Bouwsteen Toum Tiou Rivier Cruise

Cambodja beleven vanaf het water: wat een geweldige manier van reizen! U heeft eerst in Siem Reap vanuit uw hotel de grootsheid van de tempelcomplexen ervaren. Deze dagen zet u uw reis voort aan boord van één van de Toum Tiou-rivierschepen. Deze drie dagen vergeet u eveneens niet snel: u komt namelijk op plaatsen waar praktisch nooit toeristen komen; ze zijn niet of moeilijk bereikbaar. Maar met uw cruiseschip, de Toum Tiou II, zijn de stille dorpjes op palen, de afgelegen tempels voor dagelijkse ceremoniën, de marktjes, kortom: het dagelijkse Cambodjaanse leven voor u wel toegankelijk.

Geniet ervan! Het schip is comfortabel, uitstekend om hier een paar dagen vanaf het dek te genieten van het leven dat aan u voorbij glijdt!

Opmerking vaarseizoen: Bij laag water kan het zijn dat het schip niet vaart; in de periode augustus tot en met december is de waterstand praktisch altijd hoog genoeg.

Er zijn maar enkele afvaarten per maand en daarom is de cruise snel volgeboekt. Wees er vroeg bij!

Cruisen over het meer
Slapen aan boord schip
Gionne (4)
Gionne
Bij Cambodja heb ik het gevoel van 'Azië van 25 jaar geleden', nog zo authentiek. En die cultuurschatten, ik kan het u zeker aanraden!

Reis van dag tot dag: Toum Tiou Rivier Cruise

Dag 1      Siem Reap - Varen met Toum Tiou II

Dag 2      Varen

Dag 3      Phnom Penh

Opmerking: het schip vaart 2 kanten op, route kan dus ook omgekeerd

100% maat werk

Dag 1 Siem Reap - Toum Tiou riviercruiseschip

Een paar dagen aan boord van het mooiste rivierschip van de Toum Tiou-maatschappij, waarmee u door het onbekende Cambodja vaart, u komt op afgelegen plaatsen. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de pier gebracht. Per tender, een klein bootje, wordt u naar de cruiseboot gebracht en kunt u inchecken. Het schip vertrekt om 12 uur. U gebruikt de lunch aan boord. Terwijl u over het Tonle-Sap meer vaart kunt u genieten van een ontspannen middag. Zo stopt het schip bij Koh Chen (eilandje), waar u ziet hoe men zilver en koper smeedt voor ceremoniële doeleinden. Ook maakt u een stop bij de oudste hoofdstad van het land, Oudong, u kunt de ruiïnes bezichtigen van de eeuwenoude Anthareu-tempel. Aan het begin van de avond komt u aan bij een dorpje, waar het schip aanlegt. Rond 19.30 uur onder het genot van een welkomstdrankje krijgt u verdere uitleg over de cruise en maakt u kennis met het personeel. U gebruikt vervolgens een welkomstdiner aan boord van de boot.

 

U overnacht op het Toum Tiou-riviercruiseschip. Er zijn meerdere Toum Tiou-rivier-schepen, ze zijn kleinschalig, variërend van 10 tot 16 hutten. Deze bouwsteen is gebaseerd op de Toum Tiou II met 14 hutten. De meeste hutten hebben een afmeting van ruim 3 meter bij 2,5 meter. Ze zijn verdeeld over 2 dekken, alle hutten zijn voorzien van airconditioning en een badkamer(tje) met toilet, douche en wastafel. Het water aan boord komt uit de rivier, het wordt eerst krachtig gefilterd en daarna gechloreerd. Niet drinkbaar. 

 

Inbegrepen transfer naar het schip, lunch, diner en excursies met gids (samen met de andere passagiers).

Dag 2 Toum Tiou riviercruiseschip

P1080143(17) Cambodja-SiemReap-TonleSap(17)

Na het ontbijt komt er een lokale boot om u op te halen voor een bezoek aan het drijvende dorp Kampong Tralach. Hier komen nauwelijks toeristen omdat het erg afgelegen is en moeilijk toegangbaar over de weg. Het is fantastisch om hier rond te dwalen! Ook bezoekt u de Vihara-ruïne met muurschilderingen; het is een bescheiden tempel. Terug aan boord; u gebruikt de lunch onderweg naar Kampong Chnang, één van de grootste vissershavens van het Tonle Sap-meer. Dit gebied staat ook bekend om de potten die al jaren op traditionele wijze worden gebakken en geproduceerd voor het hele land. Dan is het weer tijd om aan boord te gaan voor uw diner. De boot vertrekt van Kampong Chnang en vaart naar de aanlegplaats voor dekomende nacht.

Inbegrepen: alle maaltijden en excursies met gids (samen met de andere passagiers).

 

U overnacht op het Toum Tiou-riviercruiseschip.

Dag 3 Toum Tiou riviercruiseschip - Phnom Penh

Deze ochtend bezoekt met een lokale boot Chnoc Tru (gaat niet door als de waterstand te laag is, meestal van januari tot juni). Dit dorp is volledig zelfvoorzienend. Er is een drijvende school, een kleine visfabriek, kerk, pagode, wat winkeltjes en: alles is op het water. Al het verkeer vindt over water plaats, het krioelt er van de kleine bootjes. Terug naar uw schip, de Toum Tiou. 's Middags per speedboot over het enorm grote Tonle Sap-meer. En dan vaart u op uw rivierschip naar Phnom Penh, waar u aan het einde van de dag arriveert. U wordt opgewacht en naar uw hotel gebracht. Bij aankomst einde van deze bouwsteen. 

 

Inbegrepen: ontbijt en lunch, vermelde excursies met gids (met de andere passagiers samen).

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën