Nxai Pan National Park, Nxai Pan Camp

Botswana

Nxai Pan Camp is het enige permanente kamp dat is gelegen in het Nxai Pan National Park. Het heeft een ideale uitvalsbasis om de zoutvlaktes te ontdekken. Met een waterdrinkplaats voor de deur is het een komen en gaan van olifanten, cheeta’s en duizenden migrerende zebra’s, een uniek schouwspel speelt gewoon voor de deur af! 

Omdat er slechts 9 chalets staan is ook uw persoonlijke service gewaarborgd. De afwisseling in excursies zorgen dat het kamp zeer geliefd is bij de natuurliefhebber.

Locatie

Gelegen in het Nxai Pan National Park en bereikbaar per vliegtuigje of auto. Het gebied kenmerkt zich door grasland met prachtige acaciabomen en mopanebos. Vliegend vanuit Maun of Kasane, waarna u op de airstrip hartelijk welkom wordt geheten. Wanneer u per auto reist vanuit Maun of Nata moet u rekening houden met zo een 4 tot 5 uur reistijd naar Nxai Pan Camp.

Accommodatie

Het prettige Nxai Pan Camp heeft een minimalistische design wat geheel in stijl is met de omgeving. Daarbij werkt het voor 100% op zonne-energie. Het hoofdgedeelte van het kamp is voorzien van een eetgedeelte, uitkijkdek en zwembad. Vanuit dit deel zijn de chalets via verhoogde wandelpaden bereikbaar. Bestel een verse fruitsap of iets sterkers aan de bar terwijl u geniet van de omgeving. Een van de bijzondere attracties hier is de migraties van duizenden zebra’s, dit gebeurt in de periode februari – april. Maar het gebied heeft dan ook grote aantrekkingskracht op giraffes (vaak in groepen van wel 30 stuks!), antilopen en ander wild. Katachtigen liggen op de loer om hun prooi te vangen. Erg interessant zijn ook de tochten met Bosjesmannen, zij vertellen hoe zij als nomaden in vroegere tijden leefde en overleefde in de natuur. U maakt tochten in een voertuig en te voet, uiteraard met gekwalificeerde gidsen en ’s avonds als het pikkedonker is er uitleg over het sterrenstelsel. U heeft dan een machtig zicht op de hemel die door duizenden sterren wordt verlicht. De dagtocht naar de wereldberoemde Baines Baobabbomen is er een die diepe indruk op u zal maken.

 

Kamertypen: 

  • 8 Ruime chalets met een minimalistische inrichting liggen verspreid over het terrein. Er is gebruik gemaakt van speciale materialen zodat het ’s winters aangenaam warm is en ’s zomers lekker koel blijft. Er is een slaap- en zitgedeelte. De badkamer is voorzien van een toilet, binnen- en buitendouche. Voor het chalet is een terras met uitzicht op de waterdrinkplaats, puur genieten dus!
  • 1 Familiechalet is aanwezig die beschikt over dezelfde faciliteiten. Het biedt echter een extra slaapgedeelte.
Voorzieningen
  • Panoramadek
  • Eetgedeelte
  • Bar
  • Zwembad
  • Afwisselende tochten
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën