Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds

Van Verre Reizen Blog

Op ons blog leest u de reisavonturen en belevenissen van onze landendeskundigen tijdens hun reizen door Azië. Van bijzondere ervaringen tot memorabele ontmoetingen. Ook informeren wij u op ons blog over diverse reisadviezen, nieuwsberichten of algemene interessante wetenswaardigheden voor uw reizen door Azië. Veel plezier met het lezen van onze blogs!

Hoi An
Redactie

Onze reis naar Vietnam

Redactie Vietnam 15-12-2017

Mijn partner en ik reizen graag af naar Azië. Maar onze eerste Noord Vietnam rondreis vinden we toch wat spannend. Bij Van Verre kon ik de reis helemaal zelf samenstellen met behulp van bouwstenen. Maar ook met de hulp van Susan, die ons goede adviezen kon geven,, omdat zij het land zelf door en door kent vanwege haar eigen reiservaring door Vietnam.

Vietnamees in VIetnam
Redactie

Vietnam en Cambodja in 3 weken

Redactie Vietnam 3-8-2017

Ik ben inmiddels bijgekomen van de reis door Vietnam en Cambodja in 3 weken. Ik wil je, mede namens mijn reisgenoten, hartelijk dankzeggen voor deze heerlijke reis. Wij hebben er volop van genoten en daardoor weer veel energie opgedaan.

Vietnamezen aan zee
Redactie

Vietnam en Cambodja

Redactie Vietnam 1-6-2017

In De wilde wagen (M.Toonder, 1963) gaat de held van het verhaal op reis. Hij wil ook wel eens iets beleven om in de 'Kleine club' over te kunnen vertellen, zoals zijn buurman de Markies. Zijn verlangen is opgemerkt door de bejaarde reisleider Hocus Pas, die een veelbelovend traject uitzet en arrangeert, en die de reiziger zorgvuldig volgt via zijn kristallen bol. 

De Manado rivier op Sulawesi
Redactie

Weer terug naar Sulawesi

Redactie Indonesie 28-10-2016

Twintig jaar geleden bezochten we Sulawesi . We deden dat op eigen gelegenheid. Het werd een boeiende ervaring, ook al omdat ik daar zelf voor de oorlog geboren ben. Maar ook was het bijzonder vanwege de kennismaking met een verrassend vriendelijke bevolking en met prachtige landschappen  in een nog weinig toeristisch gebied. Nu, twintig jaar later, besloten wij om verschillende redenen, er nogmaals naar toe te gaan.

Veelzijdige reis door Maleisië
Redactie

Veelzijdige reis door Maleisië

Redactie Maleisie 13-10-2016

We wilden met onze 3 zonen van 22, 19 en 13 jaar oud een bijzondere reis gaan maken. Omdat we 4 jaar geleden met Van Verre een reis door Indonesië hadden gemaakt besloten we om een soort gelijke reis door Maleisië te maken.

Droomreis naar Bali

Droomreis naar Bali

Redactie Indonesie 23-8-2016

Heel onwerkelijk: ik opende een mailtje  van Van Verre Reizen waarin mij bekend werd gemaakt dat ik de winnaar was van een fotowedstrijd op de Facebookpagina van Van Verre en voor twee personen een rondreis Bali had gewonnen. Vol ongeloof Van Verre gebeld om te verifiëren of het werkelijk waar was. Niet lang daarna zaten we op het kantoor in Monnickendam om met elkaar dit heuglijke feit te vieren en de details van de reis te bespreken.

Beautiful Bali
Redactie

Beautiful Bali

Redactie Indonesie 18-8-2016

Voor ons 25-jarig huwelijk besloten wij eindelijk eens een keer naar het oosten te gaan. Onze keuze viel op het laagdrempelige Bali. Via internet kwamen we terecht bij Van Verre in Monnickendam met kantoor in het oude stadhuis van Monnickendam waar wij, hoe toevallig, 25 jaar geleden getrouwd waren.

Indrukwekkende reis naar Cambodja
Redactie

Indrukwekkende reis naar Cambodja

Redactie Cambodja 4-8-2016

Eindelijk was het zover dat we op vakantie mochten naar Bangkok en het prachtige Cambodja. Na vijf dagen in Bangkok verder gevlogen naar Siem Riep. Daar aangekomen merk je meteen dat je in een toeristisch gebied bent dat best wel druk is, zelfs aan het begin van het regenseizoen. Prima hotel met lekker eten. Uiteraard de 2e dag een dagexcursie met tuk-tuk en gids die on het gehele binnengebied van Angkor heeft laten zien. Erg indrukwekkend en mooi. 

Rondreis Vietnam 2 weken
Redactie

Rondreis Vietnam 2 weken

Redactie Vietnam 4-8-2016

Samengevat hebben wij een prachtige rondreis van 2 weken in Vietnam gehad, het reisprogramma wat we samen met Van Verre hebben samengesteld was goed gebalanceerd en divers. Het werd goed uitgevoerd door de plaatselijke partner, ze hielden in de gaten of we steeds in de juiste auto zaten en waren flexibel en bereid wanneer we wat extra’s of iets anders wilden doen tijdens onze reis in Vietnam.