de hele familie in de rivier. Dat soort kleine momenten zijn geluksmomentjes. Je mag blij zijn dat je dat mee mag maken, en dat is echt omdat het land nog in de kinderschoenen staat.”

Jungle-hike-bij-Koh-Kong-eindpunt

Prettig contact met de reisspecialist

Aart vertelt dat het contact met Van Verre vanaf het begin prettig verliep. "We kregen altijd snel antwoord, ook toen we ter plaatse in Cambodja waren. We hebben daar één keer een vraag moeten stellen. Ik stuurde een appje naar jullie telefoonnummer toe en binnen een paar minuten had ik al een reactie terug. Dat was een dikke plus!"

Uitzichtspunt-park-bij-Kampot

Tips voor andere reizigers

Een tip die Aart mee wil geven aan andere reizigers: "Sla niks over! Als je 20 dagen hebt om te reizen, dan zou ik zo één op één onze reis aanbevelen. Maar bovenal zou ik willen meegeven: Ga gewoon genieten en laat je meegaan in de flow van het land. Stap eens uit je comfortzone en ga ook eens van de gebaande paden af. En ga het niet combineren met een ander land, maar neem echt de tijd in Cambodja."

Cambodja-Angkor-Wat-Monniken_5_592161

Wil jij ook op rondreis door Cambodja?

Laat jouw droomreis naar Cambodja werkelijkheid worden met behulp van persoonlijk advies uit eigen ervaringen van onze reisspecialisten. 

 

Bel ons op +31 299 475083

Mail naar reizen@vanverre.nl

 

Of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan.