Boek voor 30 april en annuleer kosteloos tot wel 6 weken voor vertrekLees meer

Nata

Zoutvlaktes bij Nata

Nata is een plaatsje waar veel reizigers in Botswana stoppen – al is het maar om hun tank bij te vullen. Lodges liggen hier idyllisch in de natuur, kleurrijke vogels steken af tegen de witte leegte van eindeloze zoutvlaktes. Nata is dé uitvalsbasis om de Makgadikgadi Pans te bezoeken.

 

Sua Pan Lodge, Elephant Sands Lodge & Wild Beasts Butchery bij Nata

Nata was ooit niet meer dan een tankstation en een garage, maar inmiddels is de omgeving de moeite waard. Vooral het vogelpark en de zoutpannen in de omgeving zijn bijzondere trekpleisters. In de omgeving van Nata zijn diverse overnachtingsmogelijkheden, ieder met een eigen charme. Dit is Afrika zonder massatoerisme: een ongedeerde wildernis waar natuur de overhand heeft. Na een hete autorit kunt u bijvoorbeeld afkoelen in het zwembad van Sua Pan Lodge, waar u ook een tentje mag opzetten. Of misschien vindt u de Elephant Sands Lodge wel wat, waar olifanten voor uw neus uit een waterpoel komen drinken. Proef van de biltong bij de Wild Beasts Butchery en houd uw ogen onderweg open voor struisvogels, giraffes, steenbok en impala. Met een beetje geluk ziet u in de auto rond Nata een olifant voorbijlopen.  

 

Nata Lodge & Nata Sanctuary

Nata Lodge, tien kilometer van Nata, is een andere mooie plek om te overnachten. Op doorreis, of juist om even van de omgeving te genieten. De lodge is omgeven door palmbomen en een verbindingspunt voor Okavango, Chobe en Francistown. Maak gerust een wandeling in de weelderige omgeving, die vooral voor vogelaars interessant is. Zo is er een voerplek en een waterpoel waar u in alle rust met een drankje in de bar of restaurant kan bekijken wat er aan u voorbij komt. Misschien ziet u een helmparelhoen of een zuidelijke geelsnaveltok. Het hoogtepunt voor de vogelliefhebber is echter de Nata Sanctuary, waar duizenden flamingo’s en pelikanen zorgen voor een prachtig spektakel. Springbokken, jakhalzen en vossen leven naast honderden vogelsoorten zoals arenden en lepelaars. Nata Lodge biedt jeepsafari’s aan in de bossen en het vogelpark.

 

Makgadikgadi Pans bij Nata

De Makgadikgadi Pans zijn de grootse zoutpannen ter wereld, een must-see in Botswana. U overstaart de restanten van een enorm meer zo groot als Zwitserland, uitgedroogd door de onverbiddelijke Afrikaanse zon. Baobabbomen sieren de lege vlakte. Makgadikgadi is echter niet de enige zoutpan die u kunt bezoeken: de Sua Pan (de grootste) heeft bijvoorbeeld een prachtig kiezelstenenstrand. Als er veel regen is gevallen, stromen de vlaktes vol. Vogels, zebra’s, gnoes en wildebeesten komen op het water af. Het is een aanrader om een Sundowner Trip te boeken en in de namiddag te zoutvlaktes te bewonderen. De oranje schemering van een zakkende zon blijft immers het ultieme Afrika.

Tijdens deze rondreis reist u naar Nata
Botswana-Kalahari-Wildreservaat3
Voorbeeldreis Botswana

Autorondreis Botswana: Woestijn en Waterland safari

Noord-Namibië: Kavango Wildreservaat, vogels > Caprivi. Noord-Botswana: Chobe NP, olifanten > Makgadikgadi Pans, zoutpannen > Okavango Delta, safari's op het water> Kalahari, bosjesmannen > Maun, einde reis