Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds

Van Verre Reizen Blog

Op ons blog leest u de reisavonturen en belevenissen van onze landendeskundigen tijdens hun reizen door Azië. Van bijzondere ervaringen tot memorabele ontmoetingen. Ook informeren wij u op ons blog over diverse reisadviezen, nieuwsberichten of algemene interessante wetenswaardigheden voor uw reizen door Azië. Veel plezier met het lezen van onze blogs!

Reizen in Cambodja per tuktuk
Gionne van Wijnen

Reizen in Cambodja per tuktuk

Gionne van Wijnen Cambodja 21-8-2018

Ik ben gek op fietsen, dus aangekomen in Siem Reap in Cambodja dacht ik alles wel te gaan fietsen. Niet dus. Vanwege de drukkende warmte (ik was er in juni, net na het echt hete seizoen) is zelfs een tochtje van 5 kilometer al zwaar. De oplossing: de tuktuk! 

Dit zijn de Big Five in de jungle van Borneo
Gionne van Wijnen

Dit zijn de Big Five in de jungle van Borneo

Gionne van Wijnen Maleisie 7-12-2017

De jungle van Borneo is de plek om wilde dieren te spotten. Borneo heeft zijn eigen Big Five. Niet omdat dit gevaarlijke dieren zijn, maar omdat dit de meest iconische dieren zijn van Borneo. De beste plek om ze alle vijf te spotten: het Kinabatangan Wildlife Reservaat in Sabah!

Varen door de jungle van Taman Negara in Maleisie
Gionne van Wijnen

Thuiskomen in Taman Negara

Gionne van Wijnen Maleisie 20-6-2017

Het dorpje Kuala Tahan ligt diep in jungle van Taman Negara in West-Maleisie. U kunt hier met de auto komen, maar ik heb gekozen voor de leukere optie: in Kuala Tembeling ben ik in een traditionele longboot gestapt. Gelukkig wel met een buitenboordmotor erachter met aardig wat PK’s, want het is een eind varen langs kleine dorpjes en heel veel groen. Het water staat laag, dus af en toe moeten we uit de boot om te duwen. Na zo’n drie uur stap ik uit in Kuala Tahan.

Ontdek Maleisie op de fiets
Gionne van Wijnen

Fietsen in Maleisië

Gionne van Wijnen Maleisie 28-3-2017

De leukste manier om een land echt te leren kennen is per fiets. Ik heb er dan ook al heel wat uurtjes gefietst door Maleisië. Al trappend door de theevelden, plantages, fruitboomgaarden, landelijke dorpjes en langs haventjes waar kleurrijke vissersbootjes dobberen ervaar ik een land het meest intens.

Strand Maleisie
Gionne van Wijnen

Onontdekt Maleisië

Gionne van Wijnen Maleisie 1-9-2015

Voor Van Verre heb ik een prachtige inspectiereis naar de oostkust van West-Maleisië gemaakt. Waarom de oostkust? Aan de westkant van het Maleis schiereiland zijn veel meer bekende bezienswaardigheden en plaatsen voor toeristen te vinden. Nou, juist daarom! De oostkust is niet zo commercieel ontwikkeld en hier vind je het echte Maleisië. Prachtige landschappen, kleine vissersdorpjes en een oprecht vriendelijke en zeer behulpzame bevolking. En niet onbelangrijk: langs de oostkust ligt kilometers lang vrijwel wit fijn zandstrand!

Eilandhoppen in West-Maleisië
Gionne van Wijnen

Eilandhoppen in West-Maleisië

Gionne van Wijnen Maleisie 25-11-2014

Eilandhoppen; wat klinkt dat toch romantisch en avontuurlijk! En dan nog wel ver weg in Maleisië! Er staan vier eilanden voor de oostkust van West-Maleisië op mijn lijstje die ik, Gionne van Wijnen, tijdens mijn inspectiereis voor Van Verre mag bezoeken. 

Het echte Maleisië
Gionne van Wijnen

Het echte Maleisië

Gionne van Wijnen Maleisie 22-10-2014

Het authentieke Maleisië ervaren? Dat lijkt mij (Gionne van Wijnen, medewerkster Van Verre) wel wat! Pasir Belanda blijkt daarvoor het perfecte uitgangspunt te zijn. De zeven houten chalets van dit charmante, door een Nederlands echtpaar gerunde, resort staan middenin Kampung (dorp) Banggol. Op zo'n 10 minuten met de auto vanaf de grote stad Kota Bharu.

Een bijzondere ervaring: op bezoek bij de Iban-stam in Borneo
Gionne van Wijnen

Een bijzondere ervaring: op bezoek bij de Iban-stam in Borneo

Gionne van Wijnen Maleisie 4-6-2014

Wat een bijzondere reis heb ik, Gionne van Wijnen, als landendeskundige Maleisie onlangs voor Van Verre mogen maken naar Maleisisch Borneo. Na een paar dagen acclimatiseren in Kuching (de kleurrijke en gezellige hoofdstad van Sarawak - en ook de uitvalsbasis voor veel trips in Sarawak) gaan we op avontuur. We gaan de jungle in, en slapen bij een traditionele Iban-stam!