Okavango Delta, Kwara Camp

Botswana

Met uitzicht op een afgelegen lagune in de noordelijke Okavango Delta, biedt Kwara Camp de ultieme delta-ervaring. De locatie biedt toegang tot permanente waterwegen van de delta, evenals uitgestrekte droge delen. Wild spotten is hier dus een onvergetelijke ervaring, zowel vanuit een safarivoertuig als dubbeldekker boot en mokoro.

Kwara staat bekend om haar roofdieren, waaronder leeuwen en (jacht)luipaarden. Olifanten en de bijzondere sitatunga en lechwe kunt u hier goed observeren. Kortom een fantastische plek om een paar dagen door te brengen.

Locatie

Kwara Camp is bijzonder en ligt in een privéconcessie in het noordelijke deel van de Okavango Delta. Alleen met een vliegtuigje bereikbaar vanuit Maun, Kasane of een ander safarikamp. Geniet van spectaculaire uitzichten wanneer u laag over het gebied vliegt. De ligging in een eigen concessie zorgt voor veel afwisseling in de safaritochten. Overdag en na zonsondergang in een voertuig en natuurlijk boot- en mokorotochten. Ook te voet trekt u erop uit.

Accommodatie

Alle wensbare faciliteiten voor een safarikamp zijn aanwezig bij Kwara Camp. Door de ligging zo diep verscholen in de delta zijn rust, authenticiteit en natuur hier de sleutelwoorden. Het centrale deel kijkt uit op de lagune, nestel u in een comfortabele stoel en geniet van het uitzicht, lekkere maaltijden en een prettige ambiance. Tussen de safaritochten door zoekt u verkoeling in het zwembad. Met slechts 8 safaritenten is het een kleinschalig kamp en maakt u makkelijk contact met overige gasten. Deel ervaringen en geef elkaar tips. Niet ondenkbaar dat u vrienden voor het leven wordt.

 

De afwisseling in safari-activiteiten maakt Kwara geliefd en speciaal. In een voertuig waar u zelfs offroad gaat rijden op zoek naar wild. Vanaf het water kunt u alle mooi gekleurde vogels spotten. Handen binnen boord want dit is ook het thuis van nijlpaarden en krokodillen. Te voet leert u meer over de kleine zaken in de bush, zeker zo belangrijk. Tussen ongeveer maart en december (na de regentijd) kunt u hier ook vissen. Natuurlijk staat alles onder begeleiding van bekwame safarigidsen en trackers (spoorzoekers)

 

Kamertypen: 

  • Safaritent.  De 8 safaritenten zijn prima ingericht met een slaapgedeelte, toilet en een buitendouche. Sommige tenten staan op een platform. Er is een privéveranda met uitzicht over de uiterwaarden en lagune, heerlijk om hier tussen de safaritochten te relaxen. Overdag en ’s nachts zal u geen geluid uit de bush ontgaan zo dicht bent u bij de natuur.
  • Honeymoontent. Er is 1 honeymoontent ook van alle gemakken voorzien. Het verschil met de andere safaritenten is dat er nog een romantisch bad prijkt.
Voorzieningen
  • Uitkijkdek
  • Eetgedeelte
  • Zwembad
  • Slapen in safaritent
  • Safaritochten in voertuig, boot en te voet
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën