Chobe National Park, Chobe Game Lodge

Botswana

Als enige lodge gelegen direct in het Chobe National  Park, een bijzondere overnachtingplek dus! De machtige Choberivier ligt voor de deur en is het thuis van olifanten, nijlpaarden en vogels. Tijdens de afwisselende safaritochten in een open safarivoertuig en per boot maakt u kennis met het wildleven. Neem uw fotocamera mee wanneer u over het 250 meter lange houten dek loopt langs de rivier. Badende olifanten laten zich graag op de gevoelige plaat vastleggen.

Locatie

Gelegen op een toplocatie. Chobe Game Lodge is de enige lodge direct in het park. De internationale luchthaven van Kasane ligt op een klein half uur rijden. De Ngomaburg is de grens tussen Botswana met Namibië, wat het interessant maakt voor een reis per huurauto. Vliegtuigjes naar de Delta en andere wildgebieden binnen Botwana vertrekken ook vanuit  Kasane.

Accommodatie

Direct bij binnenkomst proef je de persoonlijke service en dat zal de dagen van het verblijf niet veranderen. Het grootste deel van het personeel komt uit het naburige dorp, maak een praatje met hen en leer iets over hun levenswijze. De openbare ruimtes zijn in  Afrikaanse stijlvol ingericht en bieden veelal zicht op de rivier. Relaxen doet u bij het zwembad onder de bomen die voor schaduw zorgen. Voor wie actief wil zijn is er een gym en wie zich wil laten verwennen boekt een behandeling in de Spa. Alle maaltijden worden met passie bereid door de chef-kok. Na al dat lekker is het fijn om even de benen te strekken en over het 250 meter houten dek te lopen langs de rivier. Het kan zomaar zijn dat u een nijlpaardenfamilie in het water ziet, dus vergeet niet de fotocamera mee te nemen. Uw professionele gids zal geen moment onbenut laten om wild te spotten. Meestal gaat u in de ochtend in het open voertuig op pad, terwijl de middagtochten per boot zijn over de Choberivier. En weet u wat nu zo prachtig is om aan de rivier te overnachten? De zonsondergangen….nergens ter wereld zo mooi als in Afrika en zeker hier in Chobe!

 

Kamertypen: 

  • Standaard.  De 35 standaardkamers liggen in blokken van 4 bij elkaar, waarvan 2 beneden en 2 boven. De inrichting is stijlvol en met oog voor detail gedaan. Airconditioning, fan, kluis, minibar en telefoon zijn aanwezig. De ruime badkamer is voorzien van een Victoriaanse bad en een aparte regendouche. Voor de kamer is een ruim terras met ligstoelen. Het zal moeilijk zijn om de ogen te sluiten want het uitzicht is mooi op de rivier. 4 Kamers liggen boven en kunnen 2 volwassene en 1 kind onderbrengen.
  • Familiekamer. Er is slechts 1 familiekamer. Zitgedeelte met een slaapgedeelte voor de ouders. Er is een aparte slaapkamer voor de 3de en 4de persoon en een badkamer. De rest van de faciliteiten zijn gelijk aan de standaardkamer. Geschikt voor 4 volwassenen of 2 volwassen en 2 kinderen.
  • Familiesuite. De 3 familiesuites zijn gelijk aan de familiekamer, echter deze zijn voorzien van een eigen plunge pool. De suites hebben een verbindingsdeur met 1 standaardkamer waardoor u met maximaal 6 personen hier kunt verblijven.
  • Honeymoon suite. Gelijk aan de familiesuite echter zonder extra slaapkamer.
Voorzieningen
  • 250 meter lang wandeldek aan rivier
  • Restaurant
  • Boma
  • Bar
  • Zwembad
  • Diversiteit aan safaritochten