Centraal Kalahari Wildreservaat, Deception Valley Lodge

Botswana

Deception Valley Lodge is een duurzaam en comfortabel onderkomen, gebouwd geheel in harmonie met de natuurlijke omgeving. Op deze speciale plek maakt u kennis met bosjesmannen. Alle 8 chalets en het hoofdgebouw zijn met elkaar verbonden doormiddel van houten looppaden. Geniet van een formidabel uitzicht aan de rand van de Kalahari woestijn. Voor de deur is een waterdrinkplaats, een geliefde plek waar wildebeesten, kudu's, oryxen en giraffes graag een slokje komen halen.

Locatie

Grenzend aan de noordoostzijde van het Central Kalahari Game Reserve is Deception Valley Lodge fraai gelegen op een 15.000 hectare groot stuk privéland in de ongerepte Kalahari bush. Vanuit Maun duurt de transfer per vliegtuigje ongeveer 30 minuten. De lodge is ook met een 4-wielen aangedreven voertuig bereikbaar.

Accommodatie

Het hoofdgebouw met eetgedeelte, bar en lounge zijn volledig gedecoreerd in warme Kalaharikleuren. De hele ambiance, de rust en privacy maken de lodge tot een geliefde plek. Vanaf het uitkijkdek heeft u mooi uitzicht op de waterdrinkplaats waar wild een regelmatige gast is om iets te komen drinken. Handig ook om altijd een verrekijker bij de hand te houden zodat u zelfs de kleinste vogels kunt spotten. Geniet van heerlijke maaltijden die ’s avonds regelmatig in de boma (omheining in de openlucht) plaatsvinden onder de sterrenhemel. Tussen de safaritochten door kunt u op warme momenten van de dag verkoeling zoeken in het zwembad. Het verblijf wordt compleet gemaakt door de (safari)activiteiten die u maakt. Natuurlijk gaat u op zoek naar het wild met de Kalahari leeuw als eyecatcher, maar wat dacht u van een tocht met bosjesmannen? Hij neemt u geheel volgens traditie te voet mee en leert u hoe te jagen en te overleven in de bush. Ja slapen bij Deception Valley zorgt voor onvergetelijke belevenissen.


Kamertypen: 

  • De 6 luxe chalets zijn van alle gemakken voorzien. De bouw is van steen met rieten terwijl de inrichting in Kalaharistijl is met een lounge en aparte slaapkamer. In de badkamer prijkt een Victoriaans bad, voor de liefhebber is er buiten een douche. Plafondventilator, muskietennet en minibar zijn aanwezig. Voor het chalet is een veranda me zitje.
  • Familie Chalet. Er is 1 familie chalet met 2 slaapkamers. De inrichting is warm in Kalaharistijl. Badkamer, plafondventilator, muskietennet en minibar zijn aanwezig. Voor het familiechalet is een veranda me zitje.
Voorzieningen
  • Waterdrinkplaats
  • Uitkijkdek
  • Eetgedeelte
  • Zwembad
  • Souvenirwinkel
  • Safaritochten
  • Wandeltocht met bosjesman
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën