Gaborone

Winkelen in Gaborone

Gaborone, op een steenworp afstand van de Zuid-Afrikaanse grens, is de hoofdstad van Botswana. Profiteer van moderne winkelcentra in de snelgroeiende stad of rijd een dagje rond in de omgeving: het safaripark Mokolodi Nature Reserve hoort bij de bezienswaardigheden nabij Gaborone.

 

Sun Hotel, Craft Centre en restaurants in Gaborone

Misschien kent u Gaborone wel uit het boek (en televisieserie) The Ladies No. 1 Detective Agency van Alexander McCall Smith. Daarin is de stad de locatie van een detectivebureau in Botswana – een belangrijke reden van Gaborone’s toerisme. Voor de onafhankelijkheid van Botswana was Gaborone een stoffig, klein dorpje, maar na de vondst van mineralen en diamant transformeerden de rustige straatjes tot een snelgroeiende, welvarende stad. U loopt hier bijvoorbeeld even binnen bij het museum en kunstgalerijen, bij het luxueuze zwembad van het Sun Hotel of bij één van de grote winkelcentra. In The Craft Centre vindt u allerhande handwerkboetiekjes en bij Kagiso Centre vult de straat zich met bonte kraampjes. Restaurants variëren van Indiaas (The Maharaja) tot Italiaans (Primi Piatti) en Afrikaans (Courtyard Restaurant). De sfeer in Gaborone is dynamisch en de bevolking is ontzettend vriendelijk.

 

Mokolodi Nature Reserve bij Gaborone

Botswana is een schatkist aan wild. Uw verblijf in Gaborone wordt onvergetelijk met een bezoek aan het Mokolodi Nature Reserve, vol zebra’s, giraffes, zwijnen, zebra’s, jachtluipaarden, olifanten, impala’s, hyena’s, nijlpaarden, neushoorns en meer dieren. Er loopt een indrukwekkend netwerk van wegen door de streek zodat u zo dicht mogelijk bij uw favoriete dier kunt komen. Zou u wel eens een neushoorn of giraffe van dichtbij willen zien? Dan gaat u met professionele spoorzoekers op pad en gaat u de dieren in de wildernis achterna. Lijkt het u wat om met een glas champagne van de natuur genieten? Dan sluit u uw rit in de jeep af met een heerlijk glas koude bubbels. Misschien doet u mee met een Afrikaanse braai in de openlucht terwijl de antilopen voorbij komen springen of verkent u het park bij nacht. De sterren aan de hemel van Mokolodi Nature Reserve zijn ontelbaar.

 

Gaborone Game Reserve, Gaborone Dam & Mount Kgale

Gaborone Game Reserve is een ander reservaat met wild zoals struisvogels, wildebeesten, elanden en impala’s, al is het vooral een attractie voor vogelaars. Als die weer zijn uitgekeken, vertrekken ze naar de Gaborone Dam, dat ook geschikt is voor een boottochtje, windsurfen en vissen. Sportievelingen klimmen daarnaast in twee uur naar de top van Mount Kgale om over Gaborone’s omgeving uit te kijken. Als cultuur en kunst meer in uw straatje ligt, kunt u ook gerust tijdens uw Botswana reis in Gaborone verblijven. Bezoek eens een expositie in het Thapong Visual Art Centre, neem een kijkje in het weefcentrum Lentswe-la-Ood of ga op visite bij de inheemse Tswane in het traditionele dorpje Bahurutshe. Aan het eind van de dag laat u de zachte zonnestralen op uw gezicht schijnen terwijl u tussen reusachtige bomen en groene planten een kopje thee drinkt.  De theetuin in tuincentrum Sanitas is een lokaal geheim in Gaborone.

 

Bekijk de voorbeelden van onze rondreizen door Botswana.