Okavango Delta, Pom Pom Camp

Botswana

Een parel in de Okavango Delta, zo wordt het kleinschalige tentenkamp Pom Pom ook wel genoemd. De half open lounge biedt frontaal zicht op de lagune, waar het wemelt van de nijlpaarden. Vanuit het kamp wordt er een diversiteit aan safari-activiteiten georganiseerd. Buiten het grote wild zoals luipaarden en leeuwen is het voor de vogelliefhebber ook een waar paradijs. Vergeet uw verrekijker niet, want het is jammer als u iets mist van het spektakel rondom het kamp.

Locatie

Pom Pom Camp heeft een unieke ligging in een privéconcessie in het hart van de Okavango Delta, aan de westgrens van het Moremi Game Reserve. Per klein vliegtuig bereikt u vanuit Maun in ongeveer 20 minuten de airstrip van het kamp. Vanuit de lucht heeft u een adembenemend uitzicht op de Delta, eigenlijk begint uw safaritocht hier al.

Accommodatie

Alles klopt bij Pom Pom! Slechts 9 luxe safaritenten, vriendelijk personeel en een groots wildleven…..wat wil een mens nog meer? Alle ruimtes zijn (half) open zodat u altijd weet wat zich in de natuur afspeelt. Neem plaats in een comfortabele stoel, bestel een lekkere cocktail en zorg dat uw fototoestel in de buurt ligt. Het kleine zwembad zorgt voor verkoeling op warme momenten van de dag. Een geliefde plek is het observatiedek dat hoog boven de grond op palen staat. Na het diner wordt er vaak nog even nagepraat bij het kampvuur, alles in een ongedwongen sfeer. Reiservaringen tussen gasten worden uitgewisseld en de gidsen vertellen mooie, grappige en vaak ontroerende verhalen uit hun carrière als ranger. Stap ’s ochtends vroeg in de mokoro en laat u door de ‘poler’ voortduwen door het riet en het labyrint van waterwegen. Handen binnen boord, want dit is het domein van krokodillen en nijlpaarden! Of maak een bootcruise en spot olifanten aan de oever. Ook al bent u geen visser, de hengel uitwerpen in de Okavango Delta is natuurlijk bijzonder. Tevens zijn safaritochten per voertuig waarbij u op zoek gaat naar de katachtige en andere wildsoorten.

 

Kamertypen: 

  • Safaritent.  Er zijn 9 luxe safaritenten die van alle gemakken zijn voorzien. Er is een half open badkamer met douche en toilet (één tent heeft ook een bad met zicht over de lagune). Voor de tent is een mooie houten veranda met direct zicht op de natuur. Slapen in en tent is een unieke belevenis. ’s Nachts is ieder geluidje waarneembaar, hier beleeft u het echte Afrika.
  • Familietent. Er is 1 familietent die geschikt is voor 2 volwassene en 2 kinderen (kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom, maar mogen in verband met veiligheid niet aan alle safari-activiteiten meedoen). Er is een half open badkamer en de ligging is dichtbij de receptie.
Voorzieningen
  • Lounge met zicht op de lagune
  • Observatiedek
  • Restaurant
  • Bar
  • Zwembad
  • Diversiteit aan safaritochten
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën