Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Een leuke dagtocht tijdens uw reis door Cambodja: per tuktuk door de hoofdstad Phnom Penh om een bezoek te brengen aan een tempel, het paleis, musea en de Killing Fields.

Onder begeleiding van een Engelssprekende gids loodst uw chauffeur u door het drukke verkeer met zijn vele motortjes, naar de belangrijkste tempel van Phnom Penh. Dit is de Wat Phnom, die aan de rand van de stad op een heuvel gelegen is. Vervolgens naar het prachtige Koninklijke Paleis en de indrukwekkende Zilveren Pagoda. Het paleis bestaat uit verschillende gebouwen met mooie kleurrijke daken. Eén van de gebouwen is de Zilveren Pagoda, die zijn naam te danken heeft aan de duizenden zilveren tegels op de vloer. In de tempel staan mooie en waardevolle Boeddhabeelden van diverse materialen. Er zijn gouden Boeddha’s, Boeddha’s van jade; sommige zijn rijk versierd met edelstenen en diamanten.

Als u tijd heeft kunt u een bezoek brengen aan het Nationale Museum, dat vlak naast het paleis gelegen is en gehuisvest is een traditioneel gebouw. U krijgt hier een goed overzicht van de Khmerkunst.

 

Indrukwekkend (en triest) zijn de herinneringen aan de recente oorlogsgeschiedenis, de voormalige Tuol Sleng-gevangenis en de zogenaamde Killing Fields. U bezoekt eerst de gevangenis, gehuisvest in een voormalige school. De opzet van het museum is heel sober, maar daarom des te indrukwekkender. Van alle gevangenen die hier kwamen werd een foto genomen: de slachtoffers krijgen daardoor een gezicht. Twee keer per dag wordt er ook een film vertoond in het museum, vraag uw gids om de juiste tijden. In het museum krijgt u een goede indruk van alle gruwelijkheden die zich in deze gevangenis hebben afgespeeld tijdens het regime van de Rode Khmer. Vervolgens rijdt u naar de Killing Fields, die 15 kilometer buiten de stad liggen. Op gruwelijke wijze zijn hier meer dan 17.000 personen gedood. Er is een herdenkingsstupa. In dit glazen monument ziet u 8000 schedels, die als stille getuigen fungeren van het leed dat de overheerser Pol Pot tijdens zijn regime heeft aangericht.

 

Als u terug bent in de stad, is het prettig om de wat vrolijker kant van het dagelijks leven van de Cambodjanen te zien. U brengt een bezoek aan de Russian Market, een gezellige wirwar van marktkraampjes waar van alles, zoals zilver en zijde, te koop is.

Deze excursie kan ook met een auto met chauffeur uitgevoerd worden.

 

Inclusief vervoer per tuktuk met chauffeur, Engelssprekende gids, entreegelden

 

Aantal deelnemers:

Deze excursie is op privé basis.

Ontdek ook deze excursies
Phnom Penh, Foodtour
Phnom Penh

Phnom Penh, Foodtour

Een streetfoodtour is een speelse manier om de Cambodjaanse keuken te leren kennen. U wordt einde van de...
Phnom Penh, Kookcursus
Phnom Penh

Phnom Penh, Kookcursus

Wilt u zelf de heerlijkste gerechten uit de Cambodjaanse keuken, zoals amok, leren bereiden? Er wordt een erg...

Phnom Penh, Koh Dach
Phnon Penh

Phnom Penh, Koh Dach

Per boot vaart u over de Mekong rivier naar het eiland Koh Dach, dat bekend is vanwege het weven van zijde.

De...

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen