Chobe National Park, Muchenje Safari Lodge

Botswana

Direct aan de Choberivier ligt deze parel aan de westkant, iets buiten het Chobe Nationale Park. Bij binnenkomst is het meteen genieten van het overweldigende uitzicht over de natuur. Met 12 chalets is het een kleinschalig onderkomen Door de ligging iets buiten het park maakt u natuurwandelingen en gaat u ook na het diner in een safarivoertuig de bush in, hoe spannend is dat!

Locatie

Rustig gelegen net buiten het Chobe National Park aan de westzijde. Dit biedt veel afwisseling in de safaritochten. Arriveert u per vliegtuig in Kasane, dan bedraagt de transfertijd ongeveer 1 uur. Ook ideaal per auto bereikbaar na een vakantie in Namibië. De grensovergang ligt op 5 minuutjes rijden.

Accommodatie

Muchenje ligt hoog boven de Choberivier en biedt een spectaculair uitzicht op de omgeving. Het is een onderkomen waar iedereen zich direct thuis voelt. Het hoofdgebouw is met riet overkapt en heeft diverse zitjes, de bar en het eetgedeelte. Dagelijks staan er verse maaltijden in buffetvorm voor u klaar. Doordat u aan lange tafels eet, maakt u snel contact met uw medegasten en dat is leuk om safari-ervaringen uit te wisselen. Voor de lodge is een waterdrinkplaats waar het een komen en gaan is van wild, verrekijker bij de hand houden dus! Het zwembad is een ideale plek voor ontspanning, dommel weg op een comfortabel bed met bushgeluiden als achtergrondmuziek. Het kampvuur wordt ’s avonds ontstoken en is een geliefde plek om nog even na te praten met elkaar over de prachtige dag. De ligging net buiten het park zorgt niet alleen dat het minder druk is maar ook dat u buiten de safaritochten in een voertuig en per boot over de Choberivier natuurwandelingen maakt. Dat is absoluut bijzonder want wild te voet benaderen geeft een extra dimensie aan uw verblijf. Voor wie niet genoeg kan krijgen van safari’s is er na het diner in het donker ook nog een mogelijkheid. De aandacht is dan gericht de nachtdieren. En alle safari-activiteiten zijn inbegrepen in de prijs. Wilt u vissen of met een mokoro tochten maken, dan reserveert u dit tegen betaling bij de receptie. Welke activiteiten u ook onderneemt, ze staan altijd onder begeleiding van gepassioneerde gidsen die het gebied rondom Chobe op hun duimpje kennen. Kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom.

 

Kamertypen:

  • Standaard kamer. Aan weerszijde van het centrale deel zijn de chalets gelegen. De rieten overkapping zorgt voor Afrikaanse sfeer en is geheel in harmonie met de omgeving. Er is een badkamer met douche en toilet aanwezig. Airconditioning, fan, kluis, ijskast en muskietennet zijn de overige faciliteiten. Vanaf uw veranda is er uitzicht over de Choberivier. Er zijn 2 kamers waar een extra bed bijgeplaatst kan worden.

 

  • Familiekamer. Er is 1 ruime familiekamer die een vide heeft met extra slaapruimte, ook is er een tweede badkamer. De overige faciliteiten zijn gelijk aan de standaardkamer. Geschikt voor 2 volwassene en 3 kinderen.
Voorzieningen
  • Sfeervolle zitgedeeltes
  • Uitkijkdek
  • Restaurant
  • Bar
  • Zwembad
  • Afwisselende safaritochten
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën