Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Meerdaagse

2-daagse excursie beklimming Huayna Potosí

 

Dag 1 beklimming Huayna Potosi

Zal dit de hoogste bergtop zijn die u ooit beklimt? De Huayna Potosi is één van de bekendste toppen om te beklimmen in Bolivia. En de top ligt boven de magische grens van 6000 meter: hij is 6088 meter hoog. Toch is de klim relatief gemakkelijk en ook voor beginners te doen. Het is wel belangrijk dat u al goed gewend bent aan de hoogte. De trekking duurt 2 dagen en de nacht bij het High Base Camp is onvergetelijk. Onder u ziet u de lichtjes van de grote stad La Paz en boven u de sterrenhemel. De zonsopgang is magisch, de vergezichten zijn eindeloos en het bereiken van de top een topprestatie!

 

U wordt bij uw hotel in La Paz opgehaald en naar El Alto gebracht. Het laatste deel van de rit gaat over een onverharde weg naar de Zongo vallei. In de Zongovallei ligt nevelwoud. Rond het middaguur arriveert u bij het lagere Base Camp, dat op 4700 meter hoogte ligt. Tijd om te lunchen. Daarna begint de actie. U klimt naar het hogere Base Camp op 5250 meter.  De meeste mensen doen er ongeveer twee uur over om naar de overnachtingsplek bij het hogere Base Camp te komen. Een goede voorbereiding op morgen. De kok die mee is, bereidt een warme maar lichte avondmaaltijd. Daarna vroeg uw bed in, in de refugio (soort berghut). Het wordt een kort nachtje en morgen dient u fit te zijn.

 

Overnachting in berghut in High Base Camp.

Inclusief lunch, diner, transfer La Paz-Base Camp, begeleiding door professionele gids, kok

 

Dag 2 beklimming Huayna Potosi

De wekker gaat midden in de nacht. Om 01.00 uur krijgt u een ontbijt en daarna gaat u langzaam van start, rond 02.00 uur in de ochtend. Het is nog donker. Als u later zou vertrekken, zou u last krijgen van de reflectie op de sneeuw. 

De trekking is zwaar. Er zijn hellingen met een hoek van 45 graden, het is een beklimming in de tweede graad. Klimschoenen, krammen, een ijsbijl, harnassen, een hoofdlamp en ander klimmateriaal is door de organisatie meegenomen. Met uw zaklamp op uw voorhoofd loopt u langzaam naar boven. De tocht naar de top duurt ongeveer zes uur. Als het goed is bent u op tijd boven om de zonsopgang te zien. De afdaling duurt ongeveer drie uur. Dan bereikt u het eerste Base Camp alweer. In het kamp staat de lunch voor u klaar. Rond 13.00 uur vertrekt u per auto richting La Paz. U rijdt door een vallei met gletsjers en ziet langzaam de zon verdwijnen achter die machtige Huayna Potosi, die u bedwongen heeft!

 

Inclusief ontbijt, lunch, vervoer van Base Camp naar La Paz, gebruik van klimmateriaal, begeleiding door professionele gids.

 

Samen met andere reizigers