Maun, Thamalakane River Lodge

Botswana

Thamalakane River Lodge ligt op een schitterende locatie aan de oever van de gelijknamige rivier. Omringd door bomen en 180 graden onbelemmerd uitzicht over de natuur zorgt dat u zich geen moment verveelt. Er is altijd wel iets gaande in en rondom het water. Een verscheidenheid aan vogels en natuurlijk een ontelbare nijlpaarden voor de deur. Groot voordeel is de goede prijs/kwaliteitverhouding en het brede scala aan safaritochten die vanuit de lodge te maken zijn, zelfs meerdaagse bootsafari’s.

Locatie

Op een klein half uur stroomopwaarts rijden van de safarihoofdstad Maun is Thamalakane River Lodge prachtig gelegen. Een ideale plek om de Okavango Delta te gaan ontdekken en een prima stop op weg Chobe National Park en buurland Namibië.  Reserveer vooraf alvast enkele safaritochten.

Accommodatie

Met 17 kamers is Thamalakane River Lodge is voor Botswana begrippen een grote lodge, maar dat is natuurlijk relatief. Het personeel is vriendelijk en attent, zodat het u aan niets ontbreekt. Het restaurant biedt zicht op de rivier zodat u tijdens de maaltijden goed zicht heeft op wat zich in de natuur afspeelt. Bestel ’s middags een vruchtencocktail of iets sterkers bij de barman en nestel u in een comfortabele stoel aan het water. Geef u ogen goed de kost want er valt altijd iets te spotten hier. Wordt het te warm, zoek dan verkoeling in het zwembad. Wat de lodge uniek maakt is dat u zelf bepaald wat voor safaritochten u gaat maken. Wilt u een dagje met een professionele gids het Moremi Game Reserve ontdekken? Geen probleem, deze mogelijkheid wordt aangeboden. Bijzonder zijn de mokoro dagtochten wanneer de ‘poler’ u langs de dichte kragen van papyrus en velden met waterlelies voortduwt. Schrik niet wanneer er plots wat olifanten aan de oever een slokje water komen drinken. Wanneer de waterstand toereikend is kunt u zelfs een meerdaagse bootsafari maken waarbij u het rijke wild- en vogelleven in Moremi Game Reserve gaat ontdekken.  Op Chiefs’s Island gaat u aan wal en loopt te voet door de natuur. Dichterbij en meer puur kunt u zich niet wensen. Alle tochten worden begeleid door gekwalificeerde gidsen.

 

Kamertypen: 

  • Chalet. De 15 ruime  Babbler chalets zijn sfeervol ingericht en met riet overkapt. De badkamer heeft een douche en toilet. Een muskietennet is aanwezig. Vanaf uw veranda kijkt u uit over de Thamalakanerivier, is dat even lekker wakker worden ’s ochtends met zo een uitzicht.
  • Suite. De Lilac Breasted Roller Honeymoonsuite is het neus van de zalm. Het ruime chalet heeft een groot kingsize bed dat uitkijkt over de rivier en een muskietennet heeft. Er is een mooie badkamer met bad en er is een buitendouche. En……..op de veranda is een plonsbad, heerlijk voor verkoeling. Samen romantisch tafelen? Dat kan geregeld worden.
  • Familieunit. De familie-unit beschikt over 2 slaapkamers met een gedeelde badkamer met douche en toilet. Er is een lounge en de veranda kijkt uit over de rivier. Een ideaal onderkomen voor een gezin met 2 kinderen.
Voorzieningen
  • Restaurant en bar aan de rivier
  • Zwembad
  • Diversiteit aan safaritochten
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën