terug naar het overzicht

Autorondreis: Safari Etosha en Victoria Falls

Namibië is een land van uitersten. In de Caprivi Strook transformeert de krukdroge grijze aarde van Etosha zich in een groene weelderige delta. De strook is een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelfanaten. Er leven nijlpaarden, krokodillen, antilopen en meer dan vierhonderd vogelsoorten, waaronder de Afrikaanse schaarbek, koperstaart spoorkoekoek en koperhoningzuiger.

 

U bent in het fascinerende noorden van de waterrijke Okavango, waar het Chobe Nationaal Park de andere wildparken de loeft afsteekt met haar immense olifantenpopulatie. Ziet u daar die nevelwolk en hoort u dat gedonder? Uw reis eindigt met miljarden waterdruppels en het oorverdovende geraas van de sensationele Victoria Watervallen, de natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe.

Maatwerk, alles kan!
Tanzania-in-een-Masai-huis-Caroline
Caroline
Een reis naar Botswana is bijzonder vanwege de ongerepte natuur, avontuurlijke safari's en diverse wildparken, in combinatie met de Victoria Falls.
Prijsindicatie vanaf € 3850,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Safari Etosha naar Victoria Falls

Namibië

Dag 1             Windhoek

Dag 2             Okonjima

Dag 3             Etosha National Park

Dag 4             Etosha National Park

Dag 5             Etosha National Park

 

 

Dag 6             Kavango

Dag 7             Kavango

Dag 8             Caprivi

Dag 9             Caprivi

Botswana

Dag 10           Chobe National Park

Dag 11           Chobe National Park

Zimbabwe

Dag 12           Victoria Watervallen

Dag 13           Victoria Watervallen

Dag 14           Victoria Watervallen

100% maat werk

Dag 1 Windhoek

Windhoek is de kleurrijke hoofdstad en het visitekaartje van Namibië. Een prettige mix van werelden, waar Europese en Afrikaanse cultuur elkaar de hand schudden. In het centrum van deze grootste stad van Namibië koketteren historische huizen nuffig naast hedendaagse, moderne gebouwen.

 

De komende dagen heeft u de beschikking over uw eigen auto. Zelf rijden is een uitstekende manier om kennis te maken met het wonderlijke Namibië. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

U neemt deze ochtend uw huurauto in ontvangst. Een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf neemt met u alle formaliteiten door en overhandigt u de autosleutels. Daarna gaat u op weg. Hoe zat het ook alweer? Hier rijdt men links en zit het stuur van de auto aan de rechterkant. De komende paar dagen zal u vast een paar keer aan de ‘verkeerde’ kant van de auto willen instappen. Daarna bent u het gewend hoor.

U rijdt in een klein half uurtje over een goed geasfalteerde weg van de luchthaven naar Windhoek. Het staat allemaal duidelijk aangegeven, volgt u gewoon de borden.

 

Overnachting in Windhoek

Inclusief huurauto

Dag 2 Windhoek - Okonjima

Okonjima (12) Okonjima Africat Foundation (12)

Na het ontbijt begint uw avontuur. In Namibië zijn alleen de wegen met een B-nummer en enkele C-wegen geasfalteerd. De overige C- en D-wegen zijn onverharde, stoffige zandwegen, die overigens prima te berijden zijn. Houdt u daarbij wel uw snelheid in de gaten. Aan het einde van de autorit een frisse douche om het stof van uw lijf te spoelen is een heerlijke luxe. 

 

De B1 snelweg leidt u naar een bijzondere plek zo’n 260 kilometer ten noorden van Windhoek. Wat lang geleden nog een veehouderij was, is nu het Okonjima Natuurreservaat. Een uniek gebied met de markante Omboroko bergen als decor. Okonjima betekent ‘plaats van de bavianen’ in de lokale Herero-taal. Het is echter een ander dier dat hier de scepter zwaait. Dit is de plek waar de Africat Foundation is gevestigd, die zich bezig houdt met de bescherming, opvang en onderzoek naar jachtluipaarden. Namibië heeft namelijk de grootste, in het wild levende, jachtluipaardenpopulatie ter wereld. U komt u van alles te weten over dit opvangproject en u ziet deze sierlijke katachtigen van wel heel dichtbij. Een mooi begin van uw reis, nietwaar?

 

Overnachting in Okonjima

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Okonjima - Etosha

De komende dagen is het safari en wilde dieren wat de klok slaat. Bij Otjiwarongo verruilt u de B1 autoweg voor de C38 die u direct naar de centrale Andersson toegangspoort van Etosha brengt. Etosha National Park is het paradepaardje van Namibië. Het wildpark is zo groot als Nederland en er leven meer dan honderd verschillende zoogdieren en talrijke vogelsoorten. Rekent u op ongeveer twee uur rijden, 190 kilometer.

 

Overnachting in Etosha

Inclusief huurauto

Dag 4 Etosha

APS - Images Etosha (1)-88aebfa3(10) shutterstock_119852770(10) shutterstock_175882628(10)

Ondanks een kurkdroge winter heeft Etosha een zeer rijk dierenleven met meer dan 114 beschermde diersoorten. Een groot deel van dit vlakke reservaat wordt in beslag genomen door de Etosha Pan, een zoutmeer dat alleen in de regentijd water bevat. U heeft de gehele dag de tijd om met uw auto het park te verkennen. Zebra, wildebeest, giraf, olifant, kudu, springbok, impala en overige antilopen, met een beetje geluk treft u ze allemaal. U mag niet harder dan 60 km/u rijden.

 

Overnachting in Etosha.

Inclusief huurauto

Dag 5 Etosha

Van de jagers zijn voornamelijk de leeuw en het jachtluipaard actief met in hun kielzog de hyena. Naast wild huisvest Etosha meer dan 340 vogelsoorten, variërend van kleurrijke bijeneters, roze flamingo’s tot de grote kori bustard.

 

Overnachting in Etosha

Inclusief huurauto

Dag 6 Etosha – Kavango

Vroeg opstaan, want vandaag is uw langste autorit. Houdt u rekening met ruim 600 kilometer, ongeveer acht uur. U verlaat Etosha bij de Van Lindequistpoort met een goed gevulde schatkist vol bijzondere safariherinneringen. De B1 autoweg leidt u naar Tsumeb en Grootfontein, waarna u de B8 neemt naar Rundu, de laatste stad op weg naar Caprivi. Checkt u of u nog voldoende benzine heeft. Ook hier geldt, als het kan, tankt u dan bij de benzinepomp uw auto helemaal vol. De komende dagen zijn de tankstations schaars. De rit door de Caprivi tot aan Katima Mulilo is ongeveer 525 kilometer. U bent inmiddels in de Kavango-regio beland. Uw lodge ligt in de buurt van Divundu en Bagani. 

 

Overnachting in Kavango

Inclusief huurauto, diner

Dag 7 Kavango

Caprivi Strook Nambwa Tented Camp elephants herd on river2(11)

Het landschap van Kavango is overwegend vlak met veel groen en water. Erg verfrissend na de droogte van Etosha. De beste manier om de dieren van Kavango te spotten is per boot. Bij ochtendgloren en tegen zonsondergang komen veel beesten hun dorst lessen aan de oever van de rivier.

 

Overnachting in Kavango

Inclusief ontbijt, huurauto, lunch, diner

Dag 8 Kavango – Caprivi

Nederland is een waterland, maar de Caprivi is van een heel ander kaliber. Wist u bijvoorbeeld dat u in een vogelparadijs bent beland.? Onder de ruim vierhonderd soorten zult u ongetwijfeld de koningriethaan of de bonte ijsvogel spotten. Met het blote oog of als u ze heel dichtbij wilt halen met een verrekijker. En als de riethaan of ijsvogel vandaag geen zin heeft in pottenkijkers? Niet getreurd, er zijn in de Caprivi zoveel andere mooie vogels. 

 

Overnachting in Caprivi

Inclusief ontbijt, huurauto, lunch, diner

Dag 9 Caprivi

Caprivi Strook Namushasha River Lodge Wild dog(10) zebra in savanne(10) Caprivi Strook Namushasha River Lodge(10)

Een volle dag om op pad te gaan in de Caprivi. In de ochtend kunt u een gamedrive maken in het Madumu National Park. In een landrover speurt u naar wilde dieren, waaronder olifanten, buffels, zebra’s en wilde honden. Vooral veel antilopensoorten voelen zich opperbest in deze waterrijke regio. Naast waterbokken en sabelantilopen kunt u hier de zeldzame red lechwe en sitatoenga aantreffen. De Linyanti rivier mondt uit in een labyrint van waterwegen, het Linyanti moeras. Wat dacht u van een boottocht op de Zambezi rivier?

 

Overnachting in Caprivi

Inclusief ontbijt, huurauto, lunch, diner

Dag 10 Caprivi – Chobe, Botswana

Vandaag verruilt u Namibië voor buurland Botswana. Verkeerd rijden is er niet bij. Er is maar een geasfalteerde weg en die leidt u in een uur naar de grenspost Ngoma. U parkeert uw auto en handelt bij het loket de douaneformaliteiten af. Vergeet hierbij niet om de grensovergangsverklaring voor uw huurauto af te geven. Dat gaat alles best vlot, behalve als u hier tijdens de schoolvakanties in december komt. Dan kan het aan de grens een stuk drukker zijn. Vervolgens rijdt u over de machtige Chobe rivier, die de natuurlijke grens tussen beide landen markeert, naar de Botswaanse grenspost. De autobaan heet nu A33 en voert u in een uur naar Kasane, vlakbij de grens met Zimbabwe. Het beste kunt u zo rond het middaguur in Kasane arriveren. Hier levert u dan bij het verhuurstation uw auto in en heeft u een transfer naar uw lodge in het Chobe National Park. In de namiddag kunt u dan aansluiten bij de avondsafari.

 

Overnachting in Chobe

Inclusief ontbijt, huurauto, transfer, gamedrive, diner

Dag 11 Chobe

U maakt een spectaculaire bootcruise en spot olifanten, Chobe Nationaal Park, Namibie Chobe National Park vogel(12)

Bij het ochtendgloren maakt u een safari in het Chobe Nationaal Park. In een open  landrover speurt u met een ranger naar ontwakend wild. Chobe is het rijk van de olifant. Met een populatie tussen de 50.000 en 70.000 zijn zij de bewaarders van de savanne. Door het omduwen van bomen houden zij de vlaktes open en voorkomen ze bosvorming, wat desastreuze gevolgen zou hebben voor de overige grazers van de savanne, waaronder buffels, antilopen en zebra's. Bij terugkomst in de lodge wacht u een heerlijk ontbijt en daarna heeft u alle tijd om te relaxen en te genieten van de faciliteiten van uw lodge. In de namiddag volgt een tweede safari. Bij het vallen van de avond krijgt deze gamedrive een bijzonder karakter als u met een zoeklicht naar nocturne dieren speurt.

 

Overnachting in Chobe

Inclusief ontbijt, lunch, diner en 2x gamedrive

Dag 12 Chobe – Victoria Watervallen

Uw dag begint vroeg met een ochtendsafari. Heerlijk om de frisse, soms toch wel koude, ochtendbries op te snuiven. In de jeep zijn dikke dekens die u om u heen kunt slaan of over uw benen kunt wikkelen zodat u lekker warm blijft. Zodra echter de ochtendzon haar eerste warmte afgeeft zijn de dekens niet meer nodig. Wellicht is die kudde olifanten die afgelopen nacht de stilte ruw verstoorden met wild getrompetter nog in de buurt? Na het ontbijt is het tijd om Chobe te verlaten. U wordt opgehaald bij uw lodge en naar Victoria Falls in buurland Zimbabwe gebracht (transfer). Na de nodige grensformaliteiten is het slechts een uurtje rijden naar de wereldberoemde Victoria Watervallen, die door de Engelse ontdekkingsreiziger Livingstone uit ontzag naar de destijds regerende Britse koningin werden vernoemd.

 

Overnachting in Victoria Falls

Inclusief ontbijt, gamedrive, transfer

Dag 13 Victoria Watervallen

Zimbabwe-VictoriaFalls(11)

Een bezoek aan deze watervallen tart elke beschrijving. Het oorverdovende gedonder van vallend water begeleidt u op uw wandeltocht naar deze sensationele watervallen. Een paraplu of regenjas is zeker geen overbodige luxe onder het gordijn van miljarden waterdruppeltjes. Als u maar geen genoeg krijgt van de watervallen, dan moet u zeker gaan lunchen of iets drinken in het vlakbij gelegen Victoria Falls hotel. Vanaf het strak onderhouden gazon van deze koloniale dame heeft u een prachtig uitzicht op het tropisch regenwoud en de beroemde grensbrug tussen Zimbabwe en Zambia. Bij hoog water stuift de nevel torenhoog boven het woud! En ’s avonds? Dan kunt u wellicht met een boottocht op de Zambezi rivier genieten van een Afrikaanse zonsondergang.

 

Overnachting in Victoria Falls

Inclusief ontbijt, bezoek aan Victoria Watervallen met Engelssprekende gids.

Dag 14 Victoria Watervallen

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht (transfer).

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen