Chobe National Park, Chobe Safari Lodge

Botswana

Met een ligging aan de machtige Choberivier is de Safari Lodge al jaren een van de meest geliefde middenklasse lodges in de regio. Hoewel er 80 kamers hangt er een gemoedelijke sfeer en zal het u aan niets ontbreken. Stap in de boot en het open safarivoertuig en ga samen met uw gids op zoek naar het wild. Geniet van de spectaculaire zonsondergangen in deze regio!

Locatie

Iets buiten het levendige Kasane op slechts 5 minuten van de toegangspoort tot Chobe National Park. De internationale luchthaven van Kasane is aankomst- en/of vertrekpunt voor vluchten naar andere safarigebieden binnen Botswana of naar Johannesburg in Zuid-Afrika. Zusterlodge Chobe Bush Lodge ligt op 1 minuut lopen.

Accommodatie

Een grote middenklasse lodge met 80 kamers in verschillende types. Er hangt een ongedwongen sfeer hier zo direct aan de Choberivier. Het restaurant is met riet overkapt; hier zijn alle maaltijden in buffetvorm zodat u lekker zelf kiest wat u opschept. Liever à la carte eten? Steek dan de straat over naar zusterlodge Chobe Bush Lodge. Rondom het zwembad staan ligbedden, een fijne plek om weg te doezelen. Tweemaal  per week is er ’s avonds een traditioneel dansoptreden. Aan het eind van de middag is de bar een geliefde plek voor een drankje. Vraag de barman naar de cocktail special van de dag! Vanuit de lodge worden er safaritochten georganiseerd, deze boekt u vooraf of ter plaatse in het activiteitencentrum. Spannend zijn de safaritochten in het open voertuig. Geef u ogen goed de kost want olifanten, buffels en ander wild kruisen uw pad.  Geniet ook van een onvergetelijke bootcruise, op de terugweg bent u getuigen van een prachtige zonsondergang.

 

Kamertypen: 

  • Safarilodge kamer. 32 Safarilodge kamers liggen verspreid over 2 verdiepingen en  hebben zicht over de tuin. De inrichting is met Afrikaanse items wat het sfeervol maakt. Airconditioning, fan, muskietennet, koffie-en theefaciliteiten en kluis zijn aanwezig. De badkamer heeft bad en douche en er is een terras of veranda.
  • Safarilodge familiekamers. Er zijn 14 familiekamers. Faciliteiten zijn gelijk er is echter een aparte slaapkamer met stapelbed voor kinderen. 2 Volwassene en 2 kinderen (7-15 jaar).
  • Rondavels. De 8 rondavels zijn minder ruim, met riet overkapt en liggen dichterbij de rivier. Moderne badkamer met douche en toilet. Overige faciliteiten zijn gelijk.
  • Rivierkamers. De 20 rivierkamers liggen aan de andere zijde van het complex, ook verspreid om 2 verdiepingen. Minder sfeervol, kleine badkamer maar wel uitzicht op de Choberivier.
  • Familie rivierkamers. Gelijk aan de andere kamers, met echter een extra slaapkamer voor kinderen (7-15 jaar).
Voorzieningen
  • Observatiedek aan rivier
  • Restaurant
  • Bar
  • Zwembad
  • Diversiteit aan safaritochten
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën