Centraal Kalahari Wildreservaat, Tau Pan Camp

Botswana

Het afgelegen Tau Pan is een semi-permanente kamp in het Central Kalahari Game Reserve, dat een ongelooflijk uitzicht biedt vanaf de rand van een oud zandduin over de beroemde Tau Pan.

Bijzonder is de waterdrinkplaats voor het kamp waar het een komen en gaan van wild is. Met zowel een ervaren ranger als tracker gaat u op zoek naar zwart gemaande Kalahari leeuwen hoe spannend klinkt dat!

Locatie

Verscholen in het centraal noordelijk deel van het Central Kalahari Game Reserve. Bereikbaar per vliegtuigje vanuit Maun, Kasane of Victoria Falls. Vanuit de lucht heeft u een prachtig uitzicht over het desolate landschap.

Accommodatie

Tau Pan Camp is een heerlijke plek voor een aantal ontspannen dagen in de natuur. Het hoofdgebouw heeft een prachtig ligging met uitzicht op de drinkplaats. Het is geheel gebouwd in harmonie met de natuur wat het erg puur maakt. Ook werkt het voor 100% op zonne-energie. Op het dek is een zitgedeelte, zwembadje en er staat een verrekijker. ’s Avonds wordt hier het kampvuur aangestoken. In het eetdeel worden smakelijke maaltijden geserveerd. Een lekker drankje bestelt u bij de barman, knoop een praatje met hem aan en leer meer over de gewoontes en tradities van deze lokale man.

 

Tijdens uw verblijf gaat u met de safarigids op pad. De trackers (spoorzoekers) zijn bosjesmannen gaan ook mee en kennen het gebied op hun duimpje. Ze zitten voorop de safarivoertuigen en houden vanuit hun ooghoeken als scherp in de gaten, niet zal hun ontgaan. Ook begeleiden ze u op natuurtochten. Beter kan eigenlijk niet! Een ander hoogtepunt is het sterrenkijken, u krijgt uitleg over het interessante sterrenstelsel en kijkt uw ogen uit. Dieren die u hier in de Kalahari tegen gaat komen zijn onder andere oryxen, de woestijn aangepaste springbokken, jakhalzen, zeldzame bruine hyena’s en wildebeesten zijn. Een andere, speciale excursie is met een helikopter (niet inclusief). Olifanten spotten uit de lucht is wel heel bijzonder

 

Kamertypen: 

  • Units. De 8 luxe units  zijn op een verhoging gebouwd en bieden een spectaculair uitzicht over de vlakte. Ze zijn met riet overkapt wat voor een sfeervolle uitstraling zorgt. Er is een slaapgedeelte en badkamer met douche en toilet. De liefhebber kan ook nog buiten douchen, een heerlijk begin van de dag. Het ruime houten dek is ideaal om tussen de safaritochten te relaxen, wel altijd met een verrekijker bij de hand want er is veel te zien!
  • Familie-unit. Er is 1 luxe unit die bestaat uit 2 slaapgedeelte en 1 badkamer. De faciliteiten zijn gelijk aan de normale units.
Voorzieningen
  • Waterdrinkplaats
  • Uitkijkdek
  • Eetgedeelte
  • Zwembad
  • Safaritochten in voertuig
  • Natuurtocht met bosjesman
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën