Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Meerdaagse

2-Daagse excursie: Ecolodge Titicacameer.

 

Er zijn diverse excursies van één of twee dagen naar het Titicacameer. Vraag ons naar de mogelijkheden. Een voorbeeld is:

 

Dag 1 Ecolodge Titicacameer

U wordt opgehaald bij uw hotel in Puno of La Paz en naar Copacabana gebracht. In Copacabana maakt u een citytour. Copacabana ligt aan het Titicacameer. Dit is het hoogst bevaarbare meer ter wereld met een hoogte van meer dan 3800 meter. Het meer ligt deels in Peru en deels in Bolivia. Aan de Boliviaanse kant ligt de stad Copacabana. Copacabana is een leuke stad om even rond te kijken. Er is een basiliek op het Centrale Plein. Kleurrijk is de lokale boerenmarkt, de Mercado Campesino. U stapt aan boord van de hydrofoil veerboot, die u naar Isla de la Luna brengt. Op Isla de la Luna bezoekt u Inca-ruïnes. De mooiste is El Palacio de las Virgenes, het paleis van de maagden. U vaart verder naar Isla del Sol. Hier ziet u de tempel van Pilocaina. Een korte trekking van ongeveer 45 minuten brengt u bij het hotel. U volgt een oude Incatrail. Dit is de zogenaamde Lamatrek. Het is niet ver, maar omdat het warm is en u op grote hoogte bent, kost het toch wat energie. De lunch is in de ecolodge. De middag is ter vrije besteding. Er zijn diverse wandelpaden op het eiland.

’s Avonds wordt het diner in de ecolodge geserveerd.

 

Dag 2 Ecolodge Titicacameer

De ochtend is ter vrije besteding. Ga op verkenningstocht over het zuidelijk deel van Isla del Sol. Bezienswaardigheden in het zuiden zijn de oude Inca-trappen van Yumani met 500 treden en een bron. De Spanjaarden dachten dat deze bron de Bron van de Eeuwige Jeugd was. Er is een Inca-tuin en het Inti Wata complex met het Ekako museum, waar u onder andere hoort over de traditionele medicijnen van de Inca’s. Er rijden geen auto’s op de eilanden. Het is er dus rustig en de lucht is schoon. U loopt naar de haven van Yumani. Als u wilt, kunt u lunchen in restaurant Uma Kollu terwijl u van het panoramische uitzicht geniet (lunch nog niet bij de reissom inbegrepen). Per hydrofoil of speedboot vaart u terug naar Copacabana. U rijdt langs de straat van Tiquina en langs Huatajata richting La Paz. Onderweg stopt u bij een typisch Andesdorp waar u een Limachi familie bezoekt. Zij bouwen de traditionele boten van tortorariet, die nog overal op het Titicacameer gebruikt worden. Met de hoge bergtoppen van de Andes op de achtergrond rijdt u vervolgens het laatste deel van de route naar La Paz.

 

Samen met andere reizigers

Inclusief: ontbijt, diner, transfer, boottocht, bus, excursie