Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
Gionne's top 3 fietservaringen in Azië
Gionne (1)

Gionne's top 3 fietservaringen in Azië

Gionne, Van Verre Algemeen 1-7-2019

De locals in Azië vinden ons maar gek. Wat is het toch met die westerlingen dat ze vrijwillig willen fietsen? Ze zijn toch rijk genoeg om een brommer of zelfs een auto te rijden? Voor mij, en met mij vele andere bewoners van de lage landen, is de fiets hét vervoersmiddel van vrije keuze. Ik fiets om van A naar B te komen (het is een mooie 20 kilometer door de groene polder van huis naar het Van Verre kantoor in Monnickendam). Ik fiets ook voor mijn plezier. Met mooi weer op de pedalen, wind door de haren, genieten van de zon op mijn gezicht en vooral het gevoel van vrijheid dat fietsen mij geeft. Heerlijk!

Gionne op de fiets in Maleisië

 

Als het maar even kan stap ik, ook als ik op reis ben, op de fiets. Vaak wel wat minder comfortabel dan thuis, want in Azië zijn de mensen niet zo lang en de fietsen dus laag. Elektrische fietsen kennen ze niet. Fietspaden? Daar hebben ze nog niet van gehoord. Het is vaak dus wel behelpen in Azië, maar dat levert de leukste reisverhalen op.

Fietsen heb ik dus veel gedaan tijdens mijn reizen. Hier mijn top 3 leukste fietservaringen in Azië:

 

1.     Fietsen in Cambodja

Op de mountainbike, met een lokale student Engels, trappen door de landelijke omgeving van Siem Reap. Nu eens niet naar die tempels van Angkor waar het wemelt van de toeristen (al moet je die natuurlijk wel gezien hebben), maar juist over lokale marktjes, door rijstvelden en langs fruitgaarden. Over stoffige landweggetjes met vele gaten erin. Een mountainbike is hier geen overbodige luxe! Mijn gids laat mij echt het lokale leven zien en heeft er een flink tempo in. Eigen schuld, want ik heb gezegd dat ik wel wat kan hebben. Roodverbrand en voldaan stap ik na een paar uur van mijn fiets.

Gionne fietsen in Cambodja       Siem Reap omgeving       Siem Reap omgeving

Wil jij deze fietservaring ook beleven? Bekijk dan deze excursie.

 

2.     Fietsen in Kuala Lumpur, Maleisië

Op een stadsfiets zigzaggen door Kuala Lumpur. Fietsen door de stad heeft eigenlijk nooit mijn voorkeur; veel te veel verkeer! Maar de Nederlander Mike weet wat hij doet. Hij heeft in de drukke stad Kuala Lumpur wat rustigere paden gevonden waar het prima fietsen is. We gaan met een groepje op pad. Eerst moeten we laten zien dat we kunnen fietsen. Gek? Ja, voor mij wel, maar er zijn ook wat Aziaten bij die echt eerst moeten oefenen om het sturen onder de knie te krijgen. Gelukkig slaag ik in één keer voor de test! En dan op pad, langs monumenten, torenflats, door parken en door de woonwijken van Kuala Lumpur. Een leuke, actieve manier om de stad te verkennen.

Gionne fietsen in Kuala Lumpur

Gionne in Kuala Lumpur          Gionne fietsen in Kuala Lumpur        Fietsen in Kuala Lumpur, Maleisië

Wil jij ook fietsen door Kuala Lumpur? Bekijk onze excursie.

 

3.     Fietsen op Bali

Heuvelafwaarts naar Tanah Lot. Einde van de middag stappen we in het kleine dorp Blayu op een gammele en veel te lage fiets. Vanaf hier is het vrijwel alleen heuvelafwaarts naar de aan de kust gelegen tempel van Tanah Lot. We fietsen over smalle paadjes tussen rijstvelden en door dorpjes waar de lokale kinderen ons enthousiast gedag roepen. Ik zit niet op een elektrische fiets, maar het voelt wel zo. Ik hoef bijna niet te trappen en voor ik het weet sta ik tussen de massa toeristen de zonsondergang bij de Tanah Lot tempel te bewonderen. Een fantastisch eindpunt van een mooie en makkelijke fietstocht. Want we hoeven gelukkig niet terug op de fiets. We worden hier opgepikt en de fietsen gaan achterin een busje. Vreselijk lui, maar het is wel vakantie!

Fietsen door de rijstvelden van Bali         Fietsen door Bali, Indonesië         Tanah Lot, Bali

Met deze excursie, kun jij ook fietsen op Bali.

 

 

Wil jij tijdens je reis naar Azië ook een fietsen? Dat kan!

Neem contact met mij op en ik geef je de beste fietstips voor jouw privé-reis op maat met Van Verre.

 

Gionne, 

Van Verre