terug naar het overzicht

Combinatiereis Bolivia en Peru

Vanaf Santa Cruz, Oost-Bolivia, bezoekt u het Amboró National Park. Vervolgens vliegt u naar Sucre, met een koloniaal centrum. In Potosí leeft iedereen van de zilvermijnen. U bezoekt een mijn. Hoogtepunt in Bolivia van uw reis is een jeeptour over de zoutvlakte van Uyuni. Vlucht naar La Paz voor stadsbezoek. Vervolgens naar het fotogenieke Titicacameer en naar de koloniale stad Cuzco. Hoogtepunt in Peru is de Machu Picchu, de oude Inca-stad. Tot slot Lima, hoofdstad van Peru.

Wat maakt deze reis bijzonder
Langzaam wennen aan de hoogte
Veel hoogtepunten Bolivia & Peru
Uyuni, jeeptour zoutvlakte
Peru-route-Colca-Puno-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Prijsindicatie vanaf € 3250,- per persoon
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Combinatiereis Bolivia en Peru

Bolivia

Dag 1      Aankomst Santa Cruz

Dag 2      Amboró National Park

Dag 3      Santa Cruz

Dag 4      Vlucht naar Sucre

Dag 5      Sucre

Dag 6      Potosí

Dag 7      Uyuni

Dag 7      Uyuni

Dag 8      Jeeptour zoutvlakte Uyuni

Dag 9      Jeeptour, vlucht naar La Paz

Dag 10    La Paz

Dag 11    Copacabana, Titicacameer

Peru

Dag 12    Naar Puno

Dag 13    Cuzco

 

Dag 13    Cuzco

Dag 14    Cuzco

Dag 15    Heilige Vallei - Machu Picchu

Dag 16    Machu Picchu – Cuzco

Dag 17    Cuzco

Dag 18    Vlucht naar Lima

Dag 19    Vertrek vanaf Lima

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Santa Cruz

In ongeveer een half uur tot een uur rijdt u van de luchthaven naar het centrum van de stad. Santa Cruz is een grote stad in het oosten van Bolivia. Toch oogt Santa Cruz niet als zo’n enorme stad, omdat er relatief weinig hoogbouw is. De stad is modern, maar het oude koloniale centrum is het leukst. Hier ziet u nog veel huizen uit de Spaanskoloniale tijd. Vooral rondom het Centrale Plein, de Plaza de 24 de Septiembre staan veel mooie gebouwen. De kathedraal van rode steen is de blikvanger. Tegen betaling kunt u de toren op en vanaf boven heeft u een goed uitzicht over de stad.; kortom een gezellige ontmoetingsplaats.

 

Overnachting in Santa Cruz.

Inclusief transfer

Dag 2 Santa Cruz - Amboró National Park

Bolivia-Amboro-National-Park-natuur-en-bergen Bolivia-Amboro-National-Park-rusten-met-uitzicht Bolivia-Blue-morpho-vlinder

In de loop van de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel in Santa Cruz. De rit gaat met een taxi, die privé is. Na ongeveer twee uur rijden, slaat u ineens af van de verharde weg. U gaat de bergen in. Het is nog maar ongeveer acht kilometer, maar het is meer hobbelen dan rijden. Op een gegeven moment kan de taxi niet meer verder (waar dat is hangt er vanaf of het geregend heeft). Hier staan jeeps van de lodge u op te wachten. Uw bagage gaat van de taxi in de jeep. Vaak gebeurt dit bij een uitzichtpunt. U ziet de lodge in de vallei liggen. Vanaf hier kunt u lopen of met de jeep naar beneden rijden. Het is nog een flink eindje. De jeep duikt de diepte in. Sommige stukken zijn heel steil. U bevindt zich al op het privéterrein van de lodge. Halverwege de afdaling is er een koffieplantage. De lodge verbouwt veel eigen groente en fruit, maar er wordt ook koffie geproduceerd.

 

Een paradijsje op aarde waarin u terecht komt. Aan de rand van het Nationale Park in een vallei ligt een zeer afgelegen lodge. Bij aankomst gaat u lunchen. Aan het einde van de middag maakt u een wandeling met een Spaanstalige begeleider als u wilt. Heel gezellig om met handen en voeten toch wat te babbelen en de meeste dieren kunnen ze wel in het Engels benoemen. U kiest zelf hoelang u wilt lopen. Er zijn trails van een half uur tot trails van vijf uur.

 

Overnachting in Amboró National Park.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, privétransfer

Dag 3 Amboró National Park - Santa Cruz

Lekkere, verse broodje en eieren staan ’s ochtends voor u klaar. Daarna kunt u er weer tegen. Klaar voor een andere wandeling? U bepaalt wederom zelf of u op eigen gelegenheid of met een lokale begeleider wilt gaan lopen. Als u het niet te zwaar wilt maken, kiest u voor de orchideeënwandeling of de 3 cascadas (= watervallen) hike. Beide duren nauwelijks een uur. De Sirari hike waarbij u ook naar een waterval gaat duurt bijna drie uur, maar gaat grotendeels over een vlak terrein. De wandeling waarbij u de meeste kans heeft om apen en ara’s te zien is de Loro Trail. Af en toe een flinke klim, maar voor bijna iedereen goed te doen. De vergezichten onderweg zijn schitterend! De Loro Trail duurt tweeëneenhalf a drie uur. De Condor Trail heeft ook enkele steile stukken erin. Maar wél met de kans om condors boven de vallei te zien zweven op de luchtstromen. Deze trail duurt ongeveer twee uur. De lunch bij het resort is nog inbegrepen. Na de lunch vertrekt u met de jeep uit de vallei. Tot het punt waar de taxi staat te wachten.

U wordt bij uw hotel in Amboro National Park opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Santa Cruz.

Inclusief ontbijt, lunch, privétransfer

Dag 4 Santa Cruz - Sucre

In ongeveer een half uur tot een uur rijdt u van het centrum van de stad naar de luchthaven. Met een binnenlandse vlucht vliegt u van Santa Cruz naar Sucre.

U wordt bij de luchthaven in Sucre opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

 

Sucre wordt de witte stad genoemd en die naam is terecht! Bijna alle gebouwen in de koloniale binnenstad zijn wit. Sucre is de hoofdstad van Bolivia. De stad ligt op bijna 2900 meter hoogte. De koloniale gebouwen zijn hier zeer goed bewaard gebleven. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Er zijn veel kerken. Zoek een bankje in het park op het centrale plein en laat het dagelijks leven aan u voorbijtrekken. Schoenpoetsers werven klanten. Oude mannen ontmoeten elkaar voor een kletspraatje. Loop een rondje om het centrale plein. Aan iedere zijde staan de meest mooie gebouwen. Waaronder de 17e-eeuwse kathedraal. Ga vanaf het centrale plein alle kanten op. In iedere straat stuit u weer op andere mooie kerken en gebouwen. De San Francisco kerk is nog een speciale aanrader.

 

Overnachting in Sucre.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht Santa Cruz-Sucre

Dag 5 Sucre

Koloniale witte gebouwen in Sucre - Bolivia

Er is zoveel al genoemd bij de omschrijving van de eerste dag in Sucre, dat u al bijna ook een tweede dag kunt vullen. Andere musea in de stad dan het eerder genoemde textielmuseum zijn de Casa de Libertad (over de nationale geschiedenis), het Museo Universitario, het Museo Nacional Etnografie y folkoria en het Museo arte indigena met inheemse kunst. Natuurlijk is er ook een kleurrijke markt. Zoek speciaal naar het straatje waar saltada’s worden verkocht. Dit is een heerlijke snack: een deeghapje gevuld met vlees, olijven, uien, aardappels en kruiden. En het klinkt misschien gek, maar bezoek ook het kerkhof. Dit is één van de mooiste begraafplaatsen van Bolivia. U leert wat over de cultuur en speciaal hier is dat iedere beroepsgroep zijn eigen “afdeling” heeft. Zo is er een grafgebouw voor de spoorwegen, een andere voor de bussen, weer andere voor diverse overheidsinstanties. De inwoners van Sucre zijn heel trots op hun dinosaurussporen. Net buiten het centrum ziet u een grote afgraving waar een cementfabriek staat. Met de dinotruck vertrekt u vanaf het centrale plein hier naar toe. Er zijn daadwerkelijk pootafdrukken van dinosaurussen ontdekt en leuk voor kinderen. Er is een dinosauruspark omheen aangelegd.

 

Overnachting in Sucre.

Inclusief ontbijt

Tarabucomarkt
Sucre

Tarabucomarkt

In Tarabuco is iedere zondag de grootste markt in de wijde omtrek. U wordt bij uw hotel opgehaald en in...

Incatrail
Sucre

Incatrail

Een hike van ongeveer drie uur grotendeels bergafwaarts over een oude Incatrail. U wordt opgehaald bij uw...

Stadstour
Sucre

Stadstour

Onder begeleiding van een gids gaat u de witte stad Sucre verkennen. Er zijn ontzettend veel kerken en mooie...

Dag 6 Sucre - Potosí

Bij uw hotel in Sucre wordt u opgehaald voor uw transfer naar Potosí. De rit duurt 3 tot 3,5 uur.

 

Potosí is een grote stad met bijna 250.000 inwoners. Potosí is één van de hoogstgelegen steden ter wereld, op meer dan 4000 meter hoogte. Als u aan komt rijden en vanaf een omliggende berg uitzicht heeft op de stad, ziet die er nou niet direct aanlokkelijk uit. Het lijkt rommelig en onaf. Als u echter het koloniale centrum inrijdt, ziet u pas hoeveel mooie gebouwen en kerken er staan. Het middelpunt van de stad is het 10 november plein. Bijna ieder gebouw dat rondom deze Plaza gebouwd is, is een foto waard. U ziet hier onder andere de kathedraal. Een grote obelisk staat op het plein naast het centrale plein. Verder zijn er enorm veel andere kerken. Bijna allemaal op loopafstand. Doe rustig aan, want u bevindt zich op grote hoogte en alles kost hier meer energie. We kunnen een stadstour voor u boeken, maar het is goed te doen om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Er zijn talloze restaurants en leuke cafés in Potosí. Aanraders zijn El Tenedor de Plata op het grote plein; La Trufa Negra en Phisqa Wamis op de boulevard (een voetgangerszone met winkels, huizen, restaurants en hotels). Neem bij uw maaltijd een typisch biertje van deze streek: Potosina. Bijzonder is restaurant San Marcos in een mijnmuseum. De belangrijkste bron van inkomsten voor Potosí zijn de mijnen.

 

Overnachting in Potosí.

Inclusief ontbijt, privétransfer

Stadstour
Potosí

Stadstour

Potosí is één van de hoogstgelegen steden ter wereld. De stad heeft veel te bieden. In de koloniale tijd...

Baden in kratermeer
Potosí

Baden in kratermeer

Met een taxi of minibus (privé) wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het Tarapayameer gebracht. Voor de Inca...

Kari Kari Trekking
Potosí

Kari Kari Trekking

Vlakbij Potosí ligt een hoogvlakte, een altiplano. Op slechts een kwartier van de stad begint dit...

Dag 7 Potosí - Uyuni

Poseren op de treinrails in Uyuni - Bolivia

Dit is niet zomaar een excursie of een georganiseerde tour. U maakt daadwerkelijk kennis met het leven van de mijnwerkers. Ongeveer 85% van de mensen die in Potosí leven is direct of indirect afhankelijk van de mijnen voor hun inkomsten. U gaat vandaag een mijn, die nog in gebruik is, in. U krijgt een pak om over uw kleren aan te trekken. Een helm en een mijnlamp maken uw outfit compleet. U bent klaar om de mijn in te gaan. Het grootste stuk loopt u; soms gebukt. Maar u moet meestal ook een klein stukje kruipen. Een zeer indrukwekkende excursie, die een halve dag duurt en samen met andere reizigers is. Inclusief: transport, Engelssprekende gids, uitrusting om de mijn in te gaan

 

U wordt bij uw hotel in Potosí opgehaald door een vertegenwoordiger en naar het busstation in Potosí gebracht. Per lijndienstbus reist u van Potosí naar Uyuni. U wordt bij het busstation opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

 

Het stadje Uyuni is niets bijzonders; u verblijft hier echt één nachtje voor of na één van de hoogtepunten van uw reis: de jeeptour naar de zoutvlaktes van Uyuni en lagunes.

 

Overnachting in Uyuni.

Inclusief ontbijt, transfers, ticket lijndienstbus, excursie mijn

Zilvermijnen
Potosí

Zilvermijnen

Maak kennis met het leven van de mijnwerkers. Ongeveer 85% van de mensen die in Potosí leven is direct of...

Dag 8 Uyuni

Bolivia-Uyuni-zoutmuseum_1_356196 Bolivia-Uyuni-Zoutvlaktes-cactussen_1_356214 Bolivia-Uyuni-jeep-over-zoutvlaktes_2_357758

Eén van de hoogtepunten van de reis is een tour over de zoutvlaktes van Uyuni. Pak een tas in met de spullen die u nodig heeft voor uw trip. De rest van de spullen blijft achter in het kantoor. U deelt een 4x4 jeep met anderen, er passen maximaal zes personen plus de chauffeur in, maar met zes grote koffers erbij wordt het lastig. Neem warme kleding, een handdoek, toiletartikelen, lippenbalsem, toiletpapier, badkleding (voor de drie- en vierdaagse tour), zonnebrand, een zonnebril, water, een zaklamp en thermo-ondergoed en eventueel een slaapzak mee. U rijdt Uyuni uit en gaat eerst naar het treinenkerkhof. Hier staan allemaal oude treinen te verroesten. Vervolgens rijdt u naar Colchani. Hier worden veel souvenirs verkocht die gemaakt zijn van zout en het zout zelf natuurlijk. Daarna rijdt u daadwerkelijk de zoutvlakte op. Soms lijkt het alsof er water ligt. Een fata morgana. Soms lijkt het alsof u door een landschap van sneeuw en ijs rijdt. Ook als u uitstapt uit de jeep, is het net alsof u op het ijs stapt. Het zout is hard. Op sommige plekken is het twee meter op andere plekken wel twintig meter dik. De chauffeur zoekt een mooie, rustige plek om foto’s te nemen. De volgende stop is bij het eiland Incawasi. Maak hier een wandeling van 45 minuten (met alle fotostops een uur). Op het eiland groeien gigantische cactussen. Ter plekke dient u nog 30 Bolivianos entree te betalen. Verder over de oneindige vlakte van zout naar uw overnachtingsplek.

 

Overnachting bij Uyuni.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, jeeptour (gedeeld met andere reizigers)

Dag 9 Uyuni - La Paz

Na het ontbijt rijdt u naar de Chiquini grotten. Bij Coquesa brengt u een bezoek aan een andere grot met pre-Inca mummies. U rijdt verder de voet van de Tunupa vulkaan. Hier is een mooi uitzichtpunt over de zoutvlaktes. Daarna terug over de zoutvlaktes naar Uyuni.

Deze tour van twee dagen, één nacht, is inclusief 4x4 jeep met Spaanstalige chauffeur, maaltijden vanaf de lunch op dag 1 tot en met de lunch op dag 2. U wordt bij uw hotel in Uyuni opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven in Uyuni gebracht. Met een binnenlandse vlucht vliegt u van Uyuni naar La Paz.

 

U wordt bij de luchthaven in La Paz opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

La Paz is een enorm grote stad met bijna drie miljoen inwoners. Bijzonder in La Paz is het vervoer met kabelbanen. Omdat La Paz zo groot en vrij onoverzichtelijk is, raden we aan om hier een stadstour te maken.

 

Overnachting in La Paz.

Inclusief ontbijt, transfer, binnenlandse vlucht Uyuni-La Paz, jeeptour (gedeeld met andere reizigers)

Dag 10 La Paz

Traditionele jurken in La Paz - Bolivia

In de omgeving van La Paz zijn veel leuke excursies te maken. Een pre-Inca ruïne met prachtige beelden en een museum vindt u bij Tiwanaka. Zoekt u avontuur, doe dan de steilste mountainbikeroute ter wereld. U fietst bij Coroico de Dead Road naar beneden. Vroeger was er bij La Paz een skigebied. Nu is dat niet meer in gebruik, maar het is wel een goed uitzichtpunt op 5200 meter. Leuk om dit te combineren met een bezoek aan de maanvallei. Door erosie door de wind zijn er in een vallei met rotsen van zandsteen bizarre figuren ontstaan.

 

In de stad zelf zijn leuke musea: het instrumentenmuseum met lokale muziekinstrumenten is eveneens een aanrader. Andere musea zijn het archeologisch museum, het textielmuseum, het folkloremuseum, het kunstmuseum en nog vele andere. In de stad zelf zijn diverse markten. Sommige met souvenirs, andere met groente, fruit en vlees voor de locals. In La Paz zijn heel veel restaurants. Er is van alles, van Boliviaans tot een Argentijns steakhouse, van Italiaans tot Chinees of Indiaas, Japans en Thais; cafés voor koffie met gebak. Een typisch gerecht van La Paz is de empanada, een snack.

 

Overnachting in La Paz.

Inclusief ontbijt

Maanvallei
La Paz

Maanvallei

De Maanvallei, in het Spaans de Valle de la Luna, ligt zuidelijk van La Paz. Het is een bizar landschap. Door...

Tiwanaku
La Paz

Tiwanaku

De Tiwanaku cultuur is precolumbiaans en het is de oudste beschaving uit de regio rond La Paz. Vanaf de stad...

Dag 11 La Paz - Copacabana

U wordt om 07.00 uur opgehaald bij uw hotel in La Paz. In een minibus, die gedeeld wordt met een klein internationaal gezelschap, rijdt u naar het hooggelegen Titicacameer. Met een kleine boot steekt u de Straat van Tiquina over. Dit is de makkelijkste manier om het schiereiland Copacabana te bereiken. Aan weerszijden van de zeestraat liggen meren. Onderweg ziet u vanaf de boot de Inca-terrassen, waar ze landbouwgronden hadden. In Copacabana ligt het hotel waar u zult overnachten: Rosario. Op eigen gelegenheid kunt u lunchen in Copacabana. ’s Middags ligt er een kleine motorboot klaar om u naar Isla del Sol te brengen. De boottocht van Copacabana naar het zuiden van Isla del Sol duurt ongeveer anderhalf uur. Bezienswaardigheden in het zuiden zijn de oude Inca-trappen van Yumani met 500 treden en een bron. De Spanjaarden dachten dat deze bron de Bron van de Eeuwige Jeugd was. Er is een Inca-tuin en het Inti Wata complex met het Ekako museum, waar u onder andere hoort over de traditionele medicijnen van de Inca’s. Er rijden geen auto’s op de eilanden. Het is er dus rustig en de lucht is schoon. In ongeveer drie kwartier kunt u naar het Pilkokaina Paleis lopen. Het is ook mogelijk om er met een traditionele rieten boot heen te varen (tegen betaling). U ziet trouwens veel alpaca’s en lama’s onderweg. Per motorboot gaat u terug naar Copacabana.

 

Overnachting in Copacabana.

Inclusief ontbijt, gedeeld vervoer, motorboot, Engelssprekende gids, entreegeld

Dag 12 Copacabana - Puno

Bolivia-Titicacameer-boot_1_356354 Bolivia-Titicacameer-alpaca-uitzicht_1_356372

Na het ontbijt heeft u tijd om rond te kijken in Copacabana. Bezoek de lokale markt en bekijk de basiliek. Als u wat meer actie zoekt, klimt u naar de Cerro del Calvario. Per minibus rijdt u vervolgens naar Puno. In Puno vindt u de grootste trekpleister van de stad: het Titicacameer. Maak een boottocht naar de Uros-eilanden en Taquile. Puno ligt op 3810 meter hoogte, waardoor het 's nachts koud kan zijn. U vindt hier restaurants, winkels en twee pleinen die verbonden worden door een voetgangerszone met winkels. U kunt een bezoek brengen aan de markt. De markt is echt voor de locals, maar leuk om hier overheen te struinen. 

 

Overnachting in Puno.

Inclusief ontbijt, gedeeld vervoer

Dag 13 Puno - Cuzco

De leukste manier om van Puno naar Cuzco te reizen is met de Wonderbus. U doet er wel iets langer over, tien uur, maar stopt op vijf prachtige plekken. Als u de stad uitrijdt, heeft u nog een laatste zicht over het Titicacameer. Door de stad Juliaca heen, af en toe over niet geasfalteerde stukken. Na zo’n twee uur rijden is de eerste stop bij de opgravingen van Pucara. Hier is een Pre-Inca opgraving van een tempel uit de tijd van het begin van onze jaartelling. Wist u dat ze in Pucara Luwak-koffie maken? De koffiebonen worden door civetkatten opgegeten en uitgepoept en daardoor wordt de smaak extra lekker. Probeert u het zelf eens.

 

Over de Altiplano-hoogvlakte rijdt u naar het uitzichtpunt van de Raya pas, waar veel alpaca’s rondlopen. Na de lunch rijden we naar het ruïnecomplex van Raqchi. Wandel langs de opslagruimtes van de Inca’s en de tempel voor Viracocha, de oppergod. Anderhalf uur later bent u in Andahuaylillas, waar u een koloniale kerk bezoekt met een bijzonder gouden altaar. Een dag waarin u reist door diverse tijdperken: pre-Inca, Inca en het koloniaal verleden. Aan het einde van de middag arriveert u in de bruisende stad Cuzco.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, lunch, transfers, ticket toeristenbus

Dag 14 Cuzco

Cuzco, voorheen de hoofdstad van het Inca-rijk, is een bruisende stad. U vindt hier veel café's, pleinen, bars, winkels en bezienswaardigheden. Voor ons één van de leukste steden waar u een paar dagen wilt blijven. In de stad zelf, maar ook in de omgeving is genoeg te doen.

 

Op het belangrijkste plein midden in de stad, staat een kathedraal die een bezoek waard is. Het houten altaar is een kunstwerk. De Korikancha, de tempel van de Zon, was ooit het centrum van de stad. De tempel is er niet meer, maar de kerk en het klooster van Santo Domingo zijn hiervoor in de plaats gekomen. Net buiten het centrum liggen de Inca ruïnes van Sacsayhuaman. Hier staat de grootste Incatempel die ooit gebouwd is. Erg bijzonder om te zien.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt

Mountainbiketour
Cuzco

Mountainbiketour

Per mountainbike gaat u naar de zoutpannen van Maras en de cirkelterrassen van Moray. U komt bij een...

Dag 15 Cuzco - Machu Picchu: Aguas Calientes

Ollantaytambo-Lama_2_416762

Eén van de hoogtepunten van vandaag is het bezoek aan de archeologische vindplaats van Pisac. Er stond een hele stad met landbouwterrassen, huizen en graven. De gids vertelt u er van alles over. Daarna naar de huidige plaats Pisac, die uit de Spaans koloniale tijd komt. Hier bezoekt u de zilverwerkplaats. Het zilver dat in de buurt van Pisac gevonden en bewerkt wordt, is van zeer goede kwaliteit. 

 

U rijdt via dorpjes naar de allermooiste ruïne die u vandaag bezoekt in Ollantaytambo. Het dorp zelf is toeristisch, maar gezellig. De opgraving ligt tegen de berghelling. U maakt een klim die redelijk steil is. Langs de landbouwterrassen, naar de tempel van de Zon. Van bovenaf kijkt u over het huidige dorp heen en op een tegenoverliggende berg ziet u ook allerlei opgravingen. Dwaal rond en stel u voor hoe het in de Inca-tijd moet zijn geweest.

 

Vervolgens rijdt u door naar Aguas Calientes waar u maar voor één bezienswaardigheid verblijft: Machu Picchu.

 

Overnachting in Aguas Calientes.

Inclusief ontbijt, trein, excursie Heilige Vallei (in kleine groep)

Heilige vallei
Cuzco

Heilige vallei

Nadat uw minibus de stad uit is gereden, rijdt u al snel door een groene omgeving met veel bomen. U stopt bij...

Dag 16 Aguas Calientes - Machu Picchu - Cuzco

Peru-Machu-Picchu-bienvenidos Peru-Machu-Picchu-lama_1_356428

Vandaag staat één van de hoogtepunten van uw reis op het programma: een bezoek aan Machu Picchu. Het is een aanrader om samen met een gids de Machu Picchu te verkennen, zodat u wat meer te weten komt over de stad. U gaat op zoek naar de beste plekken om de mooiste foto’s te nemen en leert meer over deze bijzondere plek. Vergeet naast het fotograferen niet te genieten. Ga ergens zitten en neem in u op dat u bij dit wereldwonder staat. Het is bijna onwerkelijk!

 

Na de ingang staat u op een landbouwterras, waar aan weerzijde gebouwen liggen. U ziet de koninklijke verblijven, de Tempel van de Zon en het Heilige Plein. In de verte rijst de top van de Huayna Picchu op. Als u wilt, kunt u deze berg beklimmen. Er is een steil pad naar boven, maar het uitzicht is adembenemend mooi!

 

Na uw bezoek aan Machu Picchu gaat u per trein naar Poroy. Hier wordt u opgehaald en naar uw hotel in Cuzco gebracht.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, transfer, trein, excursie Machu Picchu inclusief entree en gids

Machu Picchu
Aguas Calientes

Machu Picchu

Hét hoogtepunt van uw reis door Peru is een bezoek aan de Machu Picchu. Jaarlijks komen er honderdduizenden...

Dag 17 Cuzco

Deze dag is ter vrije besteding. Dwaal door de stad en bekijk behalve het centrale plein en de kathedraal, ook de Onze Lieve Vrouwenkerk, het klooster van San Dominicus, het aartsbisschoppelijk paleis en de oude wijk San Blas. Neem voldoende tijd voor San Blas: de straten zijn zo steil, u raakt voortdurend buiten adem. Een goede reden om op één van de gezellige terrassen neer te strijken.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt

Laguna Humantay trekking
Cuzco

Laguna Humantay trekking

Bent u een echte natuurliefhebber? Dan mag het indrukwekkende Laguna Humantay niet ontbreken tijdens uw bezoek...

Rainbow Mountain Trekking
Cuzco

Rainbow Mountain Trekking

Vandaag staat een mooie en vooral kleurrijke hike op het programma. U gaat naar de 'Montaña de Siete Colores'...

Dag 18 Cuzco - Lima

Met een binnenlandse vlucht reist u van Cuzco naar Lima. Lima telt negen miljoen inwoners. De hele stad ontdekken, is bijna onmogelijk. Ook niet alle wijken zijn even leuk. De wijken Miraflores en Barranco zijn dit zeker wel. Beide wijken grenzen aan zee en hier vindt u veel hotels. Doordat Lima aan zee ligt, hangt er vaak mist boven de stad. Het heeft daardoor een koel klimaat. De stad heeft een lange boulevard, pleinen, parken en Spaans-koloniale gebouwen.

 

Een stadstour is de moeite waard. Op het Centrale Plein stichtte Francisco Pizarro de stad in 1535. Er staat nog een aantal oude gebouwen zoals de kathedraal, het gemeentehuis en het aartsbisschoppelijk paleis. Breng een bezoek aan het Larco Museum, één van de boeiendste musea van Lima. Er zijn precolumbiaanse kunstschatten te zien. Niet alleen scherven, maar schitterende complete sieraden, gewaden, beelden en keramiek.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht Cuzco-Lima

Dag 19 Vertrek vanaf Lima

Samen met een vertegenwoordiger gaat u naar de luchthaven van Lima.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen