Cambodja, onbekende charme
jur-cambodja

Cambodja, onbekende charme

Jur Nijman Cambodja 18-3-2014

Onlangs heb ik voor Van Verre Cambodja verkend. Het is een klein land, maar heeft veel mogelijkheden, buiten natuurlijk de fantastische hoogtepunten rondom Siem Reap, de Angkor-cultuur en -geschiedenis. Het land leeft er zo'n beetje van.

Maar wat is het daarnaast ook een bijzonder boeiend land! Zo is er heel veel koloniale geschiedenis, vastgelegd in gebouwen en huizen. Naast Siem Reap en Phnom Penh is er veel van de Franse tijd te zien in Battambang en Kampot. Heel interessant. Misschien juist omdat het niet allemaal prachtig gerestaureerd is, er moet veel gebeuren om het ook instand te houden. Maar: het is er wel!

 

 

Heel leuk ook vond ik Kep en Kampot, ten zuiden van Phnom Penh, nabij de zuidkust. Zo landelijk en rustig! Weinig toeristen hier. Zo kun je per boot een enorm leuke tocht maken door een gebied waar je gewoon geen buitenlanders ziet, u ziet het gewone leven van de Cambodjanen. Ook Kampot heeft iets wonderlijks: even daarbuiten, op de berg Bokor Hill, is een ware spookstad: voor de Fransen toentertijd was het een gebied waar men in de weekends naar toe trok. Nu staat alles leeg, de gebouwen zijn er nog, brokkelen langzaam af, maar toch!

 

Tip: kijkt u eens bij Cambodja rondreizen of Cambodja bouwstenen.

 

Jur Nijman

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.