La Higuera, Telegraafkantoor

Bolivia

Slapen in een soort museum. Het telegraafkantoor dat een belangrijke rol speelde bij de dood van Ché Guevara. Het is prachtig in oude luister hersteld. Het is heel simpel, u heeft geen eigen badkamer en toilet en er is geen elektriciteit, maar het is wel een bijzondere, historische plek.

Locatie

In the middle of nowhere in een klein dorp in de bergen van Oost-Bolivia. Het dorp is bekend vanwege de historie van Ché Guevara, maar er is verder niets. Er woont een aantal boeren. Er is een kleine winkel. En bij de twee overnachtingsmogelijkheden verkoopt men wat souvenirs, maar er zijn geen restaurants. U heeft hier ook geen bereik met uw mobiele telefoon en wifi is er al helemaal niet. Bij het hotel is geen elektriciteit.

Accommodatie

Er zijn vier kamers in het oude telegraafkantoor en het huis van de telegrafist. U kunt hier met twee personen slapen. De kamers zijn basic ingericht. Er staat een bed of twee bedden en een tafel. Op het nachtkastje staan kaarsen. De Franse eigenaresse heeft het knus gemaakt door een kleed op de grond te leggen en er hangen oude foto’s. Iets verderop zijn nog twee kamers en meer bungalows. Deze zijn iets ruimer. U kunt hier ook met een gezin verblijven. Geen van de kamers beschikt over een eigen douche of toilet. Er is een gezamenlijke kleine badkamer.

Voorzieningen

-          Restaurant, sfeervol met kaarslicht. U verblijft hier op basis van halfpension.

-          Bar (ruimte waar men drankjes kan bestellen)

-          Soms wordt er op de binnenplaats een kampvuur gemaakt.

-          Buiten voor de kamers zijn zitjes met schapenvellen

-          Tuin waarin gekampeerd kan worden. Let op of u kolibries ziet vliegen!

-          Overal hangen oude foto’s en spullen die aan Ché Guevara doen denken. Het is bijna een soort museum.

Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën