Chobe National Park, Kubu Lodge

Botswana

De kleinschalige Kubu Lodge is fraai gelegen direct aan de oever van de bekende Choberivier. Omgeven door natuur, rust en een rijk wildleven is het een ideale uitgangspunt voor safaritochten in Chobe National Park. Met slechts 11 chalets is er veel aandacht voor gasten. Het vriendelijke personeel zorgt dat het u aan niets ontbreekt. Ons advies: altijd verrekijker en fototoestel bij de hand, want aan de rivier zijn altijd krokodillen en nijlpaarden te spotten.

Locatie

De ingang naar Chobe National Park ligt op ongeveer 15 minuten rijden, hier vinden de safaritochten plaats. De goede ligging zorgt dat de Victoria Watervallen in Zimbabwe en Zambia goed bereikbaar zijn. Voor wie een aantal dagen safari met buurland Namibië wil combineren is Kubu Lodge ook een geschikte overnachtingsplek.

Accommodatie

Kubu Lodge is een middenklasse lodge met een spectaculaire ligging aan de Choberivier. Zowel de bar als het restaurant liggen schitterend direct aan de rivier zodat u geen moment iets mist van het safarileven voor de deur, dat is fijn om te weten. ’s Avonds wordt het diner op het dek onder de sterrenhemel geserveerd. Heeft u iets te vieren? Laat het ons weten dan regelen wij een romantisch diner voor twee. Tussen de safaritochten door is het zwembad een geliefde plek voor verkoeling. Pak een boek en neem plaats op een comfortabel bed, de bomen zorgen voor voldoende schaduw. Kijk af en toe wel even door de verrekijker want de lodge ligt op de migratieroute van zo een 400 vogelsoorten, spannend toch? In de vroege ochtend en namiddag zijn er safaritochten in een open voertuig door het Chobe National Park en/of per boot over de rivier. Er leeft een grote olifantenpopulatie in dit gebied en het is fantastisch om ze de rivier over te zien steken, u kijkt werkelijk uw ogen uit! Bijzonder is ook de wandeling over het terrein van de lodge. Professionele gidsen zorgen voor interessante uitleg tijdens de safaritochten. In samenwerking met de lokale gemeenschap is op initiatief van Kubu Lodge het Kazungula Children project opgericht ten behoeve van weeskinderen en kwetsbare kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Op verzoek kunt u dit project bezoeken.

 

 

Kamertypen: 

  • Chalets. 10 Houten chalets zijn met riet overkapt en staan op een verhoging. Er is een badkamer met douche en toilet aanwezig. Een muskietennet, koffie/theefaciliteiten en kluis zijn de overige faciliteiten. De chalets staan onder reusachtige ebbenhouten- en vijgenbomen zodat u lekker in de schaduw op uw privédek zit. Geniet hier ook van het uitzicht over de rivier. Het chalet is geschikt voor maximaal 3 personen.
  • Familie chalets. 1 Houten chalets met dezelfde faciliteiten als je chalets. Er is een 2-persoonsbed en een stapelbed. Het chalet is geschikt voor 4 personen.
Voorzieningen
  • Restaurant en bar aan Choberivier
  • Zwembad
  • Lounge met bibliotheek
  • Diversiteit aan safaritochten
Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel