Magadikgadi, Planet Baobab

Botswana

Dat Planet Baobab bijzonder is, daar bestaat geen enkele twijfel over. Het is een prettig onderkomen met een ideale ligging om de zoutpannen van Magadikgadi te gaan ontdekken. Tijdens uw verblijf kunt u (meerdaagse) tochten maken naar de zoutpannen in de omgeving, waarvan Makgadikgadi en Nxai de bekendste zijn.

Locatie

Planet Baobab heeft een goede ligging op ongeveer 2 uur rijden van de safarihoofdstad Maun en 6 uur van Chobe National Park. De ingang naar het Makgadikgadi Pans ligt op een klein uurtje rijden afstand.

Accommodatie

De accommodatie is echt origineel, het weerspiegelt de traditionele bouwmethoden van de oorspronkelijke bewoners van de Makgadikgadi Zoutpannen in Botswana, hoe bijzonder om hier te verblijven!  Het vriendelijke personeel zorgt dat het u aan niets ontbreekt, ze zorgen voor heerlijke maaltijden en goede service. Relax aan het ruime zwembad en geniet van de prachtige omgeving. Interessant is de excursie naar een lokaal dorpje waar u meer over de gewoontes en tradities komt te weten. In het droge seizoen kunt u quadbiken over de zoutpannen en slapen onder de sterren. In het regenseizoen kunt u de migratie van zo een 35.000 tot 70.000 zebra’s van dichtbij gadeslaan. Bijzonder is een trip naar een kleinere zoutpan, waar u overnacht en in de vroege ochtend een kolonie stokstaartjes kunt zien. Kortom mogelijkheden te over voor een onbezorgd verblijf.

 

Kamertypen: 

  • BaKalanga hut. Er zijn 13 traditonele lemenhutten die van alle gemakken zijn voorzien. De stenen huisjes met rieten dak hebben een badkamer met douche en toilet. Muskietennet is aanwezig.
  • Familie BaKalanga hut. Voor families staan er 3 hutten ter beschikking die over dezelfde faciliteiten beschikken. Het verschil is dat u hier met 4 personen kunt slapen, dus ideaal voor een familie.
Voorzieningen
  • Restaurant
  • Groot zwembad
  • Diverse natuuractiviteiten
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën