Potosí, Santa Monica Hostal

Bolivia

In koloniale stijl met een binnentuin met kamers en suites eromheen. In een rustig deel van het centrum gelegen, maar op loopafstand van vele bezienswaardigheden, het centrale plein en talloze restaurants.

Locatie

In het oude stadsdeel van Potosí ligt de boulevard. Deze straat heet niet echt zo, maar wordt in de volksmond zo genoemd. Officieel heet het Sucre street. Het is een voetgangerszone. U dient een klein stukje te lopen met uw bagage, de chauffeur die u brengt kan niet met u meelopen omdat hij zijn auto niet in de nabijheid kan parkeren. In de straat zijn oude, gekleurde huizen. Sommige zijn al gerenoveerd, andere nog niet. Tegenover het hotel zitten twee restaurants, bij het hotel zelf hoort ook een gerenommeerd restaurant, maar ook snacks zijn schuin tegenover het hotel te koop. Voor ieder wat wils. Op loopafstand zijn er nog veel meer restaurants en cafés. U loopt in minder dan tien minuten naar het centrale plein toe: de plaza de 10 de noviembre. Hier staat de kathedraal. Ook talloze andere kerken, kloosters en mooie gebouwen zijn op loopafstand. Winkels zijn er ook in dezelfde straat als het hotel en iets verderop. De straten in de omgeving zijn smal, voor de meeste geldt eenrichtingsverkeer. Maar toch is het overdag redelijk druk met auto’s. Heel aangenaam dat dit hotel daarom in een voetgangerszone ligt.

Accommodatie

In de naam zit het woord “hostal”, maar laat u daardoor niet van de wijs brengen. Dit is géén hostel. Het is een prima middenklasse hotel. Heel sfeervol bovendien. Het gebouw is oud en de kamers zijn met meubels in oude stijl ingericht. Er is veel gebruik gemaakt van hout. Zowel voor de vloeren als voor de meubels. Alle kamers beschikken over een minibar, televisie en een verwarming. Er zijn twee zitjes in de kamer. Buiten kunt u in de gemeenschappelijke patio zitten. Iedere kamer heeft een privé badkamer met warm en koud water. Er zijn twee kamertypes:

  • Kamers. Deze zijn kleiner dan de suites en hebben een douche. Het is een beetje schuiven om twee koffers op de vloer open te klappen, maar verder zijn het prima kamers.
  • Suites. Deze zijn veel ruimer dan de gewone kamers. Ze hebben een grotere en comfortabeler zithoek. In de badkamer is een douche. Daarnaast is er ook nog een separaat bad.
Voorzieningen
  • Restaurant
  • Wifi
  • Kluisjes bij de receptie
  • Roomservice
  • Wasservice
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën